Anbefaling høyttalere / forsterker

johansens

Medlem
Ble medlem
21.11.2009
Innlegg
16
Antall liker
0
Hei!

Er relativt ny på dette forum og regner med at det kommer mange innlegg som dette. Jeg har nå, som mange andre, kommet til et punkt hvor jeg ønsker å oppgradere stereoanlegget. Har nå i snart 10 år hatt et par b&w dm601s2, som jeg har vært ganske fornøyd med, i kombinasjon med en Nad 319 forsterker, evt. gammel Nad 3100pe og diverse cd-spillere fra Nad og Denon.

Har kommet til at jeg i første omgang vil prøve noen andre høyttalere og har kikket litt på nettet, men det er så utrolig mye på markedet. Jeg hører på et veldig bredt spekter av musikk, jazz, blues, eldre rock osv., men ikke moderne elektroniske greier.

Høyttalerne vil i første omgang bli stående på et lite kontor (etterhvert plassert i større leilighet), så det er interessant med noen i samme størrelse som de jeg allerede har.

Noen som har noe å anbefale?
Er det noe å hente i prisklasse +/- 10000 i forhold til det jeg allerede har? Forsterker skal oppdateres i neste omgang, så tar gjerne imot tips her også!

Mvh Øyvind
 

johansens

Medlem
Ble medlem
21.11.2009
Innlegg
16
Antall liker
0
1. Har kikket litt på B&W's nyeste modeller; CM1 og CM5. Vil det være noe poeng i å oppgradere til det jeg antar er den nye 600-serien (686/685)?

2. Rega er noe som alltid har fenget meg, men lurer på om noen har erfaringer med modellen RS1?

3. Dynaudio,ukjent for meg, men virker som et tiltalende merke, dog ganske dyre saker, spesielt om man skal ha en modell med brukbart utseende.

4. Proac, kjenner ikke til dette merket noe særlig, men ser det er noe brukt til salgs, "Studio 110" og "Response 1Sc".

5. Byggesett fra Dynabel (gamle eltek etter hva jeg har fått med meg); S2-høyttaleren ser jo lovende ut.

Noen innspill og evt. forslag til andre kandidater?
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Den jeg ville kikket litt nærmere på er Dali's nye Mentor Menuet. Den virker veldig spennende på meg. Den ble så vidt nevnt i siste Fidelity og det virket som om Vadseth likte det lille han hørte av den.


 

johansens

Medlem
Ble medlem
21.11.2009
Innlegg
16
Antall liker
0
Takk for svar, de så ikke dumme ut.
Det første jeg kanskje burde gjøre, før jeg plager dere her på forumet mer, er å avlegge oslos hifibutikker et (eller flere) besøk. Andre butikker enn Hifiklubben og Soundgarden?

Litt av intensjonen med denne tråden var å få en liten oversikt over hva som befinner seg på markedet, totalt sett, for deretter å reise rundt og lytte (uten å være en intetanende og uopplyst fyr som blir prakket på det første og beste)

På forhånd takk for svar!

Hilsen Øyvind
 

2m

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.02.2002
Innlegg
2.205
Antall liker
1.307
Sted
Skien...
Torget vurderinger
1
Hei og velkommen på forumet. Vet ikke hvor du bor hen i landet, men se litt på "Hifi foreninger / Klubber". Mulig det er en forening i nærheten av der du bor og da kan du evt kontakte dem. Du vil da få mulighet til å høre på mange forskjellige oppsett og muligens få prøvd enkelte ting hjemme.
 

johansens

Medlem
Ble medlem
21.11.2009
Innlegg
16
Antall liker
0
Takk for svar. Det hørtes jo ikke ut som noen dum idè!
Vil det være lurt å oppgradere forsterker i første omgang for å få maks utbytte av B&W'ene jeg allerede har? Har kikket litt rundt på internett, men det er så mye å velge i. Prisklasse +/- 10000 kroner. Holder til i Oslo så har mulighet til å lytte her. Brukt er kanskje noe å se etter også?

Hilsen Øyvind
 

torem

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.12.2007
Innlegg
2.935
Antall liker
753
Hei. Var jeg deg ville jeg ha hørt litt rundt i butikker før jeg evt. vurderte brukt. Jeg synes det er tryggest å kjøpe via en seriøs forhandler med litt garanti og kanskje også hjemlån før du kjøper. Mange butikker selger også demobrukt, og noen også brukt fra innbytte. Min erfaring er at du fort får gode tilbud hvis du møter opp i butikken og viser litt interesse :)

Men veldig vanskelig å anbefale konkrete høyttalere. Det finnes mye rundt. Jeg er ikke så kjent i Oslo, men noen mulige butikker er NAT (Norsk Audio Teknikk), Stereofil (Tannoy der kan jo være en mulighet), kanskje Big Dipper(?), samt at det er vel lov å prøve seg hos Kontrapunkt også hvis du vil høre "noe annet" (Naim og Linn). Nåvel, finnes flere butikker også, men det var de jeg kom på i farta. Lykke til!
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Det er veldig lurt å ta runden i butikkar i hovudstaden, på Elverum, i Bergen og Trondheim, ein tur til Sørlandet, og danne seg eit så godt grunnlag som råd før ein tek økonomiske avgjerdsler.

Sjølv bruke eg verneplikttenestetida til å oppdatere meg. Vi var på tokt kysten rundt, og eg sjekka ut det meste der vi la til kai (Elverum, Hamar og denslags fekk eg såleis lite peiling på. Det har eg prøvd å gjere noko med, men har mykje att)
 
Topp Bunn