Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  Hei!

  Er relativt ny på dette forum og regner med at det kommer mange innlegg som dette. Jeg har nå, som mange andre, kommet til et punkt hvor jeg ønsker å oppgradere stereoanlegget. Har nå i snart 10 år hatt et par b&w dm601s2, som jeg har vært ganske fornøyd med, i kombinasjon med en Nad 319 forsterker, evt. gammel Nad 3100pe og diverse cd-spillere fra Nad og Denon.

  Har kommet til at jeg i første omgang vil prøve noen andre høyttalere og har kikket litt på nettet, men det er så utrolig mye på markedet. Jeg hører på et veldig bredt spekter av musikk, jazz, blues, eldre rock osv., men ikke moderne elektroniske greier.

  Høyttalerne vil i første omgang bli stående på et lite kontor (etterhvert plassert i større leilighet), så det er interessant med noen i samme størrelse som de jeg allerede har.

  Noen som har noe å anbefale?
  Er det noe å hente i prisklasse +/- 10000 i forhold til det jeg allerede har? Forsterker skal oppdateres i neste omgang, så tar gjerne imot tips her også!

  Mvh Øyvind


 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  1. Har kikket litt på B&W's nyeste modeller; CM1 og CM5. Vil det være noe poeng i å oppgradere til det jeg antar er den nye 600-serien (686/685)?

  2. Rega er noe som alltid har fenget meg, men lurer på om noen har erfaringer med modellen RS1?

  3. Dynaudio,ukjent for meg, men virker som et tiltalende merke, dog ganske dyre saker, spesielt om man skal ha en modell med brukbart utseende.

  4. Proac, kjenner ikke til dette merket noe særlig, men ser det er noe brukt til salgs, "Studio 110" og "Response 1Sc".

  5. Byggesett fra Dynabel (gamle eltek etter hva jeg har fått med meg); S2-høyttaleren ser jo lovende ut.

  Noen innspill og evt. forslag til andre kandidater?

 3. #3
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  2,032
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  Den jeg ville kikket litt nærmere på er Dali's nye Mentor Menuet. Den virker veldig spennende på meg. Den ble så vidt nevnt i siste Fidelity og det virket som om Vadseth likte det lille han hørte av den.  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  Takk for svar, de så ikke dumme ut.
  Det første jeg kanskje burde gjøre, før jeg plager dere her på forumet mer, er å avlegge oslos hifibutikker et (eller flere) besøk. Andre butikker enn Hifiklubben og Soundgarden?

  Litt av intensjonen med denne tråden var å få en liten oversikt over hva som befinner seg på markedet, totalt sett, for deretter å reise rundt og lytte (uten å være en intetanende og uopplyst fyr som blir prakket på det første og beste)

  På forhånd takk for svar!

  Hilsen Øyvind

 5. #5
  Hifi Freak 2m's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Skien...
  Innlegg
  1,649
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  Hei og velkommen på forumet. Vet ikke hvor du bor hen i landet, men se litt på "Hifi foreninger / Klubber". Mulig det er en forening i nærheten av der du bor og da kan du evt kontakte dem. Du vil da få mulighet til å høre på mange forskjellige oppsett og muligens få prøvd enkelte ting hjemme.

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  Takk for svar. Det hørtes jo ikke ut som noen dum idè!
  Vil det være lurt å oppgradere forsterker i første omgang for å få maks utbytte av B&W'ene jeg allerede har? Har kikket litt rundt på internett, men det er så mye å velge i. Prisklasse +/- 10000 kroner. Holder til i Oslo så har mulighet til å lytte her. Brukt er kanskje noe å se etter også?

  Hilsen Øyvind

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,557
  Tagget i
  2 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  Hei. Var jeg deg ville jeg ha hørt litt rundt i butikker før jeg evt. vurderte brukt. Jeg synes det er tryggest å kjøpe via en seriøs forhandler med litt garanti og kanskje også hjemlån før du kjøper. Mange butikker selger også demobrukt, og noen også brukt fra innbytte. Min erfaring er at du fort får gode tilbud hvis du møter opp i butikken og viser litt interesse

  Men veldig vanskelig å anbefale konkrete høyttalere. Det finnes mye rundt. Jeg er ikke så kjent i Oslo, men noen mulige butikker er NAT (Norsk Audio Teknikk), Stereofil (Tannoy der kan jo være en mulighet), kanskje Big Dipper(?), samt at det er vel lov å prøve seg hos Kontrapunkt også hvis du vil høre "noe annet" (Naim og Linn). Nåvel, finnes flere butikker også, men det var de jeg kom på i farta. Lykke til!

  Vinyl: Technics SL-1200G med Soundsmith Boheme pu. Manley Chinook riaa. CD: EC EMC1 mkIV.
  Pre: Perreaux Audiant DP32. Power: Holfi Power 150. Ht.: Marten Miles III.
  Strøm: Isotek Evo3 Aquarius/Titan One/Genesis One. Rack: Bassocontinuo Lyra XL4 2.0. Akustikk: ASC. Kabler: Nordost m.m.

 8. #8
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,917
  Tagget i
  7 Innlegg

  Anbefaling høyttalere / forsterker

  Det er veldig lurt å ta runden i butikkar i hovudstaden, på Elverum, i Bergen og Trondheim, ein tur til Sørlandet, og danne seg eit så godt grunnlag som råd før ein tek økonomiske avgjerdsler.

  Sjølv bruke eg verneplikttenestetida til å oppdatere meg. Vi var på tokt kysten rundt, og eg sjekka ut det meste der vi la til kai (Elverum, Hamar og denslags fekk eg såleis lite peiling på. Det har eg prøvd å gjere noko med, men har mykje att)
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed