Yaquin rørbuffer

nordvest

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.05.2007
Innlegg
513
Antall liker
110
Torget vurderinger
1
Er det noen som har noen erfaring med denne og hvilken innvirkning den har på lyden på godt og vondt?
Før man noen god rørlyd eller er det mer en gimmick uten noen særlig funksjon?

Og hvordan påvirker det lyden hvis man f.eks har den mellom DAC og forsterker, og den ikke er slått på? Blir det ingen lyd da eller har den en eller annen form for pass-thru-funksjon? Og i tilfelle; vil lyden da passere uforandret (bli som den ikke var koblet inn i kjeden) eller vil den ha en eller annen innvirkning på lyden da også?

Og til slutt: ser man har mange kjøpere å velge i på ebay. Er det noen som har en å anbefale og hvordan forsikrer man seg om man får en versjon med europisk strømforsyning?
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Jeg har et slikt som støver ned oppe i boden, ikke fordi det er dårlig men fordi jeg har småbarn i huset og det egner seg dermed ikke i stua.

Bufferet virker faktisk ganske bra. Dersom du er nysjerrig på rør eller sliter med litt har topp så kan det være et godt kjøp, likeså hvis du bare vil prøve noe nytt uten at det koster stort. Lyden blir litt mykere (pga rørene) men om den blir bedre er vel smak og behag.

Noe av det geniale med denne lille boksen er at den er utrolig fleksibel. Den kan kobles mellom cd-spiller og forsterker, mellom for- og effekt eller i tape-loopen slik at du kan koble det inn og ut med trykk på forsterkerens fjernkontroll. Da kan du enkelt sammenligne lyden eller bruke det etter behov og innspilling.

Kjøpte mitt fra Hong Kong og betalte under en tusenlapp iberegnet porto, men et av rørene var knust da det kom fram. Avsender sendte derimot et nytt uten å mukke.

Jeg vil påsta at dette er et av de tweakene som gjør mest med lyden, ihvertfall til prisen.
 

nordvest

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.05.2007
Innlegg
513
Antall liker
110
Torget vurderinger
1
Interessant...
Nå har jeg ikke tape-loop på min forforsterker, men jeg kan jo splitte signalet fra DAC-en og gjøre en uten og en med buffer ned på forforsterkeren, og slik kunne koble det inn og ut med fjernkontrollen.
Men hvordan blir det hvis jeg ikke splitter, men bare kjører en kabel ned til forforsterkeren? Vil lyden bli forringet/borte når bufferet ikke står på da (i forhold til om det ikke var koblet inn i signalkjeden i det hele tatt)?

Husker du hvilken butikk e.l. du kjøpte ditt på i Hong Kong, og hvor lang leveringstid det var?
 

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
Signalet blir borte hvis du slår av bufferen. (det vil jo ikke lenger gå noen elektronstrøm inne i rørene) Noe annet om den hadde by-pass bryter. No
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Signalet blir borte hvis den ikke står på ja. Det er akkurat det som er så kjekt med tape-loop ;)

Husker ikke hvilken butikk det var jeg handlet fra men jeg kjøpte det på Ebay og betalte i praksis bare for porto. Strømkablen som følger med er litt dodgy og sitter ikke spesielt godt, så det kan lønne seg å skifte den ut.
 

nordvest

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.05.2007
Innlegg
513
Antall liker
110
Torget vurderinger
1
Snodig at dere skriver at lyden blir borte for ser på noen utenlandske forum at de skriver at lyden blir litt lavere når den ikke er påskrudd...
Kan det han noe med at det er flere modeller der ute hvor noen har passtrhu?

Ser det finnes cd1(med et rør), cd2 og cd3 -modeller.Bruker noe ulike typer rør såvidt jeg kan forstå. Noen formening onm hvilken som er best?
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Riktig det at lyden blir lavere. Veldig lenge siden mitt har vært i bruk, men det er nok mest riktig. Alikevel blir lyden såpass mye lavere (såvidt jeg kan huske) at det er liten vits i å ha det avslått.

Mitt buffer har to rør, men skal ikke uttale meg om hvilken modell som er best.
 

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
Signalet lekker gjennom motstands-nettverket i kretsen. Det er i prinsippet ikke riktig å bruke den sånn: impedans-messig foværres forholdene. Bufferen går over til å bli anti-buffer. (Det er jo også meningsløst å forsøke å sammenligne med og uten, under sånne forhold). No
 

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
Rørbuffer mellom kilde og forsterker virker interessant.....

Har googlet litt og ser at dette også kan være billig moro, faktisk så billig at en nesten kan bli litt skeptisk :)

Hadde vært fint om noen flere kunne melde om sine erfaringer med rør-buffer, gjerne også hvor de har handlet (evt norske leverandører). Finnes det evt også påkostede 'highend' varianter? Ikke det at de 'må' koste mye, men sier kaaaanskje noe om kvalitet.

Sikkert også noen som kan ha hatt negative erfaringer....

Kanskje det å gi litt 'rørmagi' til lydbildet kan være gunstig til dårlige innspillinger også?
 

yngvejos

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.09.2010
Innlegg
1.950
Antall liker
1.314
Har en Yaqin cd2 med mullard rør som støver ned på loftet. Jeg hadde den både i tape loop og mellom pre-amp og effektforsterker uten å merke noen nevneverdig forskjell på lyden. Jeg husker at jeg åpnet den og oppdaget at den hadde andre motstandsverdier enn andre CD2 som jeg fant bilde av på nettet, så jeg tror det kan være forskjellige utgaver i omløp.
Det stemmer som skrevet over at lyden blir lavere når jeg slår den av.

Lurer på å ta denne fram og teste på platespilleren. Vil det fungere å ha den mellom platespiller og riaa, eller bør den stå etter riaa?

Edit: Svarer meg selv her.
Dro den frem idag og koblet den til mellom riaa og forsterker (200kr riaa av kjipeste slag og Argon DA2v2). Kunne ikke merke noen endring i lyden bortsett fra at det er volumforskjell med og uten strøm på.
Koblet den så mellom platespiller og riaa. Det gav en kraftig lavfrekvent buldring og ingenting av musikken slapp gjennom.

Har koblet den tilbake mellom riaa og forsterker nå, så får jeg prøve den noen dager. Den ser i det minste pen ut.

Vedlagt bilde av innmat på min og innmaten til en på AVforum som sier at han opplever stor forskjell. Jeg har markert de motstandene som er forskjellige med rødt.
Mine ser ut til å være 100kOhm, mens andre har 30kOhm. Er det noen med mer elektronikkunskap enn meg som kan fortelle hvilken innvirkning dette kan ha på lyden?
 

Vedlegg

Sist redigert:

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
LESSisdox@,
takk for svar.

Finner etter videre søk på nettet at det erfaringene med bruk av rør-buffere varierer. Ikke så overraskende, kanskje...dersom det i utgangspunktet ikke var ideele impedanseforhold. Ettersom Musical Fidelity utgaven din gir best lyd, kan dette være årsaken? Evt har vel også rør-typen en del å si?

Ser at noen mener rør-buffer funker best for rimeligere utstyr enn tyngre highend, og at en bør teste ut selv i eget oppsett (som man vel alltid bør). Blir jo også fort en diskusjon rundt dette med SS kontra rør og tilført ørevennlig forvrengning...

Har selv kun begrenset erfaring med rør i eget oppsett, men testet en Ming Da rør-pre en gang, og det var veldig bra, inntil effektforsterkeren tilfeldigvis(?) tok kvelden :) Kan rørbuffer gi noe av det samme, så frister det...
 

LESSisdox@

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.10.2006
Innlegg
706
Antall liker
242
Sted
Åkrehamn,karmøy
Torget vurderinger
1
Hei Brum
Bruker MF på stort sett alt ,,,mellom dac/pre er en god ting ,,,har brukt den mellom cd med volumkontroll /altså passiv og derretter inn i Eff der låter det kjempegodt .
synest en får best respons på lyd med disse Buffere koblet opp FØR effekt trinnet .
Eller vist en har Intigrert etter Dac /cd.
Mvh Roy
 
Topp Bunn