NÅ ER DET OVER OG UT FOR CD

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
Det må komme svært lite nytt fra apple når it-avisen begynner å skrive om linn.
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Bekymrer meg ikke så mye.
Hvor lenge siden er det LPen var død?
 

Sleiven

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2003
Innlegg
2.302
Antall liker
21
Fattern på 75 driter i CD og gav meg alle Lp'ene. Han kjører all musikk trådløst fra Mac...
Gubben nyter DryMartini og jazz hvorsom helst
Sleiven
 

Trond_B

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.08.2004
Innlegg
791
Antall liker
206
Torget vurderinger
19
mteinum skrev:
Det må komme svært lite nytt fra apple når it-avisen begynner å skrive om linn.
Linn har skjønt det som de fleste hi-fi produsentene ikke har fått med seg enda, nettverks/harddisk-avspilling er framtida. CD-spilleren min (og da snakker jeg om en dyrere spiller og en av de bedre CD-spillerene du kan få tak i) har stått så å si ubrukt etter jeg fikk meg spiller fra Linn.
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Filene er da like fordømt dynamisk komprimert på disk som på CD. :mad:
 

Trond_B

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.08.2004
Innlegg
791
Antall liker
206
Torget vurderinger
19
Men du slipper støy fra drivverk og en laser som må jobbe med feilkorrigering hele tiden. I tillegg kan de fleste nettverksspillere spille av filer med oppløsning opp til 192khz/24bit.
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.222
Antall liker
124
Tull og vas at det er over for cd'n.
Dette heter markedsstrategi... :-X Å skape blest...
Dere fikk kanskje ikke med dere at Wadia har lansert en test av usb kabler her om dagen... Blest!!!

Jeg var den FØRSTE audiofile i norge som kjørte fra HD (i 1998, noen før meg?) i mitt annlegg, men jeg bruker fremdeles cd spiller til sitt bruk. Allerede i 1989 husker jeg at jeg snakket med en som hadde lagra noe på en minnebrikke og avspillt via ett annlegg, dette var i norge. altså, da hadde cd'n vært på markedet i en 3-4 år og allerede da var det folk her på berget som begynte å snuse på anne måte å lagre på.
Jeg husker en nabo da jeg vokste opp som lagra noe på en amiga, fra en cd, han sampla, så spillte han av igjen. Var vel faktisk og en 16 bit sampler tror jeg. Det var en start ikke sant! Alt dette begynner å bli... 18-19 år siden...
Ting tar tid...

Ikke sant... DVD, laserdisc, dvd-a, bluray, you name it... nå HD lagring.
Tror dere de driver å sloss som gale i plateselskap og microsoft og Apple om dagen eller?
Plateselskapa skjønner at microsoft og apple nå "HAR" distribusjonettverket for musikk...
Dette kommer til å bli villt fremover, hårete tror jeg!
Tror de holder på cd'n enda litt jeg..

Erkefiendene som Lech-Johansen og Russ Markovitz kan vise seg å bli bestevenner med plateselskapa...
Tror jeg.

Så litt trivia... den første som rippa en cd het Jörg Schilling. ;D
Her er'n:

Jeg kan garantere at han var først, for han skrev det første rippeprogrammet, på Solarisplatformen.
Programmet het cdrtools.
Dette var tidlig... 1982.

Det jeg tror er at norske Opera kommer til å bli en GIGANT innen streaming... Tetchner er ikke tapt bak en vogn, det er han ikke...
Var jeg investor nå i disse dager, da hadde jeg sikla på Opera...for opera er på mobiler... you dig, hva skjer i fremtiden? Jo alt går via mobile nettverk...
Eller, var jeg i platebransjen, ville jeg kjent min time, nuh!

mvh
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Det er lenge siden jeg stua bort cd-ene, og jeg savner dem overhodet ikke. Vekk me'rem! ;D

Nå som alt blir trådløst, hva med litt ekslusive antenner til routerene våre. Hørte jeg solid core sølvantenne?
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.915
Antall liker
575
BT skrev:
Filene er da like fordømt dynamisk komprimert på disk som på CD. :mad:
Ikke de jeg får tak i fra Lindberg Lyd. Synd at utvalget er noe snevert enn så lenge....
 
V

vredensgnag

Gjest
https://www.hdtracks.com/

Making Music - Zakir Hussain - anbefales. Men mye fint der - selv om de spansker en del av de high-resfilene.

Innlegget om CD-mediets overlevelsesevne ignorerer det LINN har sett: bredbånd og billige lagringsmedia. (Kjøpte en 16GB USB-stick forleden. Kostet meg 200 kroner - husker da jeg kjøpte 256MB ditto for 2000. Nå koster altså 64 ganger så mye plass 1/10).
 
C

Cappuccino

Gjest
Jeg solgte nettverksspilleren min etter at jeg fikk Burmester CD spiller i husog har aldri savnet den ;D
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Dette har nok mer med at de markedsansvarlige i Linn mener at de ikke kan konkurrere med asiatiske konkurrenter i å lage drivverk. Det koster nok mer enn det smaker for Linn å utvikle drivverk som få vil kjøpe. Situasjonen blir heller ikke bedre av at mange audiofile bruker dvd-verk for å slippe å ha to bokser i racket. Jeg tror neppe Linn dikterer markedet her. Den dagen Sony slutter å lage cd-spillere er jeg overbevist om at det er over og ut.

Når det gjelder IT-avisen så gidder jeg ikke å høre på dem når de skriver om noe annet enn IT. De har sjelden snøring på noe som helst annet, slik som lyd og foto. I begge de to tilfellene bærer artiklene preg av enten ingen eller mangelfulle testprosedyrer, samt ren synsing omkring temaene.

Dødsdommer over diverse medier har jeg lest i alle år, men nesten aldri i fagpressen for den aktuelle kategorien produkter. Kun i svært få tilfeller har også systemer dødt. I moderne tid har veldig upraktiske medier som 8 track og spolebånd forsvunnet fra det store markedet, men sistnevnte har likevel overlevd som entusiastmedium på grunn av lydkvaliteten. Det samme gjelder DAT. 8 track er borte for godt, uten at noen sørger for det. Systemet fikk ikke utbredels utover det amerikanske kontinentet, sett bort fra hos krabbefiskere som tok med bilen sin hjem fra Seattle. Quadrofoni teller ikke fordi det er ikke et eget fysisk format.

Vinylen ble totalt dødsdømt på midten av åttitallet. De eneste som var så gale å tro at mediet kom til å overleve var de som hadde peiling på lyd, mens de som panisk skulle vise seg oppdatert på alt de ikke har peiling på var klippefaste i sin tro på vinylens død.

Ok, nå kan Betamax nevnes også, men det er ikke et lydformat - og det var nødvendig fordi videoutleiebutikkene kunne ikke forholde seg til tre formater samtidig (VHS-Beta-2000). Det tar altfor stor plass, slik at det å velge et var nødvendig for at video i det hele tatt skulle få utbredelse. Steinkaker, hullkort og voksruller er heller ikke særlig brukervennlige, og sett bort fra steinkakene fikk de ingen utbredelse. Dessuten lages det fortsatt grammofoner som kan spille steinkaker, så det formatet har overlevd i avspillerform i alle fall.

Jeg har heller ikke insikt nok til å felle en dom, i likhet med de færreste andre, men jeg venter enda en stund før jeg tror på dette. Alle formater dør til slutt, det er klart. HiRez er fremtiden, men det betyr ikke at andre formater som er mindre oppløst må dø på lang tid enda. På det amerikanske og tyske markedet er det fremdeles stor etterspørsel etter kassettspillere i bilen. 2001-modellen av Tahoe som jeg kjørte for noen år tilbake hadde fabrikkmontert kassettspiller. Og det gjalt også MB på det tyske og amerikanske markedet.

For det er et faktum at alle systemer dør, og sett i lys av det så er artikkelen intetsigende. Selvfølgelig vil det før eller siden dø. Det vil alle formater og systemer til slutt. Og det er neppe Ivor som er den som avsier en slik dom, for å si det slik. Esoteriske skotter har aldri hatt noen makt til slik før, og det har de neppe nå heller. Jeg tror heller ikke at de har en krystallkule som er bedre enn alle andres.
 
V

vredensgnag

Gjest
Fort gjort å bli snøblind.

There were nearly 13 million fewer music buyers in the US in 2008, led by a 19% decline in CD sales. Roughly 17 million fewer US consumers purchased CDs in 2008 than in 2007, but the number paying for digital music was up by 8 million, reaching 36 million.

According to a new study from NPD Group, only 58% of US Internet users bought CDs or digital music downloads in 2008, a drop from 2007's 65%. The decline in CD sales happened in all demographics but was more pronounced among teenagers and consumers 50 and older.

Digital music online purchasing increased by 29%.


Hva er billigst for produsenten? Å distribuere musikken elektronisk, eller å sende den ut fysisk ... dette vil avgjøre utviklingen, etterhvert som man forsøker å kompensere for fallende inntekter ved å kvitte seg med unødvendige kostnader. Og siden CD-mediet ikke kan romme de høyere oppløsningene som nå tiltrekker audiofile, så vil det også bli faset ut i dette segmentet.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Det er forskjell på å bli marginalisert og å dø. Vinyl ble marginalisert, og er det fremdeles. Likevel ser den ut til å overleve en god tid enda. For hva vil det si å dø? Det vil si å forsvinne. Hvorfor skulle vi fortsette med sølvskiver? Det måtte isåfall være fordi systemet faktisk dør. Vi sitter alle sammen med store samlinger, og eneste årsak til å ikke fortsette med samlingen må være at det i fremtiden ikke vil bli mulig å få tak i avspillere. Det tror jeg lite på. Mange med gamle vinylsamlinger kjøper i dag grammofoner som Project eller andre grammofoner med USB. Ikke fordi de kommer til å kjøpe mer vinyl, men for å spille den samlingen man allerede har. Slik vil det også være med cd. Det kommer til å bli produsert drivverk i uoverskuelig fremtid.

Personlig liker jeg ikke å ha hele samlingen digital. Det er fordi det er vanskelig å bevise overfor forsikringsselskap at du har investert så mye i musikk. Med cd er holder det med et bilde av samlingen. Som digital fotograf foretrekker jeg å ha backup hjemme hos andre (som mine foreldre) i tillegg til hjemme. Det er selvfølgelig også mulig å bruke en bankboks. Men hvor mange av dere som samler på HiRez lydfiler har backup andre steder enn hjemme? Lovlig backup, mener jeg da. For deler du samlingen med andre så er det jo ikke lovlig.

Edit: Det ble tilføyd noen setninger i første avsnitt som spesifiserer hva jeg mener om formatets fysiske fremtid.
 

stereo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
207
Antall liker
18
Håper og tror at album formatet overlever. Både vinyl og cd. Det er utgitt så mange cd plater at disse vil være i salg i tiår etter en eventuell død.
Mange, velding mange liker å ha en samling. Vinyl eller cd. Hvem har ikke plass til en vegg med dette??
Bøker og musikk fysisk er jo med på og møblere hjemmet.

Kan ikke tenke meg å bytte ut cd plata med filer på en maskin. Det er noe med å legge plata i spilleren og nyte albuemt i sin helhet.
Koble av. Være vekk fra data maskinene som preger hverdagen ellers.

mvh
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Det skal ikke gå for lang tid før jeg spiller samlingen av fra HDD, men jeg kommer til å fortsette å kjøpe musikken fysisk i fremtiden for det. Jeg tror ikke vi kommer til et punkt da det ikke er mulig å få tak i avspillere for cd med digitalutgang, noe som vil gjøre formatet avspillbart i lang tid fremover. Hverken cd eller vinyl kommer til å dø fullstendig, men det kommer kanskje til å være formater og spillere som kun de med store samlinger vil kjøpe. Men det er ikke det samme som døden, det vet alle dere som fortsatt kjøper vinyl. Er ikke dere redd for at dere om tyve år ikke får nye pu-er i god kvalitet? Neppe.
 

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.025
Antall liker
268
Sted
Tranby
Utvalget og omsetningen av CD'r er enormt. En lite nedgang hindrer ikke at det fortsatt er stort.
Regner med at så lenge noen kan selge en vare som fysisk koster 2-5 kr i produksjon og kan selges fra 32,90 til 199 kr, så vil nok noen forsøke å selge det.
At gulltidene er i ferd med å ta slutt må man nok innse.
TAD Pioneer har nettopp lansert en super spiller, slik at meningene er vel delte på hva som er gangbart. I motsetning til Linn lager de drivverk selv.
 
N

nb

Gjest
eldo472 skrev:
TAD Pioneer har nettopp lansert en super spiller, slik at meningene er vel delte på hva som er gangbart. I motsetning til Linn lager de drivverk selv.
Hva japanske elektrogiganter lanserer i den svært kostbare ende har ikke nødvendigvis så mye med hva de mener er gangbart å gjøre. Det er ikke første gang en av de lanserer et statement-produkt som sikkert selger i svært få eksemplarer. På en annen side er det mange gærne japanere.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Ikke glem at for nesten tyve år siden forsvant all vinyl fra ordinære platebutikker, men døde aldri på grunn av dj's og entusiaster. De store produsentene sluttet også å lage hardware. Det er ingen grunn til at ikke cd lider samme skjebne, marginalisering istedenfor død. Og det er noe helt annet, og ikke et argument for å slutte med cd.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.875
Antall liker
8.159
Torget vurderinger
1
For de små produsentene av CD-spillere (og det er vel mange som er) så er det vel ikke så merkelig at mange av dem gir opp CD. Samtidig er det vel mer og mer slik at Blu-Ray blir (eller DVD hos svært mange konsumenter) den eneste disksnurrende enhet i stua til mange..!

At nettverksspillere vil komme, forstår jeg er den STORE greia fremover. Jeg er mest interessert i å se hvilke løsninger som velges. Jeg kunne godt tenkt meg en NAS fra f.eks. Onkyo, Denon, Pioneer eller Yamaha som kan kobles opp enkelt og greit til en nettverksspiller fra samme produsent -eller kanskje bare er samme enhet..!
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.385
Antall liker
20.789
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
NÅ ER DET OVER OG UT FOR CD

Om CD skulle forsvinne og erstattes av 16/44.1 i FLAC kjøpt på nettet (jeeez, jeg kjøper de fleste CDene mine på nettet allerede) er det eneste egentlige tapet CD-bookleten som er kjekk å bla i. Det er den samme kvaliteten på musikken med mindre noen har køddet. Det skjer jo.

LP er noe helt annet; innholdet og mediet er avhengige av hverandre; enhver kopi er en endring av originalen.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Valentino skrev:
Om CD skulle forsvinne og erstattes av 16/44.1 i FLAC kjøpt på nettet (jeeez, jeg kjøper de fleste CDene mine på nettet allerede) er det eneste egentlige tapet CD-bookleten som er kjekk å bla i. Det er den samme kvaliteten på musikken med mindre noen har køddet. Det skjer jo.
Det er et par andre mulige tap også. Backup på HDD krever flere kopier på grunn av mediets ustabilitet og fare for produksjonsfeil. En cd som rippes til disk har fremdeles den originale cd-en som backup. Hvis en cd ikke spilles så antar jeg at faren for forringelse av den ikke er et tema. Det er det med forringelse av f.eks. hjemmebrent BD-disk som backup. Eller HDD, for denslags skyld. Jeg vil føle meg mer trygg med en original-cd som backup enn noen andre alternativer.
 
V

vredensgnag

Gjest
Helt enig, Baluba. Og det passer med mitt eget resonnement når det gjelder hvorfor jeg har disse CDene i kasser.
MEN - vi lever i Spotify/iTunes alderen. Pandora tilbyr over 10 millioner valg i USA, på streamet musikk. Musikken er der hele tiden, til en lav pris - og markedet er på vei bort fra kvalitetsinnspillinger, fordi musikkbransjen skjøt seg selv i foten på kvalitet.

Så det store markedet blir borte, det som bærer distribusjonskostnadene. Og skal man på en regningssvarende måte nå oss fossilene som vil ha best mulig kvalitet, er nettdistribusjon av high-res den metoden som tilbyr størst fleksibilitet. Der vil man også kunne tilby ny download dersom noe går galt med den første ...
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.385
Antall liker
20.789
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
I gamle dager hadde jeg én CD.

La oss nå si at jeg kjøper en nedlasting (FLAC 16/44.1. Det skjer jo, selv om det faktisk er billigere å kjøpe CDen på nettet). Den havner på en NAS med speilede disker. Naboen lagrer en backup av RAID-volumet for meg på en USB-HDD. Det er redundancy. Har jeg CDen også er det en bedre.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Valentino skrev:
I gamle dager hadde jeg én CD.

La oss nå si at jeg kjøper en nedlasting (FLAC 16/44.1. Det skjer jo, selv om det faktisk er billigere å kjøpe CDen på nettet). Den havner på en NAS med speilede disker. Naboen lagrer en backup av RAID-volumet for meg på en USB-HDD. Det er redundancy. Har jeg CDen også er det en bedre.
Da er vi ganske enige. Jeg bruker Spotify til pop som jeg ikke bryr meg om å eie, eller musikk jeg spiller sjelden og der lyd betyr lite. Og jeg kommer helt sikkert til å kjøpe lydfiler i fremtiden. Men cd kommer aldri til å dø i min verden. Til det har jeg for mye god musikk på cd, og kommer til å få enda mer i fremtiden.
 
N

nb

Gjest
En av de viktiste grunnene til at det kanpt finnes en uavhengig platebutikk igjen i dette landet heter Platekompaniet. Når de uavhengige mistet alt av volumsalg (tenk VG-listen og lignende) blir det vanskelig å overleve. Selv Platekompaniet hadde etter eget utsagn vært konk hadde det ikke vært for salget av DVDer og Spill. Den fysiske platebutikken er, dessverre, en utdøende rase. Det gjør veien til nettsalg av digitale filer og streaming enda kortere. Trur eg.
 
V

vredensgnag

Gjest
nb skrev:
En av de viktiste grunnene til at det kanpt finnes en uavhengig platebutikk igjen i dette landet heter Platekompaniet.
Og nettsalg, også av CDer - samt ulovlig kopiering, selvsagt.

Digital distribusjon vil ta knekken på et stort antall fysiske medier - disse har basert seg på økonomi gjennom massedistribusjon, og "massen" de skulle distribuere til er et annet sted nå.
 
N

nb

Gjest
vredensgnag skrev:
Og nettsalg, også av CDer - samt ulovlig kopiering, selvsagt.
Indie-platebutikkenes død begynte (og var bortimot fullført) lenge før det tok av med nedlasting og nettsalg her til lands, med mindre jeg husker feil. Platekompaniet har nok mistet salget sitt pga de faktorene du nevner, etter at "alle" de andre mistet det til Platekompaniet og Free Record Shop (som ble svelgt av noen og deretter sluttet helt med CDer).
 

Brasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2008
Innlegg
5.095
Antall liker
9
Ja til nedlasting - Nei til fysiske media!

Microsoft lanserer HD-video nettbutikk.
Microsoft lar xbox-eiere laste ned spill via nettbutikk.
Apple har lansert HD-video nettbutikk.
Stadig flere lanserer "HD-musikk" på sine nettbutikker.

Har inntrykk at mange tviholder på sitt romantiske forhold til omslag.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.238
Antall liker
2.373
Torget vurderinger
13
Brasse skrev:
Microsoft lanserer HD-video nettbutikk.
Microsoft lar xbox-eiere laste ned spill via nettbutikk.
Apple har lansert HD-video nettbutikk.
Stadig flere lanserer "HD-musikk" på sine nettbutikker.
På tide,- egentlig kan en vel si velkommen etter......"Piratene" fører fremdeles ann ser jeg.....
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Romantikere var også det vinylentusiastene ble beskyldt for å være i sin tid, og fremdeles for denslags skyld. Men er det noe galt med romantikk, da? Selv synes jeg at lydfiler krever mer arbeid mtp. backup, for det holder ikke med en backup du har i huset. Jeg ville hatt minimum tre disker i forskjellige kabinetter før jeg stoler på min backup. To hjemme og minimum en ute av huset. Helst flere, slik at man er sikker på å få tilgang til backup raskt.

Edit: Nå må ingen tro at jeg er motstander av høyoppløste filer fra nettet, og jeg kommer sikkert også til å gå over til det en gang i fremtiden. Men jeg er også sikker på at jeg kommer til å snurre plater i mange år enda, og det kommer til å være samme lyd fra plate som fil når det går gjennom samme DAC. Jeg tror dog at det kun er et spørsmål om tid før jeg bruker dvd-drev istedenfor cd-verk. Jeg rir sjelden den dagen jeg saler, men ny dvd trenger jeg snart likevel.

Men det er et problem jeg ser med å handle på nettet. Det er greit for oss som jobber og har noenlunde grei inntekt. Slik har ikke alle det. Noen av de mest ihuga musikkelskerne jeg kjenner har ødelagt økonomien på å leve av musikk for lenge, og sitter igjen som utslitte sosialklienter. De har som oftest ikke kredittverdighet, og har ikke hverken internett eller Visa, kun minibankkort med Visa electron eller tilsvarende. For de så er det slitsomt å handle på nett, fordi de enten er avhengige av å sette penger inn på en paypal-konto eller tilsvarende, evt. handle med andres kort. Begge deler umuliggjør impulskjøp, og noe av gleden med musikk er ofte de herlige impulskjøpene. Den tilfeldige sjekken i platehyllen der den gamle favoritten endelig er kommet på cd osv. Musikkdistrubisjon kommer faktisk til å bli mindre demokratisk fordi det blir for mye stress for de med dårlig økonomi. De må planlegge handlingen over lenger tid, og har ikke råd til å ha penger stående på en paypal-konto. Jeg må si jeg har sympati for alle de som har det så slitsomt, og synes det er trist at de kommer til å få det enda mer slitsomt. Det moderne samfunnet gjør det utrolig mye dyrere å være fattig. Elektronisk handel er det kun de med noenlunde økonomi som tjener på, mens store grupper havner utenfor. Spesielt i andre land enn Norge, der det faktisk er vanskelig å få betalingskort, selv uten kreditt. Italia er et av de landene.
 
V

vredensgnag

Gjest
Jeg stortrives med mitt vintage-anlegg, og føler meg som en sann romantiker i det rommet. En CD har jeg vel aldri kjent romantiske dragninger til.

Og det vil alltid være et marked for særutgivelser, slik det er et marked for LPer, målt i forhold til totalmarkedet.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.875
Antall liker
8.159
Torget vurderinger
1
Men for dem som bekymrer seg: CD kommer nok til å selges mange år fremover..!
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
vredensgnag skrev:
Jeg stortrives med mitt vintage-anlegg, og føler meg som en sann romantiker i det rommet. En CD har jeg vel aldri kjent romantiske dragninger til.

Og det vil alltid være et marked for særutgivelser, slik det er et marked for LPer, målt i forhold til totalmarkedet.
I et samfunn der cd har vært det nyeste er vinylen det romantiske. Hvis cd blir marginalisert så blir også det romantisk.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.875
Antall liker
8.159
Torget vurderinger
1
Utviklingen mot nye formater er vel ustanselig...
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
bjornh skrev:
Utviklingen mot nye formater er vel ustanselig...
Det er det den er, og flere formater lever side om side. Hvis et format dør så gjør det så etter kort levetid, slik som DCC og Betamax. Eller fordi det i praksis "ikke" er gitt ut musikk på det formatet, slik som Minidisc, DAT og spolebånd. Men de tre sistnevnte er enda ikke stein døde, selv om det lukter kompost. Men som rene opptaksmedier kan det hende at vi ser enden på soga av de formatene i god til før vi ligger under torven.
 
Topp Bunn