Lyngdorf vs Tact

karet

Medlem
Ble medlem
23.04.2002
Innlegg
18
Antall liker
1
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Lurer litt på forskjellen på disse merkene. Lyngdorf het jo tidligere tact, men tact lages jo fortsatt. Er det bare kopier av modellene før navneskiftet eller er det forbedringer og nyvinninger der? Noen formening om hva som er best og eventuelt hvorfor? Er det dac-en, romkorreksjonsdelen eller andre ting som er forskjellig?

Mvh
Kåre
 

Nex

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.07.2007
Innlegg
357
Antall liker
84
Den største forskjellen er romkorreksjonen.
Tact måler kun sweet-spot, mens du med Lyngdorf i tilegg måler minst 3(?) vilkårlige romplasseringer.
Dette medfører at du med Lyngdorf har 2 forskjellige modus av romkorreksjon. Focus (sweetspot) eller Global, som gir den beste lyden i "hele rommet". Med Lyngdorf kan du måle og lagre opptil 8 focus, eller sweetspots, mens du med Tact, kun har ett sweetspot og ingen "global" modus.

Mvh
Nex
 

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.599
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag
Tact ble startet i 1998 av Peter Lyngdorf og Dr. Radomir Bozovic (Boz). Boz skrev DSP-koden for romkorreksjon, mens Lyngdorf bragte med seg klasse D-teknologi kjøpt fra Toccata i Danmark (men nå solgt til Texas Instruments.)
Boz og Lyngdorf skilte lag i 2005. Lyngdorf lager nå produkter under sitt eget navn med romkorreksjon utviklet av et dansk firma. Bozovic laget også en stund produkter under eget navn (Boz), men ser ut til å ha gått tilbake tilbake til Tact-navnet.

Det virker som om begge fabrikkanter bruker klasse D-teknologien fra Toccata/TI så da kan det sikkert stemme at det er romkorreksjonsteknologien som er den største forskjellen.
 
Topp Bunn