Rør i Shengya SP-333 og SA-33

bullstaff

Medlem
Ble medlem
06.12.2007
Innlegg
34
Antall liker
0
Må spørre de kunnskapsrike om hva slags rør som jeg skal ha i min Shengya. Er nok på tide med noe nytt, men desverre så er jeg svært lite bevandret i rørenes verden. Vet rett og slett ingenting. Det er jo også et utgangspunkt.

Har latt meg høre at Shengya spiller litt skarpt i toppen, det er jeg enig i. Har da også latt mine ører bli fortalt det at dette kan jeg gjøre noe med ved å kjøpe andre type rør. Og det er jo int. Da sender jeg spørsmål til noen som kan dette!

Noen her som vil dele litt info med meg?
 

JK

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2002
Innlegg
2.592
Antall liker
762
Torget vurderinger
8
Jeg vil råde deg som jeg har gjort! Søk på nettet! Der står alt du trenger. Rørene du har er i SP-333 : 6N1 og 6N6 og i SA-33 er 12A7 og 12AU7 (dette sjekker du på rørene)
Jeg kjenner ikke noe til disse rørene, men du finner en masse på nettet.
Du kan få billige russiske rør(ligg unna kina rør!) eller du kan bruke uhorvelige summer på NOS rør!
Lykke til!

Link : http://thetubestore.com/

Eller bedre, ring Motron 32 75 21 50
 

gunni2

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.03.2006
Innlegg
117
Antall liker
0
Hadde en Shengya A10MK med 3 rør og kjøpte 3 nye (ikke billige)for å prøve omkdet var forskjell. Etter noen uker byttet jeg tilbake til de originale og de var faktisk mye bedre. Tror ikke de som står i er dårlige, men det koster jo ikke så mye å prøve noen andre. Jeg prøvde forøvrig Tungsol.
 

Elektron

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.07.2007
Innlegg
1.886
Antall liker
120
Sted
Bergen
Jeg kjenner ikke forsterkeren din men er enig med JK i at det kan være en ide å ta kontakt med Motron hvis du selv er nybegynner på rør. At rør kan endre lydsignaturen i en forsterker er etter min egen erfaring hevet over tvil. Som andre rørentusiaster her på forumet har jeg også jobbet litt med ulike rør over tid. Det er en spennende øvelse. Rør som passer perfekt i en forsterker kan for eksempel være helt feil i forhold til en annen. Samtidig er det ikke å legge skjul på at forsterkerne selv er en begrensning for hvilken oppgradering av lyd som er mulig å få ut av et rørbytte. Hvis Motron kjenner forsterkeren din kan du sikkert få nyttige tips på veien. Lykke til med jobben ;D

mvh Elektron
 
Topp Bunn