Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 25
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  34
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Hei folkens!

  Jeg sitter her i natten og tenker litt på hva som skal ut og hva som skal inn her i huset. Jeg sitter oppsatt med et sett Polk Rti12 pr.d.d. Nå vil jeg bytte de ut. Ikke fordi jeg ikke takler disse. Bevares, de er med et riktig oppsett og nok kraft riktig så engasjerende. Jeg synes allikevel de bærer litt preg av å være litt skarpe, spesielt i øvre sjiktet. Bassen går dypt. Veldig dypt, og noen ganger så dypt at jeg føler bassen tar over lydbildet endel.

  Derfor skal det nå inn noe med en ren lyd. Eller kall det hva dere vil. Jeg var så "uheldig" at jeg hørte noen små høyttale fra System Audio en gang jeg gikk litt rundt i butikkene i Oslo. Må vel innrømme at jeg ble dirkete "bergtatt" av lyden. Husker ikke hva de spilte, men det var et liveopptak med mye akustisk mener jeg. Etter dette har det liksom vært System Audio som har buldret rundt inne i hodet mitt.

  Budskjett er alltid en faktor og da spesielt i dissa tider med kriser både her og der. Sikler av en eller annen grunn på SA Explorer, men de er akkurat for dyre pr.d.d. Da har jeg begynt å vie livet mitt til SA Ranger. Og det er nå jeg trenger de gode innspillene!

  Er Rangeren en høyttaler dere tror jeg vil like? Jeg hører på det meste av musikk. Jazzen får nok finne inntektene en annen plass, enn fra min konto men ellers er jeg ganske glad i det meste som spiller med ekte instrumenter. Alt fra vår nylig avdøde nåtidens Elvis, Marius Muller, Barry White, Div norsk "festrølpmusikk"(det hender seg man tager seg en øl for meget). Mest går det faktisk i "rocknroll fiskeboll ". Er av den typen som elsker taktskiftene hos Arch Enemy, gamle In flames plater osv. Liker bare musikken.... uten å ha noe mere "sataniske interesser" enn det. Dog trodde min mor på et tidspunkt at jeg hadde falt over til den mørke side:-). Er mange år siden det.

  Nok om det. Sitter også oppsatt med en Shengya sp-333 og en Shengya sa-33. Kan dette være noe å beholde for å få fart på en Ranger? Noen bedre forslag? Primaren skal vel fungere fint mot SA, men det var dette budskjettet igjen da.

  Er det andre høyttalere dere synes jeg burde se på før jeg tenker SA Ranger? Ps. Husk finanskrisen!
  Vil jeg med en Subber ved siden av kunne se film og fortsatt bli engasjert av høytt.? Planen er å kaste ut stereo på eget lytterom, og heller kjøpe noen litt buldrehøytt. etc til surrerundt lyd en gang senere. Den tid. Den sorg.

  Noen her som har Rangeren som kan si litt om hva slags inntrykk dere sitter med? Gjerne opp mot andre høytt. dere har hørt. Da ønsker jeg tilbakemeldinger på både godt og vondt.

  Helsing Knut

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  469
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Jeg har eid Ranger og testet på en rekke forsterkere.

  1. De bør sandfylles.

  2. De bør få minst 150w fra en strømsterk og god forsterker. (8ohm)

  3. Låter meget bra men fungerer best i rom 10-20kvm. Plasseres 20-40cm fra bakvegg. Vinkles noe inn.

  Primare låter meget bra. Kan tenke meg Musical Fidelity også gjør det på Ranger.

  Mellomtonen og integreringen med diskanten er helt hærlig på Ranger. Rytme og timing. Noe begrenset bass men mer enn nok i mindre rom gitt god forsterker. (også kildeavhengig)
  I`m addicted to drums and i`m a slave to the dark beat..

 3. #3
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,730
  Tagget i
  1 Innlegg

  Den rene lyden

  Vil bare si at man ikke bør henge seg for mye opp i "de første" om jeg forstår deg rett. For meg var deg også SA i moden alder faktisk. Og ikke la deg lure av fantastiske innspillinger. Hør på egne plater som du for det meste og kjenner godt. Men Ranger var ikke produsert ennå så de har jeg ikke hørt. Lite omtalte høyttalere på forumer. Dra rundt og hør så mye du kan. Og mange her inne synes det er bare moro å få besøk for å demonstrere sitt anlegg. Hvor i landet bor du med tanke på butikker? Veldig fornutig å handle brukt også.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 4. #4
  Æresmedlem ErosLoveking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  15,740
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  I en alder av ca 16, hadde jeg en sjelsettende opplevelse på HiFiklubben i Trondheim. Det var den gangen de hadde agenturet på britiske Celestion, og den dag i dag så husker jeg de (dyre!) stativhøytalerne den gang som noe av de "reneste" jeg har hørt.

  Mulig alderen spiller meg et puss.


  Edit: typo
  Manley Shrimp+Snapper, Tannoy Turnberry SE, Ear324, VPI SSM, Benz LP, Lyra Skala+Helikon mono, AT33ev, KimberSilverstreak interconnects, Furutech strømkabelage, Sony dvd,Grace M903, VPI 17.5 vaskehall, Sennheiser HD650+AKG K701m+Beyerdynamic T1, Cayin HA-1A, iMac/iPad/MBpro, Wurlitzer 2410s.(Impulse H6 og Techn. 1210mkII)

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  469
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Ranger er en annen høyttaler enn Explorer og må ikke sammenlignes. SA er et merke som ikke får nok oppmerksomhet. Antar noe av grunnen til det er mangel på highend.

  Akustikken i de fleste Soundgarden butikker er desverre kjip og du vil derfor få en direkte farget opplevelse ved demo.
  I`m addicted to drums and i`m a slave to the dark beat..

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  34
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Ja, dere skal se den "rene" lyden komfra at vi hørte bedre den gang! Skal se det låter pent i stua her allikevel, men at vi hører det bare ikke:-).
  Nei, Polken er nok litt "amerikansk" ja. Hva om det ikke skulle være System Audio da. Hva skal man da anbefale meg?

  Det har seg slik at i min krets er hifi etc ikke spesielt stort samtaleemne, og med bosted langt utpå landet så er det ikke så mange oppsett man får hørt på. Må liksom lage en tur til oslo av det. Hørte dog noen Carlsson høytt., spilt sammen med consonance cd/effekt. Det var skikkelig pent.


 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  34
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Kan du utdype litt MUTE? Hadde vært interssant å lest litt mer om dine tanker!

 8. #8
  Hifi-entusiast DSP's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  369
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Kjøper du deg en SA Ranger så får du mange herlige stunder med musikk framover.
  En SA høyttaler spiller i de fleste tilfeller langt bedre når du får dem hjem enn den gjør i butikk. Jeg har hatt mange SA høyttalere opp igjennom årene og jeg har aldri blitt "skuffet" når jeg pakker dem ut av esken og kobler dem til

 9. #9
  Bransjeaktør Bjørn ("Orso")'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,737
  Tagget i
  13 Innlegg
  Torget
  1

  Den rene lyden

  Synes ikke Ranger er spesielt imponerende til prisen. Registerer også at mange som har kjøpt de har endt med å selge igjen ganske tidlig. Jeg tror det finnes bedre kjøp i den prisklassen selv om Ranger er en grei høyttaler som sikkert vil gi deg mange fine lyttestunder.

  Når det gjelder høyttalere som selges i butikker, så tror jeg B&W CM9 er noe av det beste i sin prisklasse. De vant nylig en gruppetest av høyttalere i 20k klassen i Lyd&Bilde. Anbefaler deg og lytte til CM9.
  http://www.hifiklubben.no/produkter/...glans_sort.htm

  Er du villig til å kjøpe over nett eller brukt, så finnes det sikkert enda bedre kjøp. Kanskje Monopulse eller et oppsett med stativhøyttalere og suber fra XTZ. På brukten er det alltid gode kjøp, men da må du nesten vite hva du skal ha.

  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 10. #10
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  1,057
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Har lekt mye med SA-høyttalere.

  Dette er kilne og kresne høyttalere. Om du er en systematisk og tålmodig herremann kan du risikere å få skikkelig godlyd av de fleste SA høyttalere.(med noen ganske få unntak)

  Jeg har følgende tips.

  SA høyttalere med 4" basser,1550,1750, Ranger mm); Disse trenger litt drahjelp fra rommet om du ønsker punch i bassen. De liker ikke rom over 25 kv. Jobb deg systematisk ut fra bakveggen for å finne riktig nivå. Jeg pleier å sette høyttaleren på et teppe, for så å dra høyttaleren gradvis utover mens jeg kjører et bassveip på repeat.
  Det er store forskjeller mellom modellene. Ranger har en ganske fyldig mellomtone og litt tilbakelent diskant. Den takler meget kraftige forsterkere og trenger det for å våkne til liv. SA 1750 og SA Explorer er mye mer rett på sak i diskant/mellomtone og liker elektronikk som er litt tilgivende. Primare elektronikk er perfekte sparringspartnere.

  SA Explorer fungeret utmerket i mye større rom enn de tidligere nevnte modellene. Den har mer dypbass og liker seg lengre ut fra bakveggen. For å få det beste av Explorer trengs en ordentlig kraftkar av en forsterker. I et av de mer vellydende SA Explorer-oppsett jeg har hørt ble det brukt elektronikk fra Accuphase.

  En personlig favoritt er SA1280 med 2 x 5" basser. Den koster ikke flesk, og kan varte opp med ekte rock&roll-lyd. Samtidig er den mindre avhengig av millimeterpresis plassering i rommet.

  Lykke til med jakten.


 11. #11
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  93
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Kom akkurat ut en annonse på avforum om det skulle være av interesse.

  Direkte linking til bruktannonser er ikke tillatt jfr. regelverket

 12. #12
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  469
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Hadde aldri kjøpt CM9 forran Ranger. Vanskeligere å drive samt ruller av i bassen mye tidligere. Når jeg så de hos klubben synes jeg ikke de så lekre ut heller. Foten var kjip og elementene likeså. CM4 og CM6 mye finere.

  Han jeg snakket med hos klubben var ikke spess imponert over CM9. Lyd og Bilde gir jo alt god karakter.

  Jeg solgte de ikke pga mismatch eller noe slikt. Kun pga lyst til å prøve noe annet.
  I`m addicted to drums and i`m a slave to the dark beat..

 13. #13
  Hifi-entusiast DSP's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  369
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Kanskje du bør vente på SA Mantra, den skal ligge mellom Sa1750 og Ranger. Her får du sikkert mye for penga og jeg regner med at den er lettere å drive enn Ranger.

  http://system-audio.com/_da-DK/produ...%20mantra%2060

 14. #14
  Hifi-entusiast DSP's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  369
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Er forøvrig enig med Mute. B&W CM9 er en firkantet standard kasse med markedets styggeste fot... Pianolakk var imponerende for 10 år siden, nå synes jeg det bare er glorete + det lukter Kina av det, men smak og behag...

 15. #15
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  288
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Jeg ble ikke serlig imponert over SA ranger da jeg fikk demo på soundgarden.
  Nick Cave sin røde høyrehånd (Red Right Hand) hørtes helt forferdelig ut.
  Det ble skikkerlig blaffrebass. Det var Hegel forsterkeri som ble brukt.

  Så ta med no musikk som er krevende for bass og hør før du kjøper.


 16. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  1,057
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Sitat Sitat fra Nex
  Jeg ble ikke serlig imponert over SA ranger da jeg fikk demo på soundgarden.
  Nick Cave sin røde høyrehånd (Red Right Hand) hørtes helt forferdelig ut.
  Det ble skikkerlig blaffrebass. Det var Hegel forsterkeri som ble brukt.

  Så ta med no musikk som er krevende for bass og hør før du kjøper.

  Problemet med slike butikkdemoer er at det er vanskelig å vite hva du lytter til. Faktumet er at lyden på slike demoer gjerne gjenspeiler hvor dårlig tid selgeren har for å sette opp utstyret. Hjemme bruker jeg mnd. og år på rett plassering blandt annet for å få lyden rett. I butikken er det kanskje brukt 5 min.


 17. #17
  Bransjeaktør Bjørn ("Orso")'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,737
  Tagget i
  13 Innlegg
  Torget
  1

  Den rene lyden

  Sitat Sitat fra Mute
  Han jeg snakket med hos klubben var ikke spess imponert over CM9. Lyd og Bilde gir jo alt god karakter.
  Når var jo dette en gruppetest, så den holder ikke. Sånt blir litt useriøst. Sansynligvis har Lyd&Bilde fått et mye mer korrekt inntrykk av CM9 enn hva du har på en butikk demo. Det er en litt sånn anti Lyd&Bilde holdning her på sentralen, men jeg må si jeg opplever de som mye mer ærlige enn Fidelity. Lyd&Bilde kan også slakte produkter.

  Uansett, så vil jeg bare anbefale trådstarter og ta en lytt til CM9. De får jevnt over meget gode kritikker og har en flott mellomtone. Tannoy kan også ha en god kanditat i denne prisklassen. Bruk god tid på høyttaler jakten, og ha de gjerne på hjemlån før et eventuelt kjøp. Lykke til.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 18. #18
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  SA er jo et av de bedre kompromissene når det gjelder WAF-vennlige høyttalere. Jeg har også ved enkelte anledninger hørt andre konstruksjoner med mange små elementer som spiller dypt og presist i bassen, uten at jeg kan si at SA utmerker seg spesielt med dypbass. Men følsomheten på SA Ranger er jo på den lave siden, så jeg vil tro at de krever en del effekt for å gi et lydbilde med størrelse og trykk. Det er jo også grenser for hva disse 4" elementene kan flytte av luft.

  Dersom den slanke utførelsen ikke er et viktig poeng så ville jeg nok reist litt mer rundt og lyttet på andre alternativer. Til den prisen bør du kunne få noe som både spiller like fint i de øvre frekvensene og som går en halv oktav dypere og spiller mer dynamisk i bassen enn disse.

  Jeg ville vel ihvertfall tatt en lytt på Tannoy Revolution Signature DC6T. En lekker sak som har fått mye skryt og som etter min synsing burde yte minst like godt lydmessig som SA Ranger. Jeg synes det er mye høyttaler for pengene. Liker det presise lydbildet fra Tannoys Dual Concentric-elementer meget godt.

 19. #19
  Bransjeaktør Bjørn ("Orso")'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,737
  Tagget i
  13 Innlegg
  Torget
  1

  Den rene lyden

  Så har man Dali Mentor 6 som jeg glemte å nevne i farten. Det er i alle fall en høyttaler jeg likte veldig godt. Både Dali, B&W og Tannoy synes jeg har gode høyttalere i rimeligere prisklasse.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 20. #20
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  34
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den rene lyden

  Veldig bra dere engasjerer dere såpass! Interessant å lese. Jeg er mer enn villig til å kjøpe brukt utstyr ja. Det er slik med hifi som bil ser je... trille ut døra og selge billig et snaut år senere... knapt innkjørt(innspilt).

  La forslagene og erfaringene strømme på folkens, så skal je lese alt dere skriver med største interesse

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed