Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 28 av 28
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak BanjoArrne's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  1,433
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Sitat Sitat fra oyvjorge
  Tror jeg hadde kjøpt en grei cd og greie HT og lagt mest i en forsterker nå og satset på å oppgradere HT i neste omgang(kanskje når feriepengene kommer) Ev og gjort motsatt avhengig av hva som finnes på brukt'en. kan ikke se noen komponenter i lista over som jeg får ståpels av. Tror det er lurt å bygge seg gradvis opp og bli kjente med hvilke lydsignaturer det finnes ute i markedet.
  Er ikke sikkert alle er interessert i denne "neste runden" eller trenger ståpels-komponenter for å bli fornøyd heller.Vi er alle forskjellige.Synes komponentene jeg nevner har nok pels jeg til å bli nevnt forresten.For 12K er man kanskje ikke ut etter Det beste av alt heller,men valuta for pengene.Det er det mange av komponentene over som nettopp gjør mener jeg.

  Sitat Sitat fra Jakt!

  For pengene skal forsterker, kilde og høyttalere inn.
  Du kan jo ta deg en tur rundt omkring og lytte til forksjelligge anlegg,merk deg signaturer fra forskjellige komponenter,få byttet mellom merker i et anlegg for å høre litt på forskjeller mellom dem.Lån med deg hjem.Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har fra før,men det trenger du heller ikke for å få et godt anlegg.Ikke alle må gjøre som flere av oss her inn på HFS har gjort.Lære å sette navn på alle egenskaper/svakheter og signaturer osv. for å få et godt musikkanlegg.Det har jo også ført til at man har blitt mer kresen og aldri kommer i mål helt.
  Man trenger ikke starte et "bytte-mareritt" for å komme i mål,ei heller legge tanken om anlegg til 12K komplett i 80 kg gjær og lunkent vann for å få noe bra.Noe av det mest spilleglade av forsterkere i tillegg til gode egenskaper jeg til i dag har hørt i rimelige prisleier er å bli Rotel.De slår fra seg,er relativt nøytrale med litt varme i signaturen og langt fra tynne i lyden.De er ikke oppløste som de beste,men ikke slik at man savner det heller.I så fall vil man legge mye mindre merke til det enn dårlig kontroll i bassen f.eks. som jo mange andre forsterkere jeg har prøvd lider av. Her er Rotel som regel stram og rytmisk og er alltid med på parat.De har ikke så mange watt under panseret men spille de wattene de har med en overbevisning som til tider gir bakoversveis og hakeslipp av overraskelsene de kan by på.De spiller musikken med en energi og engasjement som gir den vinger.Trommer er det også skikkelig snert i,jeg trenger egentlig ikke ramse opp mer for Rotel spiller det meste utenom de mest komplekse av orkestermusikk/symfonier på høyere volum med god overbevisning.Jeg tror Rotel er de forsterkerne jeg nevner her som er lettest å få til med nesten hva som helst av oppsett.Rotel RA-1520 eller RA-1070.RA-1520 er ikke akkurat lite skytt av i det siste fra en samlet hifi-presse,bare google litt.Jeg har prøvd de Rotel forsterkerne jeg har her hjemme(30 og 60 watt) på 4-5 vidt forskjellige høyttalere og alle låt de supert med Rotel.Altså gode allroundere.Mye fordi de ikke har en veldig særegen signatur.Jeg er faktisk litt skeptisk til å selv begynne kjøpe dyr forsterker igjen,som jeg nå holder på med.Mye fordi det jeg har møtt i dyrere klasser er sære signaturer og dårlig kontroll i bassen som spiller lite godt på lavt volum osv. Rotel har gitt meg mer av de gode sidene ved musikkavspilling av forskjellige sjangre enn mange andre forsterkere jeg ar prøvd som ligger fra 10-20k og også noen over 30k har greid,skal jeg være ærlig.Likevel,jeg sier ikke at dette er noe du skal kjøpe eller at det nødvendigvis er det rette for deg.Det er kunn tips og noe jeg mener er en ganske sikker vei å gå slik mine ører har oppfattet det,til god musikkgjengivelse og masse spilleglede.Synes Rotel er undervurdert.

  Igjen,lykke til!


  Vincent - ROTEL - Pro-Ject - Kimber - Black Magic - RS Aurora - Royd
  -Det är en konst som få forstå att vara stark, men mild ändå. Karl August Nicander

 2. #22
  Overivrig entusiast Kjendis's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  991
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Aktimate Maxi låter dritkult. Høyttalerne er aktive og har 3 innganger. Bare kjøp en cd spiller eller Dac i tillegg. Husk strømkabel. Og sist men ikke minst det er innebygd fm radio, nettradio, og IPOD DOCKING!
  topp test i what hifi og er en fristelse av dimensjoner. Koster bare kr 7990
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Høyttalere: Spendor A4. Forsterker: Xindak integrert hybrid klasse A.

 3. #23
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  97
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Sitat Sitat fra Kjendis
  Aktimate Maxi låter dritkult. Høyttalerne er aktive og har 3 innganger.
  Jeg har hørt Mini, som imponerte stort. Maxi er sikkert like bra, med mer av alt. Bare én ting: De er ikke aktive, de har bare forsterkeren inni det ene kabinettet. "Powered", sier de visst i det store utlandet.
  iTunes > Squeezebox Classic > AVI ADM9.1 < DSpeaker Anti-Mode 8033 < AVI 9.1 Subwoofer

 4. #24
  Overivrig entusiast nikosidis's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  742
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Hvis du skal ha nytt ville jeg vurdert dette her til 12k

  PSB B25 og stativer. Det vil koste ca. kr 3500,-
  De er nettopp blitt oppgradert og er klar favoritt mange steder i prisklassen.
  Hold deg unna gulvstående høytallere under kr 10000,- De farver som regel for mye. Dette er en stativer med 6.5 basselement. Trøkker bra og spiller godt på det meste av musikk.
  Siden du liker fyldig klang bør du tenke på Marantz CD-spiller
  Marantz CD-5003 (den fikk vel gull medaje i lyd og bilde i år ? ) koster kr 3000,-
  Forsterker bør bli NAD siden du vil ha musikalsk og fyldig gjengivelse.
  NAD C355BBE koster kr 5000,-
  Eventuelt kjøpe NAD cd-spiller isteden for Marantz sin.
  Da matcher det litt bedre både utsende og lydmessig.

  Kan godt hende PSB, Marantz og NAD blir kanon, men ved litt ettertanke bør du gå for PSB høytallere og NAD elektronikk. Disse merkene har til og med sammarbeid med hverandre, så det blir kanon match.

  Uansett så kommer du under kr 12000,- men du skal jo ha noen kroner til kabler og frakt også

  Lykke til og ikke glem og si hva kjøpte
  Aurlaic ark mx+, DAC. Ming Da MC-3R Nordic mk II, Preamp, Theta Interpid 5-Kanals, Forsterker, Yamaha CX-A5000, Prosessor, Rega planar 3, Platespiller, Ortofon quintet blue, Pickup - Rega Fono MC, Riia, Usher 718 DMD, Høytaller Front, Earthquake MKVI-15 Sub. Usher 616 BE, Høytaller Senter, B&W cdm1nt, Høytaller surround, Sony HW50ES, Prosjektor (kalibrert av Gorm), Isotech strømfilter. Wireworld Aurora, Strøm. Nordost, Signal. Van Damme, Høytaller.

 5. #25
  Hifi-entusiast Smibakkjen's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Sogn og Fjordane
  Innlegg
  396
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Ville vurdert Klipsch RB-81, stor lyd fra små høyttalere, kanskje på en Rotel forsterker(?). Har ikke hørt Rotel på Klipsch, men har hørt Rotel, og tror kanskje den vil passe godt til Klipsch. RB-81 koster 6000 ny og er en veldig engasjerende høyttaler med 8" bass, det er gøy å spille musikk, den har ett ekstremt godt trykk og fundament i bassen, (til stativhøyttaler å være), men har samtidig ikke for mye, så diskant og mellomtone følger godt med. Jeg hører på musikk i de fleste sjangre og RB-81 takler alt jeg kaster på dem med glans, absolutt verdt å prøve, og ett kupp for 6000 spør du meg.
  Event Opal - Benchmark DAC1 HDR - Windows 7 - Dirac

  Focal CMS 65 - Asus Xonar Essence STX - Windows 7

 6. #26
  Hifi Freak Birdman's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  2,827
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Fint om trådstarter melder seg mer på i sin egen tråd . Kommenter gjerne forslagene. Hva tenker du om bruktkjøp? Hvilken type kilde ønsker du primært? Har design stor betydning? Finnes det et kvinnemenneske som blander seg inn i valgene?

 7. #27
  Overivrig entusiast Kjendis's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  991
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Det fins drøssevis av alternativer. Finn høyttaler du liker først og dereter tilpass med elektronikk.
  Høyttalere: Spendor A4. Forsterker: Xindak integrert hybrid klasse A.

 8. #28
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2008
  Innlegg
  343
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelpe med anlegg til 12 tusen?

  Jeg vil egentlig anbefale deg å ta deg tid til å snekre sammen to enkle kasser.. Da kan du få så enormt mye for pengene!

  Jeg ville ha gått for Audio Nirvana Super 10" cast frame eller Super 12" cast frame fra http://commonsenseaudio.com/ i 2.8 MKII eller 5.6 MKII kabinett. Tegninger får du gratis når du kjøper elementer. Er det ikke fristende å slippe unna med ett element, null delefilter og enkle kasser og få detaljrik, fyldig, homogen lyd? Det er ikke noe minus at følsomheten på høyttalerene nesten runder 100dB/w/m heller Det er mange som er redd for for dårlig bassrespons med fulltoneelementer, men tro meg... Du vil ikke bli skuffet. (elementer+kasser hvis du bygger selv, maks 5-6k)

  Du kan i praksis velge hvilken forsterker du vil med høyttalere med så høy følsomhet. Mine drives glatt av 6,5w hver. Dette gjør også at man kan gå for en rørforsterker. En billig og fornuftig vei inn i rørverdenen er en av de integrerte hos http://www.hi-end.on9mart.com/index.html... Det er veldig mange som har Music Angel versjonen med KT88 rør her på forumet og er meget fornøyd med den, anbefales på det sterkeste. (kommer på rundt 4k)

  Det beste er at du har igjen et par tusen til kilde

  hagr
  B&amp;W Matrix 802, MAE SET-1, EC-4.5, DacMagic, PP-2, C555<br /><br />Du kjøper hifi nå og blir nærvøs og pengelens, men om et halvt års tid så får du abstinens...

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed