Monitor Audio S1 eller Snell JIII til liten Nad?

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Grunnet flytting og slikt står jeg uten høytalere. Etter et lite søk i bruktmarkedet her i mitt nye nærområde har jeg funnet et par Monitor Audio S1 og et par Snell JIII, begge til rett over 1000 kroner.

Er noen av disse bra kandidater? De skal eventuelt brukes sammen med en NAd 314 eller 3020A og en Rega Planar 3.

Det er jo fint hvis høytalerne tåler en oppgradering på forsterkersiden, for eksempel til noe pent brukt Naim eller Audiolab.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Svært forskjellige høyttalere da, så her er det vel neppe noen fasit. Begge burde teknisk passe ypperlig. S1 er noen generasjoner høyttalerteknologi frem i tid fra Snell JIII da.

Audiolab 8000A (med innebygd riaa) er en betydelig oppgradering, og passer supert med Rega Planar. Audiolab 8000S har fjernkontroll men ikke riaa. De er begge som skapt for MA S1 også, og som om ikke det var nok så er den kombinasjonen suveren. Om det ikke låter bra så er det ikke enkeltkomponentene eller systembalansen sin feil.
 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Takk for kjapp respons!

Tenker litt på plassering, er det noen av de to kandidatene mine som er spesielt kilne på slikt? Bor for tiden i ferdigmøblert leid leilighet, og kommer nok til å flytte ihverfall en gang i løpet av de neste månedene. Derfor er det litt viktig at det spiller greit uten å måtte ommøblere og eksperimentere så voldsomt.

Da har jeg sendt selger av MA S1 en mail. Tror kanskje det er klokere å satse på nyere høytalere, mindre sjanse for slitasje, bomkjøp og lignende.

Jeg har en Dali riaa som jeg tror jeg er sånn noenlunde fornøyd med, og fjernkontroll har jeg ikke hatt noen gang til annet enn CD-spiller. Kanskje jeg skal titte litt etter en 8000s da. Det er ikke dumt hvis nye høytalere gir meg oppmuntring til innkjøp av ny forsterker. Den jeg har kjøpte jeg for konfirmasjonspengene, og det begynner jammen å bli mange år siden.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
8000S er en veldig god ide med disse høyttalerne og denne kilden. Om du kan få plass til en vegghylle (rundt en tusenlapp) i budsjettet ditt så vil det antakelig være den beste hifiinvesteringen du har gjort. Rega sin originale vegghylle gjør susen, men det gjør også ting som Apollo som fås ny for en tusenlapp.

Nå vet ikke jeg hvilken pickup du har, men det er av interesse kanskje ift Dali riaa, som ellers er en kjenpegod riaa til en rimelig penge. Om man vil budsjettere plenty så kan man få igjen omlag det samme for sin Dali riaa som man trenger for å kjøpe en brukt 8000A, og da har man superlyd på nullbudsjett.

Bruker selv MA S1 på hytta, med en NAD, men må erkjenne at de låter veldig mye bedre på Audiolab forsterkere (8000S som er på kontoret her). Iallefall med en god kilde (bruker Meridian cdp på de).
 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Jeg har en Audio Technica OC9 ML/II som fulgte med platespiller og riaa når jeg kjøpte for en tid tilbake. Vegghylle hadde jeg gjerne kjøpt umiddelbart, men så er det igjen dette med den høyst midlertidige bosituasjonen. Så foreløpig står Regaen på en Lackbord fra Ikea, på oppfordring fra kloke mennesker her på hifisentralen (var det deg det også kanskje?).

Tror jeg går for Monitor Audio hvis jeg får tilslaget her. Hva med Monitor Audio MA 700 PMC GOLD? Ser det er et par av de til salgs her også. Noe dyrere men de har kanskje også større potensiale? Tja, nå skal vi kanskje ikke ta helt av her.

Er 8000S betraktelig dyrere og nyere enn 8000A? Og må gamle forsterkere som 8000A overhales med ladelytter og slikt for å yte optimalt? Igjen, kanskje det er lurere å gå får det som ikke er så gammelt.

Takk for tips og hjelp.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
8000S låter noe mer incisivt, rikere, skarpere definert og åpnere. 8000A er god men låter bittelitt mer ullent og lukket ift til 8000S, som rett og slett er en bedre forsterker, takket være en bedre preamp-del. Effekttrinnet er nogenlunde identisk. Om du har riaa så er det ikke så mye å tenke på. De varer lett 15-20 år eller mer før recap (8000S fra UK, dvs sorte, er gjerne rundt 15 år nå). Recap er billig og greit.

Velg S1 foran PMC700, S1 er en bedre høyttaler. Åpnere, mer lineær, mindre farget, mer innsiktsfull. En vegghylle bruker du to minutter på å skru opp, og selv om Lack er en god ide så er vel det praktisk monteringsmessige ikke akkurat noe stort offer for en vegghylle.
 

w

Hi-Fi interessert
Ble medlem
23.01.2008
Innlegg
81
Antall liker
0
Er det forresten noen forhandler for Audiolab i Norge nå?

Den nærmeste forhandleren jeg kan finne er HiFi Freaks i DK. Da kan man jo like gjerne handle fra UK til halve prisen.

Har forresten og lest noen rykter om at 8000 serien er på vei til å bli erstettet av 8200. Det blir spennende.
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
S1 har jobben som tv/dagligstueanlegg her i huset. Den fungerer ypperlig på Cambridge integrert og en dårlig kilde, faktisk. I tillegg spiller den knallbra når jeg kobler den på bedre elektronikk. Har ingen motforestillinger til denne så sant den ikke skal fylle ett altfor stort rom, naturligvis.
 

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
i '93 kjøpte jeg en Nad C 302 samtidig med et par Snell K II.forsterkeren ble i minste laget for desse høyttalerene.det ble bedre resultat med Tandberg A3038/3036-settet jeg hadde den gangen.i og med at desse Snell-høyttalerene begynner å bli smått legendariske kan det jo være lurt å investere.har ingen peiling når det kommer til Monitor Audio,men de høster bra anerkjennelse.

mvh. s,
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.400
Antall liker
1.135
Torget vurderinger
4
NAD 3020 er en tøff liten forsterker med en "rocka" spillestil.

Faren min bruker en sånn koblet til noen Triangle Altea (koster ca 16k) og det spiller over all forventning.
 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Takk for tilbakemeldinger. Da har jeg kjøpt MA S1, så får vi se hvordan det blir når de kommer i hus. Regner med at de trenger stativer for å yte optimalt. Er det noe jeg bør tenke på her?

Jeg kunne sikkert ha blitt fornøyd med Snell også. Det ble sagt at de er ganske så forskjellige i spillestilen fra MA. Det vet ikke jeg så mye om, jeg har ikke hørt noen av dem. Jeg har igrunn hørt veldig lite, men er åpen for å lære. Sikkert et litt tilfeldig valg altså, men så er det jo heller ikke snakk om mange pengene.

Foreløpig kommer de nok til å bli koblet til NAD 314. Min 3020A er ganske sliten, og hadde nok hatt godt av en tur på verksted. Spørsmålet er jo om det er verdt det.

Skal kikke etter brukt Audiolab, ihverfall om jeg synes det er morsomt med nye høyttalere. Etterhvert spiller jeg endel via PC også, så hvis dette utvikler seg så trenger jeg vel en DAC også. Leser mye bra om Beresford sine, og de er jo behagelig billige. Kunne noe slikt passe inn her?

Vegghylle til platespilleren skal på plass altså, men drill og skruer i nåværende leilighet er visst ikke aktuelt, så det må bli i august når jeg flytter til nye vegger.
 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Da er MA S1 i hus og jeg er fornøyd. De spiller fint, og de ser bra ut. Men akkurat nå står de på stuebordet, og det går ikke i lengden. Ikke vil jeg ha dem på golvet heller. Jeg trenger altså stativer. Etter nok et lite søk i bruktmarkedet har jeg kommet opp med et par kandidater.

De første er de jeg liker best, og synes ser best ut. Kjempebillig er de også. Men jeg aner jo ikke noe om dette, så jeg lurer rett og slett på om den kan passe høyttalerne mine. Disse har en høyde på 60 cm, og topplaten måler 18x18cm. Mine MA S1 måler 17,5x24x30 (BxDxH). Aner ikke hva slags merke eller type de er men legger ved et bilde av dem.

De andre er det litt info om i denne linken:
http://www.audioexcitement.com/sandbags.html
Jeg synes disse virker litt vel pedestallaktige, men har ikke sett dem annet enn på bilde, så det kan jo være de er greie likevel.

Noen som kan mene noe om dette? Selv om det kanskje virker som om jeg er mest opptatt av utseende, lurer jeg jo på om noen av disse er å anbefale lydmessig. Og er de passelig høye? Jeg er også åpen for å utsette hele greia og dytte høyttalerne inn i ei bokhylle inntil videre.
 

Vedlegg

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Det ser ut som en gammel Target-modell fra den rimeligste serien. Det var imidlertid flere som lagde liknende stativer, bl.a Apollo mfl. Men slike openframe stativer er gjerne ypperlige med små UK stativhøyttalere, de bringer gjerne mer liv og bounce enn tunge massedempede stativer. Ville ha brukt openframe selv.

De kan være litt i laveste laget, men det er jo avhengig av hvor høy sitteposisjon det er der du sitter og hører det da. Har du en lav sofa så er det jo ypperlig; om du sitter høyt så må du påregne å tilte de bittelitt opp i forkant for å få normalaksen fra omlag midt i basselementet til ørehøyde. Det er ingen problem forøvrig.

Så får du stille de opp etter alle kunstens regler, bruke fronttrekket og la de stå vinkelrett på bakvegg som utgangspunkt. Da blir det bra skal du se.
 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Hei igjen og takk for tips! Nå var de visst solgt. Får titte videre på bruktmarkedet etter noe lignende. Eventuelt sjekke hva som er å få kjøpt nytt av openframe-stativer.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Openframe-stativer bør du få billig nok nytt. Sjekk om du ikke kan finne noen Epos-stativer (passende ES11 eller M12) brukte eller nye. De er billige og knakende gode, ikke minst med MA-høyttalere.
 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Jeg arbeider sakte, men nå har jeg sjekket litt rundt og finner ikke det helt store utvalget av nye open-frame-stativer. Orginale Epos st12 ser ut til å være vanskelig å få fatt i. Alternativet er nye st12i. Men designet her er noe forandret, og rent estetisk tror jeg at jeg liker det gamle bedre. Dessuten må jeg få dem tilsendt siden forhandler befinner seg i Oslo.

Har kanskje muligheten til å kjøpe et par brukte Linn Kan-stativer. Disse ligner orginale Epos st 12. Dessuten befinner de seg på andre siden av byen her, og de er endel rimeligere enn nye st12i. Noen som vet noe om disse? Kunne de vært noe for mine MA S1, eller er det tryggere å gå for st12i nytt?

Har vært innom endel butikker og nettsider etterhvert, og synes egentlig de fleste stativer som selges for tiden er småstygge. Ganske like er de også alle sammen.

Takk igjen for hjelp.
 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Nå fikk jeg akkurat tilsendt målene på Linn Kan-stativene. Topplaten er 19cm bred og 16cm dyp. Mine høyttalere er 17,5cm brede og 23,5cm dype. Omvendte mål på topplaten hadde vel vært bedre. Men siden det er spikes på topplaten og disse ikke er plassert helt ute i hjørnene går det kanskje likevel. Hmm, ikke lett dette her.
 

Todd

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.06.2009
Innlegg
1.220
Antall liker
46
Jeg benytter Soundstyle Z2 til mine Monitor Audio RX1. Har vurdert å bytte til orginale MA stativer, men ikke funnet god grunn nok. Disse stativene gjør jobben sin. Soundstyle Z2 får man tak på Hifiklubben bla.

 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Jeg har sett på dem, men de finnes visstnok kun i sølv, og jeg foretrekker svart. Men takker for tips, de fungerer sikkert helt utmerket. Epos har noe lignende:
 

Vedlegg

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Ellers vurderer jeg de allerede omtalte Epos st 12i. Det meste fungerer sikkert helt greit. Det er jo ikke akkurat veldig dyre ting de skal spille på lag med.
 

Vedlegg

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Jeg bruker den gamle, slanke Targettypen jeg. Samme type som på bildet. Det funker fint, og har til stadighet sett de til salgs både her og på finn. Hadde Soundstyle før, det funker også bra, men de var litt store og kraftige.

 

Herr Eriksen

Medlem
Ble medlem
22.11.2008
Innlegg
20
Antall liker
0
Jeg hadde nok kjøpt de Targetene hvis det hadde vært mulig ja. Og det er jo godt mulig det dukker opp annet på bruktmarkedet før jeg får somlet meg til å kjøpe noe nytt.

Vurderer fortsatt Linn Kan. Topplaten kommer til å stikke ut en halv centimeter eller så på hver side av høyttaleren, så det er kanskje ikke optimalt. Men det er vel først og fremst et spørsmål om etstetikk. Disse stativene er jo laget for høyttalere som har mer bredde enn dybde, og med mine er det jo omvendt. Kanskje jeg rett og slett skulle ta en høyttaler under armen og så reise over og prøve. Jeg synes de er ganske fine:
 

Vedlegg

Topp Bunn