Manger Zerobox 109

Sinsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
236
Antall liker
50
Torget vurderinger
1
Hei.

Jeg var på en demo av Manger Zerobox 109 hos Norsk Audioteknikk i går. Mye av det jeg hørte var virkelig veldig bra, særlig bassen, og "twangen" i mellomtonen (om det gir mening).

Diskanten var også helt utmerket, men, jeg opplevde den til tider som for skarp, og det var også noe i stemmer... vanskelig å forklare, men i området der en mannsstemme skifter fra å være lys til mørk, der var det noe som skurret for meg, og det ble ubehagelig å høre på. Ser dere hva jeg mener?

Det jeg egentlig lurer på er om dette er egenskaper ved høyttalerne, eller noe som kan ha med matching å gjøre. Og, dersom det bare er slik høyttalerne er... har noen et kjapt tips om noen andre høyttalere med de samme bass og mellomtoneegenskapene, men med snillere diskant.

Takk!
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.835
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Manger høytalerne er i stor grad karakterisert av egenskapene til Manger elementet.

Manger elementet spiller ikke spesiellt flatt og har to karakteristiske dipper ved 700 og 1100 Hz. Jeg har vel knapt nok hørt Manger ukorrigert, men har lest tester om at dette kan gi en litt "plastikk" lyd....

I sine egne høytalere deler Manger elementet ganske lavt og også med relativt slake passive filter. Dette gjør at elementet må jobbe veldig mye nedover. Det begrenser selvsagt maks SPL, men gir også en del vreng - og jeg vil anta at det kan resultere i litt "rotete lydbilde" i nedre mellomtone/Bass.

Jeg bruker personlig Manger elementet aktive delt, med romkorreksjon - slik at det spiller padde flatt fra rundt 500Hz og jeg har målt det i egen stue til over 30kHz. Skarp diskant overrasker meg litt - både fordi jeg selv opplever den som mer tilbakeholden - og ikke minst fordi det errelativt dårlig spredning i diskanten - slik at romrefleskjon heller ikke skulle bli så ille....kan det være at den snarere var litt slank nedover...?

Mvh
OMF
 

Sinsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
236
Antall liker
50
Torget vurderinger
1
Takk for svar.

Jeg tror ikke det bare er at den var slank nedover. På litt volum, så var de lyseste tonene i vokalen på Jeff Buckley-versjonen av Hallelujah direkte ubehagelig å høre på... kanskje det bare var øra mine i går, og jeg bør ta en ny runde med annen musikk.
 
Topp Bunn