Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  14,870
  Tagget i
  8 Innlegg

  Dac med forforsterker / volumkontroll......eller rørpre, trenger råd?

  Jeg er litt nysgjerrig på noen alternativer her. Jeg er i ferd med å bygge meg MAE SET 1 og da forsvinner Sugden forsterkeren (dersom den gir den forventede rør-lyden). MAE SET 1 trenger ikke en preamp med høy gain og er i følge konstruktøren fin fin på digitale volumkontroller. Jfr ellers oppsettet mitt som er beskrevet i signaturen.

  Alternativet til å kjøpe meg en rør pre amp så kunne jeg jo slå to fluer i en smekk og oppgradere til en dac med preamp? Men da dukker det opp noen spørsmål:

  1 Vil en digital volumkontroll (som det ofte er i dacer / cd / sacd spillere) fjerne en del av rør magien som jeg er avhengig av særlig fordi jeg har Klipsch?

  2 Vil en god rørpre gi vesentlig bedre lyd? Jeg har egentlig budsjett til å svi av +/- 15000 på bruktmarkedet og da er det som kjent en del snadder og velge i

  3 Hva finnes av dacer med forforsterker? Det er en som skal selge en Cyrus nå, den ser kjekk ut?

  4 Eller hva med en kombinert sak som DCS (altfor dyrt), eller en Linn Unidisc SC, det virker veldig fristende, da kan jeg selge Sony SACD, PS Audio dacen og få en preamp på en gang!! Hvordan blir lyden da tro??


 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2008
  Innlegg
  343
  Tagget i
  0 Innlegg

  Dac med forforsterker / volumkontroll......eller rørpre, trenger råd?

  Her ville jeg uten tvil ha gått for denne DACen og denne preampen

  Siden du allerede har bygget MAE SET-1 regner jeg med at du ikke har noe imot å svinge loddebolten en runde eller to

  DAC-kitet er meget enkelt. Sett på nettbrønn, nettbryter og eventuelt inngangsvelger og putt det i en fin boks og den er... i boks. Preampen har jeg ikke bygget selv, men vil du vite mer om den kan helt sikkert mteinum (som også har samme effektforsterker) være behjelpelig med det

  Hvis du vil ha en enkel DAC med volumkontroll har Benchmark laget en slik. Hvor god den er kan jeg dessverre ikke uttale meg om.

  Harald
  B&amp;W Matrix 802, MAE SET-1, EC-4.5, DacMagic, PP-2, C555<br /><br />Du kjøper hifi nå og blir nærvøs og pengelens, men om et halvt års tid så får du abstinens...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed