Transparens og slikt

N

nb

Gjest
For de som er interssert i et eksempel på transparens eller mangel på sådan i en kjede, så ligger det en liten snutt her
http://www.filefactory.com/file/ahc3ehc/n/temptation3_wav (filen er 10MB og det er ett minutt musikk)

Kjeden er som følger:
Flac spillt av med Foobar på en laptop
3 meter Analog kabel fra leverandøren Clas Ohlson koblet på laptopens hodetelefonutgang
Inn på linjeinngagnen på Asus XOnar lydkort på en annen PC
Tatt opp i Audacity
Forsterket i Audacity slik at nivået er likere originalen (ikke nøyaktig matchet, vet ikke hvordan jeg gjør det)
Det er godt mulig det også skjer sampleratekonverteringer i avspillingen, det er gjort på en laptop med XP uten noensomhelst fikling med instillingene. Opptaket er gjort med en samplerate på 44.1kHz.

Dvs at her er det DA-konvertering på laptopens interne lydkort og AD-konvertering i Xonar-kortet. Jeg har ikke gjort noesomhelst forsøk på å få sporet til å ligne på originalen utover den nevnte forsterkningen.

N-joy
 
R

Roysen

Gjest
Uten å ha hørt på kuttet må jeg nesten spørre hva du legger i begrepet transparens og hvordan du har funnet ut at eksempelet viser transparens?

Mvh
Roysen
 
N

nb

Gjest
Roysen skrev:
Uten å ha hørt på kuttet må jeg nesten spørre hva du legger i begrepet transparens og hvordan du har funnet ut at eksempelet viser transparens?

Mvh
Roysen
Ikke noe mer enn at dette er et lite eksempel på hvor mye eller lite den beskrevne kjeden farger lyden. Kun ment som en pekepinn på hvor (eventuelt) hørbar denne kjeden er sammenlignet med originalen.

En transparent dings mener jeg ikke er hørbar. F.eks om man kan gjøre en AD og DA - konvertering uten at lytteren merker om den skjer eller ikke, så er konverteringen transparent.

Jeg skal ikke påstå at dette er et eksempel på transaprens - det burde være et eksempel på det motsatte siden det er AD og DA - konvertering og bruk av laptopens hodetelefonutgang. Lydkortet brukt til opptak er nok temmelig bra specs på.
 
N

nb

Gjest
Sporet er forresten første minuttet av Diana Kralls cover av Tom Waits' "Temptation", tenkte det var en del som har den i samlingen og så synest jeg det er et godt opptak.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Det var ikke transparent.
 
Topp Bunn