Ny EC med trafo støy?

juster

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.11.2003
Innlegg
500
Antall liker
16
Torget vurderinger
1
Ny EC 250R, er kommet i hus :)

Er det normalt at de har lidt trafo støy, som er lett hørbar i høyttalerne når der ikke spilles musikk?

Denne støyen er der også når alle andre tilkoplede komponenter er slukket.

Mvh Tom-Erik
 

Murgen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.09.2009
Innlegg
89
Antall liker
0
Var der støj i dine høytalere, med den forsterker du brugte tidligere.- vis ikke det er tilfælde, send den tilbage hvor den kom fra, det kan være dårlig traffo eller noget andet galt.
 

Hawkwally

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.12.2003
Innlegg
107
Antall liker
1
Det skal ikke være trafostøy i høytalerene. Et svakt sus er normalt. Men hvis du bare har forsterkeren på (alle kilder slått av med strømmbryter), vil det dure kraftig i høytalerene. Derfor skal anlegget slåes på fra kilde, forforsterker og til slutt effekt. Av, motsatt. Regner med at dette er kjent. Årsak til during kan være dårlig kontakt på en signalkabel, eller (skjeldent) "innstrålt" antennestøy hvis du ikke har skjermede kabler. Kan selfølgelig være flere andre årsaker. Tør jeg spørre hva slags forforsterker du har? For flere år siden hadde jeg samme problem. Hadde kjøpt et sett(effekt./forf.). Dette hadde en iriterende "knurr" i høytalerene. Fant ut at det kom fra forf. Endte med å bytte inn i et annet sett fra en annen frabrikant, som var stille.
 

juster

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.11.2003
Innlegg
500
Antall liker
16
Torget vurderinger
1
Jeg bruker for tiden Arcam Fmj 32a som forforsterker, vet at dette ikke er ideelt, og den skal selvfølgelig skiftes ut når økonomien tillater det.

Jeg har ikke tidligere hatt problemer med trafo brum.

Jeg skal kople fra alle andre komponenter, fysisk, og komme tilbake her

Mvh Tom-Erik
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Dette er strengt tatt ikke 'trafostøy'. Den støyen du hører gjennom høyttalerne er i signalbanene, og kommer enten fra kilden, forforsterkeren, effektforsterkeren, eller sammenkoblingen mellom dem.

Sannsynligvis er forklaringen det siste. Electrocompaniet sine effektforsterkere kan godt drives av ubalanserte forforsterkere (regner med at din Arcam er ubalansert), men da skal to av pinnene i de (ubrukte) balanserte inngangene være kortsluttet med en medfølgende 'messingkrampe'.

Jeg anbefaler deg å lese bruksanvisningen. Først når du har gjort alt sånn som det er beskrevet der, kan du begynne å lete etter feil ved selve produktet
 

hel-elt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2009
Innlegg
461
Antall liker
102
Jeg fjernet støy ved å koble alle komponenter med jording i stikkkontaktene til en "padde" m/ jord. Denne trenger ikke være jordet videre, da poenget er å jorde komponentene samman.
 

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
216
Sted
Alltid lofotværing
Jeg vil tippe at du finner årsaken i dårlig kontakt på en eller flere kabler. Føler eller hører du noen form for snerring fra effektforsterkeren?

mvh. VilhelmW
 

Commander

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.07.2007
Innlegg
51
Antall liker
0
Om den står på en jordet kurs kan støyen også komme fra and kilder. Kjøleskap, fryseboks og annet utstyr som er jordet.
 

bjornendrestad

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2007
Innlegg
239
Antall liker
7
Hadde susing og antydning til trafostøy når jeg brukte Ec 4,7. Nå bruker jeg Ec 4,8. Nå er det stille, det kan komme av pree.
 
Topp Bunn