Oppgradering av EC AW100 DMB

ojansen

Medlem
Ble medlem
20.12.2005
Innlegg
10
Antall liker
0
Er det noen som har erfaringer med oppgradering av AW100 DMB? Har hørt at den blir ganske lik AW120 lydmessig. Stemmer dette?
Hva gjøres med forsterkeren?

Det koster jo en del å få den oppdatert, så det er jo et spørsmål om det ikke er like greit og bytte den ut i en nyere utgave. Eksempelvis AW120.

Hva mener dere?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Den nærmeste erfaringen jeg har med en slik oppgradering, er at jeg har fått sterke anbefalinger om å oppgradere min AW100 DMB. Lyden skal etter sigende bli mer oppløst, og bassen skal bli mer distinkt. Nå bruker jeg min AW100 DMB i et lite anlegg nr. 3 - og til det formålet har jeg mer enn god nok lyd. Derfor er en oppgradering lagt på is - inntil videre. Det koster jo en del - 3.500 kroner sist jeg var inne på hjemmesidene til ECS Holding. Det er ganske mye, sett i forhold til hva en slik forsterker er verdt på bruktmarkedet - har ikke helt oversikten, men en original, uoppgradert AW100 DMB tror jeg går for rundt 5.000 kroner - pluss/minus. Jeg ville i hvert fall ikke gått for en oppgradering hvis jeg ikke var sikker på at jeg skulle beholde forsterkeren en god stund. Nå synes jeg ikke AW120 er den tighteste i klassen, heller - yngstemann har en slik, og vi har sammenlignet - så hvis du ikke er fornøyd med AW100 DMB, er det ikke nødvendigvis slik at du blir fornøyd med AW120.
 

bluesman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.01.2003
Innlegg
193
Antall liker
28
Torget vurderinger
1
Hei,
Hadde en AW100DMB for noen år tilbake som jeg fikk gjort dette med,solgt for ca. halvannet år siden.Tror det må ha vært av de seneste som ble solgt.Om den blir lik AW120 kan jeg ikke si noe om da jeg ikke har hørt den.Har heller ikke noe skjema på hva som ble gjort,men det var vedlagt.Det jeg husker godt dog,var at den ble betydelig 'strammet opp'.Bassen virket tightere og fastere,mellomtonen mer distinkt og den virket mer lettflytende i toppen.Alt i alt syntes jeg det var en betydelig oppgradering.Som Ulf-B nevner så er det vel et spørsmål om hvor lenge du har tenkt å beholde den.Oppgraderingskostnaden får du nok ikke igjen ved et framtidig salg.Tror også at det kan bli vanskelig å få noe særlig over 5K,selv med oppgradering.Håper det var til noe hjelp.
mvh
 
Topp Bunn