EMI og lydkvalitet

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.026
Antall liker
288
Sted
Tranby
EMI med Abbey Road Studios og B&W gjør et nummer av at de er så gode på lydkvalitet.
B&W bruker dem til referansebruker for deres 800 serie. De har også mikset lyden til endel kjente filmer og utallige pop ikoner.

Hvilke plater med ekstremt god lyd har de gitt ut ?

Søker man på SA-CD og DVD-Audio fra EMI, har de lansert mindre enn en håndfull utgivelser. Noe jeg synes er dårlig for et firma som står for høy kvalitet kunstnerisk og teknisk.
Merkelig nok var samme studio lokaler for en stor lansering av SA-CD/SACD i 1998 som jeg har reportasje fra i Lyd og Bilde.
Siden har det vært stille fra EMI om SACD.
Nå lanseres Nora Jones med ny plate. Hadde vært fint å kjøpe den på SA-CD (eller DVD-A eller BD).
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Kommer jo litt an på hva du legger i "ekstremt god lyd", da. SACD er jo nærmest gravlagt av de store selskapene, så der ville jeg ikke holdt pusten. DVD-A er gravlagt forlengst. Hva god lyd angår, kan jeg jo sånn i forbifarten nevne at de gir ut klassisk musikk i en ganske jevn strøm med kjempekvalitet,(noe de har gjort i alle år )
På popsiden? Tja.. Pink Floyds "Dark side of the moon" og Talk Talks "Colour of spring" ..samt Beatleskatalogen, som har bedre lyd enn noen gang, selv om den vel ikke kan kalles ekstrem....For å nevne noe.
En annen ting er at lydkvaliteten på helt vanlige utgivelser er langt bedre enn vi gir både plateselskap og produsenter kred for. Ofte er det avspilingsutstyret som ikke henger helt på greip. Hvordan skulle vi ellers kunne oppleve så mange forbedringer etterhvert som vi drar bedre utstyr med bedre oppløsning i hus, om ikke detaljene, perspektivet, klangen og alt det andre vi fabler om er der i utgangspunktet?
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Vet ikke helt om jeg er enig i at de store selskapene tenker så mye på lydkvalitet. Synes det er ymse kvalitet på det som blir gitt ut, og at det ofte er de små selskapene som setter forkus på lydkvalietet.
 
Topp Bunn