Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 49
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Smorte24
  Guest

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Hos folk som har et mye bedre anlegg enn deg.

  Jeg vurderer om jeg skal melde meg på det engang i fremtiden, etter at jeg er ferdig med mitt prosjekt og lagt ut bilder osv.

  Men det som skremmer meg mest er hvis lyden hos de du besøker er så mye bedre, hvordan er det da å komme hjem og sette på sitt eget anlegg?

  Vil man da ønske seg et bedre anlegg (det vil vel alle på forumet)og blir misfonøyd med sitt eget noe man var fornøyd med før besøket?

  Jeg har jo sett på en del bilder av diverse anlegg og for meg måtte det ha blitt ran av 2
  -3 banker for å hatt råd til slike vindudere

  Så hvordan takler dere dette?

  Ellers ønsker jeg alle en god påske selv om været er elendig i Oslo om dagen.

 2. #2
  Hifi Freak slowmotion's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  5,860
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Det er da bare inspirerende?

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2004
  Innlegg
  590
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Det tror jeg du lærer mye av.. også er det morsomt å prate med andre om hobbyen

  Uansett, hvis du blir misfornøyd når du kommer hjem så stimulerer det til en innsats for bedre lyd? trenger ikke bestandig å koste så mye det..

  Så tror jeg vi mennesker har en tendens, en slags overlevelsesmekanisme, til og for vår egen del "finne på" ting som er bra med vårt eget anlegg : "..men anlegget mitt spiller bedre på... ", "hmm.. jeg har faktisk bedre lyd hjemme", eller noe i den duren..

  JT
  Nietche: &quot;Without music, the world would be an infinitely poorer place&quot;.<br /><br />MITT ANLEGG: http://www.hifisentralen.no/galleri/index.php?cat=11542<br /><br />EMC1-UP, BAT VK3IXSE, EC-AW180, QUAD ESL989, B&W MATRX 802, REL STORM V, TECHNICS SL 1610 MK2 - DENON 103 R, Dynamic precision BPC 7.3, Abrahamsen Dac V6

 4. #4
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,897
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Slike hjemmebesøk er risikable og fører ikke noe godt med seg. Hvis man er fornøyd med anlegget hjemme og hvordan det lyder, vil det bare være desillusjonerende å komme på besøk til noen som har greid dette så mye bedre. Da har man jo ødelagt gleden med sitt eget og fått dette skubbet behørlig nedover på rangstigen av gode oppsett. Det blir dyrt og skaper frustrasjon, for nå er man jo nødt til å forandre alt hvis man ikke vil ta til takke med noe mindre bra hjemme. For om et anlegg er bra eller dårlig er jo utelukkende relativt til hva man sammenligner det med. Så hvis man kun sørger for å besøke Elkjøp eller venner med dårligere hjemmekinooppsett, og unngår hifi-hjemmebesøk, messer, demorom og andre steder der man kan utsettes for nedtrykkende kalddusjer så vil man ha det så mye bedre hjemme hos seg selv.

  Hvis man ikke hører på noe bedre enn sitt eget, så kan man jo med hånden på hjertet si at ens eget oppsett er det beste man har hørt noensinne. Og det skaper ro i sjelen, en god tilfredshet og det er jo dette hobbyen skal handle om vel, og ikke en konkurranse?

 5. #5
  Hifi Freak HoJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  5,092
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Hos meg så handler det BARE om at jeg liker lyden jeg har her hjemme. Slik som lyden er hos meg så forstår jeg godt at det kommer folk på besøk som synes at dette låter "dritt", men det gjør meg meget lite - jeg liker den lyden jeg har og det er det viktigste. Det samme kan jeg si når jeg besøker folk som har "bedre lyd" i manges ører, og personlig kan jeg også falle for mye "der ute", men til syvende og sist så liker jeg lyden så godt hos meg at de manlger og feil som det er her får jeg bare leve med - og heller kose meg med musikken på det anlegget jeg har.
  Talk Electronics Tornado 3.1; Musical Innovation MI15 Light; REL Stampede;
  Magnepan MG12; Audio gd nfb-2.32 DAC; Squeezebox; i5/Gustard u12
  Vinylsnurrer: Luxman PD272/M97xE/MyGroov; Van Damme høyttaler/signalkabler; Mhzs strømkabler

  Yamaha RX-V371; System Audio 1530; Dali SC-7; Wharfedale Diamond 220;
  Peerless xl 12 DS.4.0; Sony bdp-s6500; Samsung ue55nu8005

 6. #6
  Hifi Freak Roald's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2005
  Innlegg
  3,819
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Det er da ikke noe og takle, håper du ikke har samme innstilling til andre ting, det vil alltid være noen som er bedre i sport, tar bedre bilder, har finere hus/bil, mer penger osv Det vil være trist å avstå fra alle mulige ting pga frykten for og bli utkonkurrert

  Egentlig er lydsmaken en så subjektiv ting at du kun konkurrerer med deg selv og hjemmebesøk er kun verktøy for å sette ny pers.

  +det er alltid moro og utveksle erfaring og forhåpentligvis få noen innspill på musikksiden

  Om det er noen trøst så går ikke snarveien til golyd nødvendigvis via den feiteste bankkontoen

  Mvh Roald
  Dette virker Når mørket senker seg Kom og hør eller aller helst inviter på en lytt til anlegget ditt


  Ja til musikk på blå resept………….

 7. #7
  Hifi Freak _RoDa_'s Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  9,589
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Enig med Roald. Det vil alltid være bedre, større, tøffere og verre der ute.
  Det du må bestemme deg for er hvor du vil legge lista.
  Jeg hører jevnlig anlegg som er til de grader mye bedre enn mitt eget, og sånn vil det være siden jeg ikke deltar i best-mulig-konkurransen.
  Jeg deltar i vektklassen bra-for-pengene.

  Det er lett å komme hjem etter å ha hørt veldig bra saker og kjenne at det kribler for at man vil ha sånt selv..
  Ofte roer det seg ned etter jeg har sett disponibel saldo på konto, og ikke minst fjeset til kona etter at jeg har forsøkt å argumentere vektig for at "sånn må jeg bare ha"..

  Det å besøke andre med samme hobby som deg selv er uten tvil berikende, både for læring innen hifi og ikke minst for å utvide den musikalske horisonten. Det vil være litt trist å skygge unna slikt av redsel for å høre bedre lyd enn du har hjemme.

  En annen positiv sak er at du ved å besøke andre kan finne ut hva som er deg når det gjelder musikkgjengivelse, og hvilke aspekter som er viktigst for deg. Det du da kan gjøre er å spisse anlegget inn på de områdene og gi beng i andre, og på den måten oppnå nær nirvana på de tingene som bryr deg. (Eksempelvis bytte ut dypbass som koster mye penger med høyere lydkvalitet fra 50Hz og oppover)

  Håper du tar mot til deg og besøker andre gode stereoanlegg, nyt stunden og la deg beruse av hvor herlig musikkgjengivelse kan være fra god hi-fi! Terskelen for det er individuelt. Jeg skaffet et par Dali 104 til min eks-svoger, og etter vi hadde hørt noen låter med Neil Young gjennom nyanskaffelsene utbrøt han: Nå begynner jeg å forstå hvorfor noen kjøper dyre stereoanlegg.

  Mvh
  Rolf
  Take me for longing, I am a man of constant sorrow. Maybe we hide and seek, but you know I love you when you say nothing at all.

 8. #8
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,801
  Tagget i
  4 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Det er svært utviklande å gå på besøk.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 9. #9
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,563
  Tagget i
  17 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Å "takle" impliserer vel en aktiv handling ladet med litt negativt fortegn... . Det å få besøk samt å besøke andre er for min del en måte å finne utav bedre hva jeg selv liker innen hifi, bli kjent med ny musikk og aller viktigst møte folk som deler denne hobbyen. Med disse tre aspektene i mente ser jeg ikke noe negativt i et hjemmebesøk . Til de som ønsker å mure seg inne med sin egen lyd uten ønske om å lære mer eller treffe andre mennesker sier jeg bare en ting; stakkars dere
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 10. #10
  Hifi-entusiast haden's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  171
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Topp å gå på besøk , må jo sjekke at det en selv har ennå holder mål . Alvorlig : 10 anlegg har 10 ulike lydsignaturer, og det gjør det hele spennende og som Arve sier , utviklende !
  Liker du lyden av ditt eget anlegg , ja da har du god lyd !
  1 stk fransk blank boks :-)

 11. #11
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  12,247
  Tagget i
  2 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Jeg mener at hvis man opplever en annen lydkvalitet på besøk hos andre hører man mest på et annet rom og et annet hus, ikke et annet anlegg. (samme med det man hører i en butikk) Det gjelder å ikke la seg lure. Bedre lyd opplever jeg som oftest som bedre rom og spillemuligheter, ikke som bedre og dyrere komponenter. Hvis man vil prøve forskjellige ting for å oppnå bedre lyd hos seg selv er det kanskje bedre å låne komponenter av hverandre for å sammenlikne hjemme.
  På besøk hos andre med aktivt forhold til hifi og gjennomtenkt anlegg slapper jeg av og nyter det jeg får servert, ofte passer lydsignaturen til vertskapets musikksmak og vaner, og helheten blir som oftest riktig.
  In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. A. Einstein

 12. #12
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,729
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Sitat Sitat fra Dephnot
  Slike hjemmebesøk er risikable og fører ikke noe godt med seg. Hvis man er fornøyd med anlegget hjemme og hvordan det lyder, vil det bare være desillusjonerende å komme på besøk til noen som har greid dette så mye bedre. Da har man jo ødelagt gleden med sitt eget og fått dette skubbet behørlig nedover på rangstigen av gode oppsett. Det blir dyrt og skaper frustrasjon, for nå er man jo nødt til å forandre alt hvis man ikke vil ta til takke med noe mindre bra hjemme. For om et anlegg er bra eller dårlig er jo utelukkende relativt til hva man sammenligner det med. Så hvis man kun sørger for å besøke Elkjøp eller venner med dårligere hjemmekinooppsett, og unngår hifi-hjemmebesøk, messer, demorom og andre steder der man kan utsettes for nedtrykkende kalddusjer så vil man ha det så mye bedre hjemme hos seg selv.
  Tullete sagt Dephnot, dersom man har såpass nerver for og mislykkes og såpass veik ryggrad at man unngår og dra på hjemmebesøk kun fordi du er redd for og sitte hjemme og være misfornøyd i ettertid burde du kanskje oppsøke profesjonell hjelp? Det er da en hobby det her, og hobby skal være morro.
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 13. #13
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2003
  Innlegg
  2,436
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Jeg syns det er lærerikt og morsomt å være på besøk hos andre. Jeg tror de fleste av oss vil streve med å finne anlegg som høres likt ut som eget anlegg, så sånn sett vil det alltids være noe å komme hjem til som er annerledes - og kanskje kan oppleves som bedre? Det er vel tross alt en grunn til at vi har det anlegget vi har.

  Det jeg liker best med å være på hjemmebesøk er å lære om hva som er mulig og hvordan ting kan høres ut. Det er ikke sikkert jeg liker det eller syns det er riktig prioritering, men det er noe med det å bare vite litt om hvordan ting kan høres ut som er nyttig. Jeg lærer mye om begrensinger og muligheter i hvert fall og det har gjort meg veldig mye avslappa i forhold til eget anlegg og hva som er mulig innenfor en prisklasse som jeg kan/vil betale for. I tillegg er det nyttig å vite hvilket anlegg og hvilken lyd de ulike aktørene på sentralen har - det gjør det lettere å skjønne hva/hvordan de argumenterer i mange tilfeller.

  Eneste tingen jeg syns er vanskelig er når jeg har vært på besøk hos noen og jeg kanskje ikke sitter igjen med det inntrykket eier av anlegget har. Det er ofte lite greit å si slikt på sentralen og kan i noen tilfeller lede til uheldige og unødvendig krangler. Samtidig er det kanskje en risiko man må ta?

  Utover det rent anleggstekniske er det selvfølgelig morsomt å møte mange av folka bak nicket, høre ny musikk, prate om hi-fi og slike ting. Det er jo veldig mye trivelige folk som frekventerer sentralen.
  ____________________________________
  Server / Audiolense / HTPC - DIY DAC-TVC - Heretical - Hegel H2A - Magnepan MG12 (moddet delefilter) - GIK Acoustics

 14. #14
  Hifi Freak decibelius's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Bislett
  Innlegg
  7,866
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Trick or treat?
  Abrahamsen V2up + John Blue JB3 + Target R5, Abrahamsen V6 + Musical Fidelity V-link, Pro-Ject Debut III Esprit + Speedbox II + Ortofon 2M Red + Cambridge 640P, Sennheiser HD 600 + Harmony Design Ear 90, Black Magic, Tara Labs, XLO, A.R.T, Van Den Hul, QED, Mundorf Sølv, SoundCare + masse ørevoks.

 15. #15
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Oct 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  4,219
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Er moro å høre på andres anlegg, en kan høste mye kunnskap! Samt det som er bra med erfaring er at en slipper å gå i andres feller : )

  Jeg jobber hos OHC.

 16. #16
  Æresmedlem rolfozzy's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  15,130
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Det er da noe sosialt med og omgås andre enn seg selv.

 17. #17
  Overivrig entusiast sinep's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2008
  Sted
  Vallhall
  Innlegg
  954
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Hifi handler ikke så fryktelig mye om penger etter min mening.
  Har man et bra matchet anlegg og et godt hifi-rom, låter det meste tøft uansett.
  Hvis man kommer seg ut og hører på andre sine anlegg, blir det enklere å sette seg mål for hvilken lyd du selv vil ha.
  Hvis man ikke kommer seg ut, må man klare seg med kjip lyd, fordi man ikke vet hvordan god lyd skal høres ut :P

 18. #18
  Overivrig entusiast rørlig's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Innlegg
  957
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Å gå på besøk til andre er, for meg, trivelig, lærerikt og utviklende.
  Skulle gått mye mer på slike besøk , og gjerne til folk med anlegg forskjellige fra mitt.
  Har aldri hatt problemer med å kose meg med den musikken jeg liker når jeg kommer hjem.
  Derimot inspirerer det til å lytte etter forskjeller og det sier meg noe om hvordan jeg kan tweake meg fram til en musikkformidling som jeg liker. På mitt nivå.
  Deltar heller ikke i noen form for konkurranse, og er først og fremst sugen på mer kunnskap og "lytteerfaring".
  Håper derfor også at folk som er på besøk hos meg kommer med sin ærlige oppfatning. Lærer ikke noe ellers.

 19. #19
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,874
  Tagget i
  4 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Sitat Sitat fra rolfozzy
  Det er da noe sosialt med og omgås andre enn seg selv.

  +1
  Medlem av Hornalliansen
  og kåt-trist på speednedtur

 20. #20
  Hifi Freak tweakMan's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  6,202
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan takler dere hjemmebesøk.

  Du vill alltids møte de som har annlegg av det som i øyeblikket kan oppleves som veldig bra!
  Det synes jeg er praktfullt! Du ser gleden i øya til eieren og smilet og det hele.
  Det er jo endel av det å være audiofil!!! Å dele gleden ved lyd!
  Kommer man derfra med en ide eller to til eget annlegg... deilig sier nå jeg!


  mvh
  ..

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed