Custom made er kult!

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Etter at de gulvstående XTZ 99.36 kom i hus (kjøpt inn til en kamerat og leid av meg), så ble jeg såpass imponert over XTZ at stativhøyttalerne 99.25 fra samme produsent ble kjøpt inn. Disse skulle fungere som bakhøyttalere. Men da oppsto en liten utfordring. Nemlig å finne passende stativer. Ikke minst når man ønsker litt høyde på de. For de som kjenner til film og surround, så vet de at bakhøyttalere bør ha god høyde. Stativer på 80cm blir i korteste laget. Mine gamle stativer var på 1m, men disse var for små til XTZene.

Fant noen Atacama på 1m som var forsåvidt store nok, men de passet ikke spesielt bra verken i form eller finish. Fikk da et tips om en som kunne spesiallage til meg. Denne karen:
http://www.itre.no/
Kunne få akkurat form, finish og høyde jeg ønsket. Bestemte meg for mer eller mindre kopiere XTZ sine egne stativer i utseendet, men med en høyde på 110cm.

Fikk stativene for et par dager siden og dette var utsøkt arbeid. De veier mye og er utrolig solide. Under bunn platen er det brukt 4 gummiknotter som hindrer vibrasjoner. Vesentlig bedre og mer praktisk enn spikes. På topp platen ligger det en gummimatte slik at man hindrer å skrape høyttalerne under.

Litt ruvende ble det når høyttalerne er såpass store og høyden er på hele 110cm, men det er nok bare en liten tilvenningssak. Det går fint å korte de ned også hvis jeg skulle ønske det på sikt. Vet i grunnen ikke om jeg har sett penere stativer enn dette. :)

Vil absolutt anbefale å vurdere custom made. På sikt tenker jeg kanskje å få samme person til å lage rack til meg. Litt dyrt sammenlignet med billige stativer fra f.eks Atacama/Target ble det, men slettes ikke ille. Lakkeringen trekker en del opp. Svart matt hadde blitt en god del rimeligere, men det hadde ikke passet til mine høyttalere. Er strålende fornøyd med resultatet.
 

Vedlegg

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.266
Antall liker
11.005
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Det var meget pent må jeg si!
Og ingenting er som å få sitt eget spesial-laget.
Ingen har maken, absolutt ingen.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.816
Antall liker
38.471
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
meget pent,passet som hånd i hanske sammen med 99.25 :)
ser du har 99.36,kunne godt tenke meg å prøve disse.hva kan du si om lydsignaturen på dem?

mvh
 

Moiz Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
06.08.2007
Innlegg
4.124
Antall liker
768
Sted
Oslo
Torget vurderinger
122
custom made er konge..kunne du sendt meg prisene via pm..takker ;D
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Da jeg skulle hente stativene på posten, så spurte post damen om jeg ikke kunne kjøre bilen på baksiden og ta de imot der. Skjønte ikke helt hvorfor; Et par stativer kan vel ikke så tunge og bære? Skjønte derimot fort hvorfor da jeg skulle løfte de inn i bilen. De var festet sammen og dæven de var tunge! Sandfylling er selvfølgelig mulig, men tror egentlig ikke det trengs.

Morsom pakke.
 

Vedlegg

Topp Bunn