SUB ned eller frem.

llossius

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.10.2005
Innlegg
181
Antall liker
0
Skal kjøpe sub for musikk. Ser at noen er bygget med elementet nedover og noen har det på forsiden. Noen som kjenner til fordeler eller ulemper mhp. bruk til musikk -plasering -justering... You name it...
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.915
Antall liker
575
Ved bølgelengder typisk for sub har dette lite å bety. Men noen elementer bygd for trykkammer (de virkelig gode!) har liten fjærstivhet i opphenget for å komme ned i resonansfrekvens, og tåler derfor ikke at aksen står vertikalt. Derfor må en da leve med et stort front- eller sideareal, mens en ellers kan skjule elementet med å la det peke nedover.
 

afoelges

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.04.2005
Innlegg
316
Antall liker
1
Hvilket type gulv har du? Et nedoverspillende element vil sette mindre stive gulv mer i bevegelse enn ved fremoverrettet element. Du kan derfor bli nødt til å sette subben på en betonghelle e.l. hvis du spiller nedover på et gulv som svinger med for å slippe at det 'blafrer' i parketten (Skal vel spille passe høyt før dette blir et problem, men dog...;))

Ellers så kan en fordel med å spille mot gulvet er at du får noe mer forsterkning av å være så nære en av rommets flater - kan gi et par db ekstra. På den annen side hevdes det at du får mer punch i lyden ved å spille mot lytteposisjon... Can't have it all...
 

thomand

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.03.2006
Innlegg
4.634
Antall liker
1.148
Torget vurderinger
7
Nedover mot gulv? Njaaa, skeptisk.
Parkettgulvet her hjemme svinger med for ingenting. Har prøvd sub som spiller i kjellerretning, og det ble fiasko. Testet samme suben hos naboen, og da med veldig bra resultat.
 

llossius

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.10.2005
Innlegg
181
Antall liker
0
Ja her er det momenter som sikkert er lurt å tenke på. Mitt gulv ligger ikke i ro, det er sikkert. :-/
 
Topp Bunn