Dac med forforsterker / volumkontroll......eller rørpre, trenger råd?

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.847
Antall liker
10.671
Torget vurderinger
10
Jeg er litt nysgjerrig på noen alternativer her. Jeg er i ferd med å bygge meg MAE SET 1 og da forsvinner Sugden forsterkeren (dersom den gir den forventede rør-lyden). MAE SET 1 trenger ikke en preamp med høy gain og er i følge konstruktøren fin fin på digitale volumkontroller. Jfr ellers oppsettet mitt som er beskrevet i signaturen.

Alternativet til å kjøpe meg en rør pre amp så kunne jeg jo slå to fluer i en smekk og oppgradere til en dac med preamp? Men da dukker det opp noen spørsmål:

1 Vil en digital volumkontroll (som det ofte er i dacer / cd / sacd spillere) fjerne en del av rør magien som jeg er avhengig av særlig fordi jeg har Klipsch?

2 Vil en god rørpre gi vesentlig bedre lyd? Jeg har egentlig budsjett til å svi av +/- 15000 på bruktmarkedet og da er det som kjent en del snadder og velge i

3 Hva finnes av dacer med forforsterker? Det er en som skal selge en Cyrus nå, den ser kjekk ut?

4 Eller hva med en kombinert sak som DCS (altfor dyrt), eller en Linn Unidisc SC, det virker veldig fristende, da kan jeg selge Sony SACD, PS Audio dacen og få en preamp på en gang!! Hvordan blir lyden da tro??
 

hagr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.07.2008
Innlegg
343
Antall liker
1
Her ville jeg uten tvil ha gått for denne DACen og denne preampen

Siden du allerede har bygget MAE SET-1 regner jeg med at du ikke har noe imot å svinge loddebolten en runde eller to :)

DAC-kitet er meget enkelt. Sett på nettbrønn, nettbryter og eventuelt inngangsvelger og putt det i en fin boks og den er... i boks. Preampen har jeg ikke bygget selv, men vil du vite mer om den kan helt sikkert mteinum (som også har samme effektforsterker) være behjelpelig med det :)

Hvis du vil ha en enkel DAC med volumkontroll har Benchmark laget en slik. Hvor god den er kan jeg dessverre ikke uttale meg om.

Harald
 
Topp Bunn