Xindak 6950 og subwoofer

larsfs123@mail.com

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.07.2003
Innlegg
228
Antall liker
1
Er straks nyutdanna og skal flytte på bygda. Får her en eldre enebolig for meg sjølv.
Første året blir eg aleine i huset og i den forbindelse ønsker eg å utvide anlegget med en subwoofer og evt utvide til heimekino seinare. Anlegget består av Xindak 6950 og Audiovector M3 sign.
Er det muligheter for å koble en sub til xindaken som ikkje har nokon utganger? Korleis vil det bli å kjøpe en grei receiver, bruke denne som forforsterker, xindaken som effekt og koble suben til receiver?
Kva receiver i dagens marked har en god forforsterker innebygd? Vil lyden forringens ved å gjere det på denne måten?
Tips til evt receiver og svar mottas med stor takk!
 

lakki_luke

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
1.071
Antall liker
536
Sted
Jæren
Du kan koble sub til XA 6950.Det er jo ikke sånn at du MÅ ha preeout til alle suber.
 
C

Cyber

Gjest
Lyden vil nok forringes med receiver som pre, men du kan jo bruke Xindak i stereo og som effekt til frontene på film, har den prosessorinngang?
 

larsfs123@mail.com

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.07.2003
Innlegg
228
Antall liker
1
Takker for gode tips!

Planen blir nok videre å gå til innkjøp av en receiver som eg vil bruke som forforsterker. Denne vil også gi meg muligheten til å bygge videre til heimekino når eg ønsker dette.

Har sett litt på subwooferar i det siste. Ønsker en sub som kan fungere godt til rock/metal og som kan trøkke på litt når det trengs uten å ødelegge musikaliteten til anlegget. Har sett på evt en SVS PB12-NSD eller 2 stk XTC w12.16.

XTC har definitivt høgare waf. Vil 2 av desse fungere like bra som 1 SVS PB12-NSD? andre anbefalingar? kva receiverar har gode forforsterkarar innebygd? Må kunne avspele HD-lyd.
 
C

Cyber

Gjest
Alt av receivere som er nye i dag har vel HD-lyd? Hvis film er i fokus er Yamaha meget gode der, men budsjett kommer jo an på. Denon 1910 og 2310 skal og være meget kapable.

2 XTZ spiller høyt, men har ikke den virkelige dypbassen som SVS klarer. SVS spiller dypbass latterlig høyt og bra, men til musikk har kanskje XTZ edgen?
 

larsfs123@mail.com

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.07.2003
Innlegg
228
Antall liker
1
Vil ikkje utelukke bruktkjøpt av verken sub eller receiver. Derfor eg skreiv at hd-lyd var et must
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.940
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Alle Blu-Ray spillere med analoge utganger har HD lyd, da trenger du ikke en receiver der kan dekode HD lyd egentlig.
Hva er galt med å bruke en sub med høyttaler terminaler, som jeg skrev i din identiske tråden på AVForum?
De fleste rimelige surround receivere er elendige på stereo......
 

larsfs123@mail.com

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.07.2003
Innlegg
228
Antall liker
1
Grunnen til at eg ikkje ønsker å bruke høgtalerkablane og koble via sub er at eg mest sannsynlig ønsker å kjøpe 2 stk subber. I tillegg vil eg seinare bygge ut heimekino gradvis. Kan vere kjekt å ha mulighet til å sjå en blu ray med surround når enn føler for dette. Og når eg da kan bruke 6950 som effekt og receiver som forforsterker vil vel ikkje dette påvirke lyden i stereo i altfor negativ retning ?
 

draapen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.02.2007
Innlegg
419
Antall liker
9
Det er ikkeno problem å koble et par subber til et par høyttalere,en kabel fra hver høyttaler til hver sub...
 

larsfs123@mail.com

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.07.2003
Innlegg
228
Antall liker
1
spørsmålet er no: Er det nokon som har gjort seg opp ei erfaring rundt å koble receiver til en integrert forsterker for å bruke denne som effekt? Og kva sub/subbar anbefaler folket? ca maxpris fra 8000-10000 kr
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Å koble en receiver til en integrert forsterkere går helt fint. Helst bør den integrerte forsterkeren da ha en home-theatre- (HT) eller prosessorinngang - da går signalet direkte fra receiver til effekttdelen av den integrerte - utenom forforsterkerdelen. Såvidt jeg vet, har ikke Xindak'en din en slik HT-inngang. Da må du koble receiveren til en vanlig inngang på Xindak'en - stille Xindak'en på et volum som er lett å huske, for det er det volumet du må bruke hver gang du skal bruke receiveren - og så styrer det hele fra receiveren på vanlig måte. Ulempen med den siste måten å gjøre det på, er at signalet går gjennom to forforsterkere før det blir til lyd. Normalt ingen stor sak - men for den hifi-paranoide kan dette være alvorlig nok.
 

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
JH skrev:
Hvis du er litt nevenyttig så kan det gjøres på denne måten:
http://avforum.no/forum/diy-do-yourself/64681-pre-out-mod-integrert-forsterker.html

Jeg har gjort det på min og det fungerer utmerket, men går nok utover garantien om du har det. En enkel jobb om du kan "svinge" en loddebolt :)

En interessant ting med tipset på AV forumet er at man kan koble seg inn samme sted (på effektforsterker-printet) og bruke effektforsterker-delen separat. (Man kobler da bort innerlederen i ledningen som kommer fra forforsterkern, men beholder skjermen. Overføringskondensator må finnes i den nye forforsterkerens utgang, men det gjør det nesten alltid). Og for sikkerhets skyld tar man en sjekk av offset på utgangen av effekten (skru ned volumet helt, trekk en ht plugg ut og sett den inn igjen: Man skal ikke se membranen røre seg, dog et helt minimalt 'knepp' behøver man ikke uroe seg over).

Hvorfor er dette alltid interessant å gjøre, rent generelt? Jeg tenker som så, at enten er forforsterker-delen bedre (enn den integrerte som helhet) eller så er effektdelen bedre, og det hadde vært gøy å få det fastslått. Jeg er på forhånd uenig med de som tror at klangtendensen i de to delene som regel drar like mye i samme retning pga av de kommer fra samme firma og har frontplaten og utseendet felles. For eksempel kan man lett tenke seg den ene delen helle mer mot det nøytrale, eller den ene være briljant og den andre litt grå, osv. Unntaksvis kan de sef være like gode, det er også sant.

Til en viss grad handler forsterker-konstruksjon om flaks (ellers ville alle lagd like vellydende forsterkere-modeller, bare i forskjellig watt-klasse). Altså kan man ha flaks og finne en genial halvdel i en alminnelig god integrert. ( et klassisk eksempel som går litt i den retningen er gamle nad 3020 som kunne deles med bøyle på baksiden: Det var effektdelen i denne som var noe å skrive hjem om. 3-4 klasser opp bare ved å fjerne en bøyle! Flere av de nærmest etterfølgene NAD forsterkerene lød visstnok grått og kjedelig, og ble ikke berømt på samme måte. Det blir nærmest komisk at 3020 er en av de billigste integrerte som har vært i salg).
.
For øvrig er jeg imponert av at Xindak tok seg tid til å veilede om modifikasjonen. I prinsippet kan man enkelt dele opp de fleste integrerte på denne måten. Jeg lurer ofte på om det er en ideologi som ligger bak at dette så sjelden kommer som en ferdig løsning (ofte i dag er det en "pre-out" mulighet, fremtvunget av subwooferens store utbredelse, men ingen "main in"). Når den integrert først kommer med denne fine løsningen er audiojounalistene for late (eller for dumme?) til å teste delene hver for seg, dessverre. No.
 
Topp Bunn