Ayre, Hegel, Marantz, sony, H/K og REGA

nikosidis

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.03.2007
Innlegg
857
Antall liker
250
Torget vurderinger
16
Det er så mye diskusjon rundt DACer i disse tider, så jeg tenke og gi en liten sammeligning av DAC, spillere jeg har og har hatt det siste året.

Min forsterker er Krell kav-400xi
Høytallere er PSB synchrony one

Med kreftene i Krellen og de mange elementene i synchrony one skal min vurdering være ganske nøytral angående disse spillerene.
synchrony one er klasse A sterephile. Editors choice hifi-choice. Outstanding product hifi-news. Krellene har vært i klasse A stereophile og editors choice hifi-choice.

Jeg har hatt og testet mange andre spillere også, men da på andre oppsett, så det blir feil og vurdere.

For og starte med noe, så har jeg vært i veldig tvil angående digital lyd.
Hvorfor skal det koste så mye ? Er det så vanskelig og lage en digital spiller ?

Det og lage en stor og god høytaller konstruksjon er noe jeg skjønner blir dyrt. Det samme gjelder Forsterker, men digital spiller ? hmm.

For og ta en liten detalj først så er vel Rega Saturn den spilleren jeg har likt best etter og ha lånt og hørt den i en periode på forskjellige oppsett.
Denne har jeg desverre ikke fått testet på mitt nåværende oppsett, så den vil jeg ikke omtale.

Den første spilleren jeg kjørte på mitt oppsett var Rega Apollo 35th.
Denne spilleren hadde vist seg og være veldig god på blandt annet rør-forsterker.
Men også bra på transistor forsterker fra T+A

Hos meg falt Regaen litt igjenom. Den meget gode og tydelige diskanten fra rør forsterkeren ble ganske borte og øvre mellomtone ble litt ubehagelig. Bassen og dynamikken var meget bra.
Den litt ubehagelige øvre mellomtonen ble også bekretet på T+A oppsettet.

Sony bdp-s300 blu-ray kostet ca. kr 6000 når den kom og vant gull medalje i lyd og bilde. Det er en spiller som etter hva lyd og bilde sa, holdt er meget godt nivå som CD-spiller også.

Hos meg har denne vært ganske overaskende med ok detaljnivå og god dynamikk, men litt kjedelig da den blir litt for varm i mellomtonen men bedre enn de fleste i diskanten. Tror nesten den er nummer 2 når det gjelder diskant gjengivelse hos meg. Bassen er heller ikke i samme klasse som de fleste andre jeg har testet.

Harman Kardon HD990 har fått mye skryt både hos hifi-choice og andre steder.
Dette er en billig sak men har ekte balanserte utganger og digital inngang så her er det mye og glede seg over.

Denne må jeg si var overaskende. Veldig detaljert bass og god gjennomsiktighet.
Etter litt lytting var nok ikke dynamikken det helt store og den var også litt kjedelig i toppen.

Marantz dv-7001 er en multispiller som er rålekker og bygget som en tanks.
Den vant gullmedalje i what hi-fi i 2007.
Den er utrolig seriøs og har en fantastisk eier glede.
Denne er i ekte marantz stil litt varm i klangen men med rett match er dette ett steal. Hos meg ble også dette for varmt. Jeg savnet sprut i toppen og bassen var litt vel feit også. Mellomtonen var utrolig bra, selv om instrument klangen var litt for fyldig hos meg. Dynamikken var meget god.

Hegel hd-10 er noe av det hoteste om dagen da de fleste vil ha DAC og den har rost lovord overalt den er blitt testet.

Dette er ikke rart i det hele tatt. Fy til rakkeren hvordan detaljer strømmer ut av denne. Bassen er i topp klasse. Rommet rundt vokal og instrumenter i helt utrolig.
Igjen synes jeg toppen trekker ned her. Det er rett og slett for tilbakelent i det området. Symbaler, de høye gitar strengene får ikke den ekteheten jeg har hatt og hørt før.
Jeg har litt på føelsen at det er blitt en trend og lene diskanten tilbake da dette er noe mange foretrekker ?

Så var det Ayre AX7-e
Eier gleden her er helt klart i første klasse. Bare displayet er en drøm, der låt nummer er i et stort blått tall og spille tid litt mindre blått. Hvordan den opererer med tanke på spoling og skiping av tracks er også i helt annen klasse enn andre spillere jeg har hatt og testet.

Gud bevares. Har stemmer plutselig alt. Det jeg har savnet i toppen spruter ut som minste selvfølgelighet uten og bli ubehagelig. Til og med bass gitar trenger en del diskant for og låte ekte så her var det på plass. Bassen er til og dø for. Den er mye bedre enn alle de andre. stramme og mer detaljert. Ragaen og Hegel er også gode der, men dette overgår dem greit.
Mellomtonen er utrolig lekker og gjennomskitig uten og bli ubehagelig.
Med Ayre spilleren stemmer liksom alt. Total opprydding i mitt anlegg med en ektehelt fra vokal og instrumenter som overgår de andre.

Jeg kunne beskrevet mye mer enn det jeg gjør, men min skepsis til hvorfor digital lyd kilde koster så mye, er vel visket ut mer enn noen gang.

Helt klar vinner er Ayre. Hos meg den helt klart beste spilleren jeg har hørt. Hegelen kommer på andre plass og klarer faktisk og overgå Ayre på en ting og det er hvordan luften rundt vokal og instrumenter kommer frem. Hegelen er vel også like detaljert i mellomtonen, men taper seg veldig i toppen og selv om bassen er god så er Ayre også der i en annen klasse.
Regaen er også en veldig god sak og kanskje hakket strammere i bassen en Hegel.
Marantz spilleren er i rett oppsett utrolig bra. Den har en helhet som faktisk overgår de fleste andre. Den ble testet hos en kompis som har litt spinkle høytallere. Da ble den faktisk foretrukket fremfor hd-10.
Uansett. Her er det liten tvil. Pris og kvalitet er desverre igjen avgjørende for hva som er best.
Alle spillerene har kvaliteter som er gode men det mangler desverre en del på helheten til Ayre.

God damnit :p
 

mutz

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2005
Innlegg
1.057
Antall liker
85
Torget vurderinger
1
Flotte omtaler.

Hva brukte du som kilde når du testet DACer?
 

nikosidis

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.03.2007
Innlegg
857
Antall liker
250
Torget vurderinger
16
mutz: takk

Jeg brukte marantz dv-7001 som kilde sammen med Dacen.
Jeg tror ikke det har veldig mye og si, siden Hegel hd-10 er oppbygget på en sånn måte at den retter jitter på en veldig god måte, uansett hvilken inngang man benytter.
Hvis man har en Dac som ikke korigerer for jitter på en bra måte, så kan sikkert forskjellig kilde ha noe mer og si.
Jeg vet at f.eks Dacmagic er veldig dårlig med usb inngangen. Atkinson i Stereophile målte masse støy ved bruk av usb og Dacmagic. De andre inngangene målte veldig bra.
 

mutz

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2005
Innlegg
1.057
Antall liker
85
Torget vurderinger
1
Godt mulig du har rett angående kildeproblematikken. Har selv prøvd Hegelen over noen dager, og ble kort sagt overbevist om dens fortreffelighet. Meget fin sak.
 

nikosidis

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.03.2007
Innlegg
857
Antall liker
250
Torget vurderinger
16
Metz: ja, du går ikke feil med den. Det er helt klart noe matching her og der som gjør at man kan oppleve kilder på forskjellige måter.
Det ble bekrefte ettertrykkelig med Rega apollo 35th spilleren.

Alikevel er det heller liten tvil om man får bedre kvalitet ved og betale mer.
Nå må man jo altid være oppmerksom. Det er tross alt noen der ute som antagelig ikke lever opp til prisen sin. Jeg ville passet meg litt for firmaer som skryter for mye av sine egne produkter.

Hegel og Ben Holter er ett flott eksempel på no bullshit firma som vi kan være veldig stolte av.

Nå er det jo også sånn at en Dac er en del billigere og produsere enn en CD spiller. Da skal man jo få mer golyd for pengene, ved og velge Dac løsningen.
 
Topp Bunn