Kommunikasjonsproblemer og uenighet, Hi-Fi hobbyens besynderlige sannhet.

mutz

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2005
Innlegg
1.057
Antall liker
85
Torget vurderinger
1
Har lagt merke til at dette med kommunikasjon er vanskelig blant medlemmene på sentralen. Misnøyen ligger og bobler rett under overflaten og slår ofte ut i full blomst når skillelinjene brytes. Tenkte derfor å tilkjennegjøre og presisere kjente grupperinger på kollisjonskurs og repetere symptomene. Ikke for at jeg tror det blir enighet, men fordi det kan virke forklarende for den enkelte når man vet hvem man diskuterer med, og ikke minst hvem man selv er. Tar for meg de mest kjente trosretninger, men sneier også innom de mer obskure som av og til står for de mest opphetede diskusjoner.

I mange tilfeller kan det være vanskelig å stille riktig diagnose. De fleste har symptomer som krysser flere retninger. Om noen skulle føle ubehag over diagnose og symptomer er det et tydelig tegn på at man tilhører den trosretning hvor beskrivelsen fremkalte ubehaget.


Hi-Enderen
Person som liker prisen like mye eller mer enn den faktiske ytelsen på produktet. Utsyr i den rimelige ende fremkaller mildt ubehag. I debattsammenheng vil ytringer om rimelig utstyrs fortreffelighet resultere i øyeblikkelig dementering. Om man ønsker å komme overens med en Hi-Ender må man snakke pent om dyrt utstyr, og i serdeleshet Hi-Enderens eget. Handler med utstyr hvor det er laget et begrenset opplag. Helst ikke mer en et eksemplar.

Lo-Fidelity
Person som tror det finnes gull blant gråstein. Handler gjerne produkter som er kassert eller nesten kassert. Kvalitet i forhold til pris er et viktig moment som blir ilagt betydning. Et produkt som er gratis vil dermed inneha uendelig valuta for pengene, og er dermed særdeles bra. Det går en meget dyp skyttergrav mellom Hi-Enderen og Lo-Fidelity. Unødvendig å si at den ene vil bli satt til korrektur om de møtes direkte.

Vintage-freak
Person som handler kassert utstyr for en dyr penge. Enkelte symptomer er lik Lo-Fidelity. Det er alikevel ikke samme diagnose. Utstyr laget etter oljekrisen i 1973 er f.eks. ikke kvalitet. En Vintage Freak vil hevde at nytt utstyr spiller for mye høye toner, og har for korte mellomtoner. Jo mer og bredere mellomtoner, desto mer kvalitet.

Målemafia
En stramt organisert gruppering. En hierakisk legion som fremmer krav om grafisk fremstilling av lydbølgene før de nytes. Uattesterte lydbølger blir diskvalifisert som undermåls og kan rett og slett ikke lyttes til. Det viser seg at man kan attestere lydbølger i alle prisklasser, så prisen er ikke av stor betydning.

Kabelnisse
Person som bruker kabler hvor L, C og R ikke er representert. Det viktige er at lydbølgene blir transportert uten ubehag frem til høyttaleren. Diagnosen kan stilles om det er brukt mer en 3/5 av tot. kost på kabler. Lydsystemer hvor kablene innehar store doser L, C og R, transporterer ofte lydbølgene på en måte som ligner tortur. Målemafiaens stramme organisering og rikelige doser L, C og R tilkjennegjør en klassisk korrekturlinje.


Den Merketro
Det handler om å ikke forvirre komponentenes signatur, med en annen. Forvirrede lydbølger kan legge lag på lag med uharmonier som til slutt fører lytteren inn i ubehaget. Grunntanken er at lydbølgene skal ha en faste forutsigbare rammebetingelser for ikke å bli forvrengt. De merketro kan være skarpe i debattene, samtidig som de er godt over gjennomsnittelig forutsigbare.

Tweakeren
Person som avslører de mange snarveiene produsentene tar for å spare penger og øke dekningsbidraget. Ofte er det helt åpenbare forhold som uegnede og billige støtteben, manglende bitumen under lokket og kabler med for mye L, C og R. Andre ganger er det mer subtile mangler som plastinnslag rundt kondensatorer og manglende linolje i signalbanene. Intet er perfekt og det perfekte kan også perfeksjoneres. Kritikerne hevder denne personen har visse agnostiske trekk.


Dipolfundamentalister
En forholdsvis ny gruppering som på kort tid har vunnet tereng. Kritiske tunger vil påstå at grupperingen er en sidegren fra Målemafiaen siden de også bedriver kvalitetssikring av lydbølgene. Disse lydbølgene er satt i så stram disiplin at de er helt utfaset på 90 gr.aksen og ikke tør annet enn å rømme bakvegen.


Apekassens venner
Gruppering som har møtt konkurranse fra mange hold. Det er en påbegynnt stillingskrig mellom Dipolfundamentalistene og Apekassens Venner. Litt av kritikken er rettet mot et visst innslag av forvirrede frekvenser som ikke helt vet om kartet følger terrenget. Dipolfundamentalistene hevder at Apekassens venner er overrepresentert blandt Tweakerne og enkelte andre grupperinger. Dette siden enkelte frekvensene ikke er satt i så sterk disiplin, men fortsatt har sin frihet. Andre frekvenser er igjen satt i så sterk disiplin at de mener det hersker uorden blandt lydbølgene.

Fjerndiagnostikeren
Audiofiliens snåsamann. Kan ut fra et forumbilde uttale seg med stor overbevisning og patos om hvordan det avbildede utstyr låter, og hva som skjer i og mellom ørene til de som lytter til det. Han kommer gjerne med forslag til hvilke feil ved eieren som forårsaker avvik mellom eierens og diangostikerens vurdering av anleggets ytelse. Evnen og viljen til fjerndiagnose av feil ved eieren er proporsjonal med prisdifferansen mellom eierens anlegg og fjerndiagnostikerens eget anlegg. (ref Coolbiz og Zomby Woof)



DIYerne
I motsetning til Tweakeren som mener det finnes håp for kommersielle produkter, mener DIYerne at hele anlegget må kasseres om det er kjøpt i butikk. DIYeren vet at kommersielle Hi-End produkter aldri befinner seg på tilnærmingsvis samme nivå som et helt middels DIYprosjekt. Dette kan bevises med et enkelt regnestykke. Alle vet at varer kjøpt i butikk har 10 ganger høyere fortjeneste enn delekost. Et kommersielt produkt til kr.10.000 har dermed nytteverdi verdisatt med DIYøyne til kr.1000. Et standard DIYprosjekt har delekost på kr.10.000 og beviselig en tilsvarende nytteverdi på kr.100.000. Den kommersielle appellen til DIYeren er heller laber. Ved salg blir ofte varen verdisatt av markedet til 50% av delekost. Forstå det den som kan. Unødvendig å nevne at DIYeren har et anstrengt forhold til kapitalistsvin som klarer å livnære seg med dette.


Akustikknazister
Farlig gruppe som mener lydbølger som har sin frihet skal avrettes.


EQfacsister
Disse mener lydbølgene skal settes til stram korrektur og opplæring prematurt, slik at de ikke er forvirret ved fødselen. Begge disse gruppene vinner terreng på bekostning av frihetselskendes lydbølger, og har en sterkt formening om hva som er den rettskafnes tro. De som huser frekvenser og lydbølger i frihet risikerer stramme reaksjoner. Kritikerne hevder irettesatte lydbølger låter mindre bra enn lydbølger som har sin frihet. En nådeløs mindre undergruppe av Akustikknazistene og EQfascister tukter premature lydbølger samt avretter de vettskremte som slapp unna.


Innenfor Hi-Fi er det et historisk faktum at man ikke kan enes. Heller ikke at man kan enes om å være uenig. Da kan det være fint å ha et lite oppslagsverk som bekrefter distansen.
 

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
forumet mangler mulighet for tagging. Dagens beste innlegg ville vært svært passende. :)
 

gismo

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2007
Innlegg
24.595
Antall liker
32.358
Sted
Væssia i Grue.
Torget vurderinger
20
En veldig grei liste du har der mutz.
Og stiller meg bak antydninger om at at du skrev et bra innlegg i dag ;)

gismo
 

larsggu

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.07.2007
Innlegg
456
Antall liker
21
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
5
Grammatikkpedanten
Person som f.eks. påpeker at "Vintage" skrives med enkel-v, at "Vintage" i denne sammenhengen skal bindes sammen med "freak" med bindestrek og at "frik" er et bedre norsk ord for person som går sterkt inn for det forleddet beskriver (dataf-, teknologif-, jf friker).

8)
 

mutz

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2005
Innlegg
1.057
Antall liker
85
Torget vurderinger
1
ErosLoveking skrev:
Jeg fant meg ikke selv. Hvor er Musikk Onanisten??
Det er da ingen alvorlig diagnose:)
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Good one, Mutz!

Jeg trenger neppe plassere meg selv etter de siste par dagene. ;D
 

decibelius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2007
Innlegg
7.866
Antall liker
1.679
Sted
Bislett
Jeg tror vel ikke kommunikasjonen her på sentralen skiller seg nevneverdig fra livet ellers. Men å sette folk i bås er jo populært om dagen. Men det har vel med bondegenet i oss å gjøre - kyr i den båsen, og griser i den båsen osv.
 

ErosLoveking

Æresmedlem
Ble medlem
03.02.2004
Innlegg
15.747
Antall liker
3.916
Sted
Oslo
mutz skrev:
ErosLoveking skrev:
Jeg fant meg ikke selv. Hvor er Musikk Onanisten??
Det er da ingen alvorlig diagnose:)
ikke så sikker på om Lovequeen er enig med deg i det. :-X ;D

ordene "sykdom" og "besettelse" har nok vært luftet i heimen. ::) ::) ::)
 

ErosLoveking

Æresmedlem
Ble medlem
03.02.2004
Innlegg
15.747
Antall liker
3.916
Sted
Oslo
Zomby_Woof skrev:
ErosLoveking skrev:
Zomby_Woof skrev:
ErosLoveking skrev:
Jeg fant meg ikke selv. Hvor er Musikk Onanisten??
Musikkonanisten er, som alle onanister, i de beste hender. ;D
sånn er singel-livet, selv i et samboerskap. got it......... ? ;D
Hender det at du kjøper så mye vinyl at du sover på sofaen?
så ille er det ikke. Er som oftest først i postkassa, og singelpakker er så små og unselige vet du. Forøvrig fordelen med eget rom. Må bare smugle det inn usett, litt som fiskestenger. ;D

merkelig nok fylles rommet opp. ::) ;D

forøvrig deler Lovequeen endel av interessen for musikk. Både konserter og lyd i heimen. Sender et :-* til henne
 

Freako

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.01.2010
Innlegg
144
Antall liker
90
mteinum skrev:
forumet mangler mulighet for tagging. Dagens beste innlegg ville vært svært passende. :)
MÅNEDENS bedste... ;)
 

are_e

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.10.2004
Innlegg
200
Antall liker
3
Herlig lesning! Morsomt og bra skrevet mutz

A
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Hehehe---Noe å tenke på for noen og enhver dette innlegget ditt mutz..Takk :)
 

slowmotion

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2009
Innlegg
6.400
Antall liker
3.183
Ja, livet blir nok enklere for mange hvis mennesker trygt kan katalogiseres i båser og grupperinger.
 

mutz

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2005
Innlegg
1.057
Antall liker
85
Torget vurderinger
1
decibelius skrev:
Jeg tror vel ikke kommunikasjonen her på sentralen skiller seg nevneverdig fra livet ellers. Men å sette folk i bås er jo populært om dagen. Men det har vel med bondegenet i oss å gjøre - kyr i den båsen, og griser i den båsen osv.
slowmotion skrev:
Ja, livet blir nok enklere for mange hvis mennesker trygt kan katalogiseres i båser og grupperinger.
Tror ikke vi skal ta denne listen så veldig høytidelig. Den er skrevet mest som en liten morsomhet før helgen. Men så er det jo en liten undertone av alvor som man kan fundere litt på selvsagt.
 

Music4all

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.04.2009
Innlegg
1.329
Antall liker
7
mutz skrev:
Har lagt merke til at dette med kommunikasjon er vanskelig blant medlemmene på sentralen. Misnøyen ligger og bobler rett under overflaten og slår ofte ut i full blomst når skillelinjene brytes. Tenkte derfor å tilkjennegjøre og presisere kjente grupperinger på kollisjonskurs og repetere symptomene. Ikke for at jeg tror det blir enighet, men fordi det kan virke forklarende for den enkelte når man vet hvem man diskuterer med, og ikke minst hvem man selv er. Tar for meg de mest kjente trosretninger, men sneier også innom de mer obskure som av og til står for de mest opphetede diskusjoner.

I mange tilfeller kan det være vanskelig å stille riktig diagnose. De fleste har symptomer som krysser flere retninger. Om noen skulle føle ubehag over diagnose og symptomer er det et tydelig tegn på at man tilhører den trosretning hvor beskrivelsen fremkalte ubehaget.


Hi-Enderen
Person som liker prisen like mye eller mer enn den faktiske ytelsen på produktet. Utsyr i den rimelige ende fremkaller mildt ubehag. I debattsammenheng vil ytringer om rimelig utstyrs fortreffelighet resultere i øyeblikkelig dementering. Om man ønsker å komme overens med en Hi-Ender må man snakke pent om dyrt utstyr, og i serdeleshet Hi-Enderens eget. Handler med utstyr hvor det er laget et begrenset opplag. Helst ikke mer en et eksemplar.

Lo-Fidelity
Person som tror det finnes gull blant gråstein. Handler gjerne produkter som er kassert eller nesten kassert. Kvalitet i forhold til pris er et viktig moment som blir ilagt betydning. Et produkt som er gratis vil dermed inneha uendelig valuta for pengene, og er dermed særdeles bra. Det går en meget dyp skyttergrav mellom Hi-Enderen og Lo-Fidelity. Unødvendig å si at den ene vil bli satt til korrektur om de møtes direkte.

Vintage-freak
Person som handler kassert utstyr for en dyr penge. Enkelte symptomer er lik Lo-Fidelity. Det er alikevel ikke samme diagnose. Utstyr laget etter oljekrisen i 1973 er f.eks. ikke kvalitet. En Vintage Freak vil hevde at nytt utstyr spiller for mye høye toner, og har for korte mellomtoner. Jo mer og bredere mellomtoner, desto mer kvalitet.

Målemafia
En stramt organisert gruppering. En hierakisk legion som fremmer krav om grafisk fremstilling av lydbølgene før de nytes. Uattesterte lydbølger blir diskvalifisert som undermåls og kan rett og slett ikke lyttes til. Det viser seg at man kan attestere lydbølger i alle prisklasser, så prisen er ikke av stor betydning.

Kabelnisse
Person som bruker kabler hvor L, C og R ikke er representert. Det viktige er at lydbølgene blir transportert uten ubehag frem til høyttaleren. Diagnosen kan stilles om det er brukt mer en 3/5 av tot. kost på kabler. Lydsystemer hvor kablene innehar store doser L, C og R, transporterer ofte lydbølgene på en måte som ligner tortur. Målemafiaens stramme organisering og rikelige doser L, C og R tilkjennegjør en klassisk korrekturlinje.


Den Merketro
Det handler om å ikke forvirre komponentenes signatur, med en annen. Forvirrede lydbølger kan legge lag på lag med uharmonier som til slutt fører lytteren inn i ubehaget. Grunntanken er at lydbølgene skal ha en faste forutsigbare rammebetingelser for ikke å bli forvrengt. De merketro kan være skarpe i debattene, samtidig som de er godt over gjennomsnittelig forutsigbare.

Tweakeren
Person som avslører de mange snarveiene produsentene tar for å spare penger og øke dekningsbidraget. Ofte er det helt åpenbare forhold som uegnede og billige støtteben, manglende bitumen under lokket og kabler med for mye L, C og R. Andre ganger er det mer subtile mangler som plastinnslag rundt kondensatorer og manglende linolje i signalbanene. Intet er perfekt og det perfekte kan også perfeksjoneres. Kritikerne hevder denne personen har visse agnostiske trekk.


Dipolfundamentalister
En forholdsvis ny gruppering som på kort tid har vunnet tereng. Kritiske tunger vil påstå at grupperingen er en sidegren fra Målemafiaen siden de også bedriver kvalitetssikring av lydbølgene. Disse lydbølgene er satt i så stram disiplin at de er helt utfaset på 90 gr.aksen og
ikke tør annet enn å rømme bakvegen.


Apekassens venner
Gruppering som har møtt konkurranse fra mange hold. Det er en påbegynnt stillingskrig mellom Dipolfundamentalistene og Apekassens Venner. Litt av kritikken er rettet mot et visst innslag av forvirrede frekvenser som ikke helt vet om kartet følger terrenget. Dipolfundamentalistene hevder at Apekassens venner er overrepresentert blandt Tweakerne og enkelte andre grupperinger. Dette siden enkelte frekvensene ikke er satt i så sterk disiplin, men fortsatt har sin frihet. Andre frekvenser er igjen satt i så sterk disiplin at de mener det hersker uorden blandt lydbølgene.


Innenfor Hi-Fi er det et historisk faktum at man ikke kan enes. Heller ikke at man kan enes om å være uenig. Da kan det være fint å ha et lite oppslagsverk som bekrefter distansen.
Hmm, eg er vel ein salig mix av tweakar / musikkelskar, & litt nerd, trur eg ;D Tykkjer forresten bitte litte grann synd på dei som er såpass sjølvhøgtidelige at dei ikkje forstår ironien her, men dei vil neppe gjera det uansett ;D ;D

Med venleg helsing :)

PS ja eg veit at eg har brukt nynorsk i dette svaret til TS Eg fekk berre lyst rett og slett ;D
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.913
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Hehe. Ja, den der var skarp og gjennomtenkt. Fortjener Hifisentralens uoffisielle medalje, med henvisning til at den tildeles for analytisk evne og vilje til å stå frem.


Mvh.
 

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
Hurra, jeg kjenner meg igjen i flere kategorier! Har en trygg fot innenfor i Lo-Fidelity, Tweakeren og Vintage-freak. Pluss en tå innenfor i Målemafia. Kanskje en anelse tåfis hos Apekassens Venner. Null føtter inne hos Den Merketro og Kabelnisse, dessverre. Men alt i alt: God følelse av å høre til! No

(Plusss i margen mutz)
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.662
Antall liker
21.475
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Fin den der, mutz.

Skrever verre enn en heavygitarist, jeg.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
larsggu skrev:
Grammatikkpedanten
Person som f.eks. påpeker at "Vintage" skrives med enkel-v, at "Vintage" i denne sammenhengen skal bindes sammen med "freak" med bindestrek og at "frik" er et bedre norsk ord for person som går sterkt inn for det forleddet beskriver (dataf-, teknologif-, jf friker).

8)
Greit nok, det der. Men det må i mitt tilfelle vere på nynorsk, og i pakt med Ivar Aasen, Aasmund Olavsson Vinje og Sylfest Lonheim sitt ideologiske grunnlag.
Vidare trengs det ein kategori for dei som vil dele sine meddebattantar inn i kategoriar, og ein kategori for dei som ikkje vil dette.
 

James

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.06.2006
Innlegg
726
Antall liker
70
Sted
Stord
Torget vurderinger
8
Dette kjenner vi oss igjen i alle sammen. Hifi-interessen min, vil min kone beskrive mer som relgionsartet. I allefall når man tar med fokus og tankespinn rundt emnet. Et så stort emne som Hifi vil nok skape fraksjoner som i en hver annen "relgion". Dette skaper bredde tenker jeg, og er i liten grad et problem. Litt småkjekkling er heller ikke feil. Det er humor for oss andre som ser på. ;D.

Hifi engaskjerer og skaper følelser. Det er bra!
 

Karma

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.05.2009
Innlegg
2.036
Antall liker
160
Tror vi hadde kommet langt med kun to kategorier:

"Den fordomsfulle"

og

"Den fordomsfrie"

Mulige underkategorier:

"Den som tror og mener at han kan alt så mye bedre enn alle andre"

og

"Den som vedkjenner sin egen begrensning"
 
L

Lydarne

Gjest
Godt! skrevet Mutz, jeg tilhøre helt sikkert Tweakeren med agnostiske trekk, fordi jeg ikke forstår, men gerne vil forstår at ganske små elektriske ændringer kan giver uventede og store ændringer i lyden der rammer vores ører.
Jeg høre også til Apekassens venner da jeg mener at der skal tilføres så får fejl under afspilning som muligt.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.433
Antall liker
35.229
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Karma skrev:
Tror vi hadde kommet langt med kun to kategorier:
"Den fordomsfulle"
og
"Den fordomsfrie"
Mulige underkategorier:
"Den som tror og mener at han kan alt så mye bedre enn alle andre"
og
"Den som vedkjenner sin egen begrensning"
Nei, hvis det bare skulle være to kategorier, måtte de være
De som deler verden inn i to kategorier,
og
De som ikke deler verden inn i to kategorier.
;)

Men jeg kjente meg igjen i mange av mutz' kategorier, jeg.
 

Karma

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.05.2009
Innlegg
2.036
Antall liker
160
Asbjørn skrev:
Karma skrev:
Tror vi hadde kommet langt med kun to kategorier:
"Den fordomsfulle"
og
"Den fordomsfrie"
Mulige underkategorier:
"Den som tror og mener at han kan alt så mye bedre enn alle andre"
og
"Den som vedkjenner sin egen begrensning"
Nei, hvis det bare skulle være to kategorier, måtte de være
De som deler verden inn i to kategorier,
og
De som ikke deler verden inn i to kategorier.
;)

Men jeg kjente meg igjen i mange av mutz' kategorier, jeg.
Da passer jo kanskje du i kategorien "Den fordomsfrie"? ;D
 

mutz

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2005
Innlegg
1.057
Antall liker
85
Torget vurderinger
1
Dette gikk bra. Takk for rosen dere.
Hadde allerede drøftet medlemskap med et annet audioforum i tilfelle jeg ble lyst i bann.

Selv har jeg opptil flere diagnoser som kan betraktes som seriøse.

En mer alvorligt forhold er det faktum at noen alvorlige diagnoseringer ikke er nevnt. Jeg tenker først og fremst på DIYeren og Lav Q.

Når jeg får tid vil jeg oppdatere listen slik at ingen føler seg oversett og kan bedrive selvmedisinering på riktig grunnlag.
 

decibelius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2007
Innlegg
7.866
Antall liker
1.679
Sted
Bislett
Mutz, The Stigmatizer?
Bra jobba, selv om jeg måtte lete litt etter ironien - begynner å bli gammal og treig (det er sikkert en gruppe det også) ;)
Uff, jeg har til og med registrert meg på Fjøsboka ::) Hvor skal dette ende? Begynner vel snart å blogge...
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
decibelius skrev:
Mutz, The Stigmatizer?
Bra jobba, selv om jeg måtte lete litt etter ironien - begynner å bli gammal og treig (det er sikkert en gruppe det også) ;)
Uff, jeg har til og med registrert meg på Fjøsboka ::) Hvor skal dette ende? Begynner vel snart å blogge...
Bare du ikke blogger om mote og skjønnhetstips
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Hehe. Fin den.
Siden jeg ikke følte meg hjemme i noen av grupperingene, så får jeg lage en ny en.

De søkende og spørrende
Denne gruppen liker og stille spørsmål ved alt innenfor hifi. De har ingen fastlåste meninger og er fleksible til å endre synspunkter. De opplever ingen spørsmål som truende eller har ikke behov for å forsvare sitt eget anlegg og egne valg. Om utstyret er dyrt eller billig betyr lite. Helhetlig tenkning er viktig, og de tror derfor det er mulig å få godt totalt resultat ved ulike veilvalg. Man ser derfor på ulike høyttalere konstruksjoner som rundstrålende, lukket kass, dipoler og horn som ulike former for kompromiss og tror alle kan gi et bra resultat i et gitt oppsett. Og det tilsvarende med elektronikk.
Gruppen blir ofte misforstått av utenforstående som ser på gruppen som truende siden alt stilles spørsmålstegn ved og fordi de spissformulerer seg for å skape debatt.
 

slowmotion

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2009
Innlegg
6.400
Antall liker
3.183
mutz skrev:
slowmotion skrev:
Ja, livet blir nok enklere for mange hvis mennesker trygt kan katalogiseres i båser og grupperinger.
Tror ikke vi skal ta denne listen så veldig høytidelig. Den er skrevet mest som en liten morsomhet før helgen. Men så er det jo en liten undertone av alvor som man kan fundere litt på selvsagt.
Joda, men jeg tror den lille morsomheten har en mer alvorlig undertone enn mange vil ha det til.
Som du også er inne på.

;)
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Selvsagt er det alvor i spøken. Vi kan vel ikke være mer selvhøytidelige enn at vi morer oss over det likevel?

Ellers, orso. Karikaturer av den fromme og rettsskafne er som regel verken morsomme eller treffende. ;)
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.220
Antall liker
4.838
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
Med slike knivskarpe observasjoner og kategoriseringer er mutz herved nominert til medlemskap i psykologi-målemafiaen. ;D


Forøvrig vil jeg gjerne føye flg. kategori til listen:

Fjerndiagnostikeren
Audiofiliens snåsamann. Kan ut fra et forumbilde uttale seg med stor overbevisning og patos om hvordan det avbildede utstyr låter, og hva som skjer i og mellom ørene til de som lytter til det.
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Forslag til tillegg på fjerndiagnostikeren: Han kommer gjerne med forslag til hvilke feil ved eieren som forårsaker avvik mellom eierens og diangostikerens vurdering av anleggets ytelse.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.913
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Ikke dum den. ;D
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Placebo tullingen

Troor kabel a låter bedre enn kabel b, nei kabel c låter bedre. Hei, det er jo høytrykk i dag, da må anlegget låte bedre enn i går da det var lavtrykk. Og så er det heldigvis skikkelig kaldt i dag slik at jeg får ren strøm til anlegget. Var det naboens hund eller bikkja til Roger Waters jeg hørte nå nettopp?

Placebo tullingen er egentlig en tweaker "gone bad"
 

Petre

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.11.2007
Innlegg
1.720
Antall liker
1.204
Sted
Siggerud
Karma skrev:
Tror vi hadde kommet langt med kun to kategorier:

"Den fordomsfulle"

og

"Den fordomsfrie"

Mulige underkategorier:

"Den som tror og mener at han kan alt så mye bedre enn alle andre"

og

"Den som vedkjenner sin egen begrensning"
Befolkningen kan deles i to grupper:

De som pisser på vasken, og de som ikke vil innrømme at de gjør det.
 
Topp Bunn