Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1

  Pre-amp til QUAD 405-2 -> B&W matrix804, pre Nautilus. !

  Har B&W 804 Matrix fra mid 90-tallet, kjøpte de nye i 95. Nå skal jeg endelig få plass og også få nok strøm til å drive dem.
  Holder på å anskaffe 2stk QUAD 405-2 nå i de glade maidager, så er effekttrinnene på plass.
  Men selvom QUAD`ene er 30år gamle ser jeg meg om etter en pre-amp fra dette årtusen, da jeg er avhengig av endel innganger, men RIAA er IKKE nødvendig.
  Fjernkontrol derimot, ER nødvendig. Leste her for en tid tilbake om en som hadde kjøpt en QUAD 405-2 og testet ut en rekke pre-amps. Han endte med en HOLFI til 11.000.-NOK.
  Er det noen som har erfaring med å drifte QUAD 405-2`s både som enkelt efekttrinn eller som 2stk mono-trinn?
  Planen er å gå for 2stk, en til hver B&W 804, siden de er så strømkrevende konstruksjoner.
  Håper dere som er garvede og skriftlærde innen HiFi kan peke meg i en bra retning når d gjelder å velge riktig Pre-amp til disse Beklager@jeg er så trøtt når jeg skriver innlegget mitt.
  Himmelfart vel overstått.

  Så har du erfaring med QUAD 405-2 styrt av andre Pre-amp`s enn QUADs Gamle, Originale Pre`s, eller erfaring med å kjøre 405-2`ene som monoblokker,
  Del litt info med meg så redder du dagen min/styrer oppsettet mitt i riktig retning! Håper dere skriver og gjør meg opplyst i nærmeste fremtid!
  //P

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 2. #2
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  18,056
  Tagget i
  3 Innlegg

  Pre-amp til QUAD 405-2 -> B&W matrix804, pre Nautilus. !

  Har endel erfaring med 405-2 som stereotrinn. Modifiserte den endel og den ble mye bedre enn original. Mer om det evt. senere om du er interessert.

  Ville valgt (lett etter) en pre som kan låte litt "transparent" og med en kjapp og kontant bass. Quaden er slik jeg opplevde den en forholdsvis varmtlydende og veldig "musikalsk" forsterker.

  Lykke til.
  I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

 3. #3

  Pre-amp til QUAD 405-2 -> B&W matrix804, pre Nautilus. !

  Jeg har blitt anbefalt å evt. gå for en rør-PreAmp, hvordan tror du noe sånt vil låte til 804`ene?
  Jeg har zero erfaring med rør selv hverken som effekt eller preamp.
  Kun Bestefattern`s Sølvsuper 5 som har vært rør-drevet i nærheten av meg

 4. #4
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg

  Pre-amp til QUAD 405-2 -> B&W matrix804, pre Nautilus. !

  Sitat Sitat fra hookerbot3000
  Jeg har blitt anbefalt å evt. gå for en rør-PreAmp, hvordan tror du noe sånt vil låte til 804`ene?
  Jeg har zero erfaring med rør selv hverken som effekt eller preamp.
  Kun Bestefattern`s Sølvsuper 5 som har vært rør-drevet i nærheten av meg
  Jeg også. Personlig oppfatter jeg ikke 405-2 som spesielt varm. Det er blant de mer nøytrale forsterkerne, og med sin hurtighet kan den på noen ht låte lyst. Minimonitorer blir altfor lyse når forsterkeren er så rask som 405-2. Det er mulig at med store og basskraftige ht låter varmt, men neppe for varmt til å matches med rør i pre. Og en så rask forsterker vil jeg tro tjener på rør uansett øvrige komponenter. Men rørpre med fjernkontroll blir kanskje dyrt? Jeg aner ikke, for så god oversikt over markedet har jeg ikke.

  Kult at du velger det alternativet. Personlig ville jeg biampet, ikke brokoblet. Og det er 100 prosent sikkert at biampet er bedre enn en enkelt stereoforsterker. Ved biamping forandrer ikke forsterkeren karakter, kombinasjonen blir bare mer kraftig. Brokobling kan forandre karakteren, og i noen tilfeller ødelegge litt kvaliteter. Biamping er også det som er enklest å få til.

  Jeg regner med at du har forsikret deg om at det er en toer du skal kjøpe, og at du ikke blir sittende med en original 405. Den er nemlig betydelig mindre strømsterk og dugendes til vanskelige laster enn den nyere toeren.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed