Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2008
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jbl 260 tl og Earthquake Super Nova 12", fantastisk match

  Endelig så sitter det for meg.... Fikk bare lyst til å dele en problemfri lytteopplevelse.
  Har over lengre tid slitt med å få til en tight, dyp kontrollert bass i mitt rom. Jeg er en; en av kanskje mange som har kjent på følelsen av at "det spiller fint, men det er et eller annet som mangler, kan ikke helt sette fingeren på hva det er." Jblene spiller feiende flott, men på grunn av et litt håpløst rom blir ikke bassen helt slik jeg ønsker. Kjøpte meg en sub med tanke på hjemmekino og ved en tilfeldighet fant jeg punktet i rommet hvor bassen bare stemte. Suben en Earthquake Super Nova 12", (selvfølgelig i svart pianolakk som jblene og born in USA, California). Punktet til suben viste seg å være ved siden av, litt bakenfor lytte posisjon. Jeg sitter nesten midt i et rektangulært rom på 7 x 4m. Det bare låter helt fint og bassen gir akkurat det som ligger der du veit, der det som oftest mangler. Det er ingen overdreven bass, men kjellerdyp og kontrollert. Ikke noen entone bilsub lyd, men tørr og definert. Men det som kommer i tillegg er at hele lydbildet ekspanderer og får ennå større dybde og bredde. Kan sitte i timesvis og lytte meg helt bort. Bruker effekttrinnet Nad silverline S200 og forforsterker S 100 med kimber monocle kabler og Black magic jumpers. Kimber mellom det meste og electrocompaniet dac med Rotel cd 1072 som driverk. At 260 tl kan levere varene når en finner de rette arbeidsbetingelsene er det ingen tvil om i mine ører.

 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  Nordnorge
  Innlegg
  18
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jbl 260 tl og Earthquake Super Nova 12", fantastisk match

  Godt å høre at noen får det til, har selv TL260. Men har ikke funnet matchen ennu. Har også hjemmekino oppsett, men ingen sub. Lurer på å gå for Hegel H200 ilag med surround forsterkern, selv om det er delte meninger om denne forsterkern til disse høytalleran. Sliter samtidig med romstørrelsen som forøvrig er 4 x 4,5 m.
  Hegel H300, JBL TL260

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2008
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jbl 260 tl og Earthquake Super Nova 12", fantastisk match

  Hyggelig med en tilbakemelding!
  Jeg har tidligere hatt ulike høyttalere i rommet som ikke har vært i nærheten av JBL 260 tl når det kommer til engasjement og dynamikk. Har aldri opplevd de som kjedelig, men som andre høyttalere kan det være innspillinger som blir helt pyton. Jeg har hatt f.eks JMlab electra 926. Det hele ble litt tamt. Vanskelig å si hva årsaken til dette var, kanskje ikke rette forsterkeriet for å få ut potensialet. Prøvd ulike stativhøyttalere også. Det virker for meg som at JBLene egentlig ikke er så vanskelig å få til, men det kreves allikevel tid og innsats for å finne plasseringen som f.eks mitt rom. For her er det MYE og hente. Finnes mange rom som er unntaket av regelen når det gjelder høttalerplassering, dvs man må være litt dristig i plasseringene. Jeg satt på soundcare spikes, de retter opp mye av udefinert bass, men er kjempefine og ha når du skal flytte på de relativt store høytalerene som 260 er. På tross av dimensjonene opplever jeg de å spille perfekt i selv mindre rom! Dvs dersom du ikke er ute etter lyd som blåser skummet av ølet på fire meters avstand og tar livet av katten. For med et moderat lydtrykk spiller disse høytalerene feiende flott. De lukker ikke lyden på lavere volum, men formidler på en måte som mange sikkert ville være svært fornøyd med. Jeg fant et godt utgangspunkt der lyden var ok, så begyte cm flyttingene, og tro meg, jeg fant at i mitt rom handler plasseringen om at 2cm pluss minus fra beste punkt er endringeren store den gale veien. Jeg fant at 59 cm fra bakvegg og 61 cm fra sideveggene, med høyttalerne pekende rett frem ga virkelig gåsehudfaktor. En minste spissing inn eller ut endret lyden ut av fokus. Har hatt erfarne hifilyttere som bekrefter nettopp at i dette rommet forholder seg på denne måten. Har hørt Hegel 200 på 260, syntes dette låt kjempefint. Gode kabler og mye strøm må til. Med earthquakesuben i mitt rom kom også som sagt det virkelig kjellerdype bånndraget. Lykke til!

 4. #4
  Overivrig entusiast spurv's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  700
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jbl 260 tl og Earthquake Super Nova 12", fantastisk match

  Kjøp en av de Krell KAV 400'ene som er på bruktmarkedet :P.. passer som hånd i hanske

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed