Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2002
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  15
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lyngdorf vs Tact

  Lurer litt på forskjellen på disse merkene. Lyngdorf het jo tidligere tact, men tact lages jo fortsatt. Er det bare kopier av modellene før navneskiftet eller er det forbedringer og nyvinninger der? Noen formening om hva som er best og eventuelt hvorfor? Er det dac-en, romkorreksjonsdelen eller andre ting som er forskjellig?

  Mvh
  Kåre
  Cayin CDT-15A, Squeezebox Duet, Hegel HD-20, Rogue M-180, Respons Art -oppgradert

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  286
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lyngdorf vs Tact

  Den største forskjellen er romkorreksjonen.
  Tact måler kun sweet-spot, mens du med Lyngdorf i tilegg måler minst 3(?) vilkårlige romplasseringer.
  Dette medfører at du med Lyngdorf har 2 forskjellige modus av romkorreksjon. Focus (sweetspot) eller Global, som gir den beste lyden i "hele rommet". Med Lyngdorf kan du måle og lagre opptil 8 focus, eller sweetspots, mens du med Tact, kun har ett sweetspot og ingen "global" modus.

  Mvh
  Nex

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,040
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lyngdorf vs Tact

  Tact ble startet i 1998 av Peter Lyngdorf og Dr. Radomir Bozovic (Boz). Boz skrev DSP-koden for romkorreksjon, mens Lyngdorf bragte med seg klasse D-teknologi kjøpt fra Toccata i Danmark (men nå solgt til Texas Instruments.)
  Boz og Lyngdorf skilte lag i 2005. Lyngdorf lager nå produkter under sitt eget navn med romkorreksjon utviklet av et dansk firma. Bozovic laget også en stund produkter under eget navn (Boz), men ser ut til å ha gått tilbake tilbake til Tact-navnet.

  Det virker som om begge fabrikkanter bruker klasse D-teknologien fra Toccata/TI så da kan det sikkert stemme at det er romkorreksjonsteknologien som er den største forskjellen.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed