Forsterkerproblem Primare I30

larkrla

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.11.2005
Innlegg
3.098
Antall liker
2.290
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
2
Jeg mistenker at min yngste sønn på en eller annen måte har herjet med forsterkeren i nr.2-anlegget mitt. Jeg tok han nemlig på fersk gjerning i å vri potmeteret inn og ut av standby/operate, sikkert 5 ganger av og på i løpet av 2 sekunder.

Problemet er nå at den, helt av seg selv, skifter kanal. Ved helt lave volum er den ok, men bare ved å skru opp lyden et lite hakk, faller den ut og velger en kanal uten signal. Ved å provosere opp volumet til normale høyder, slår den seg helt av!
Det har ingenting å si om det er den ene eller den andre kilden som spiller. Det har heller ingenting å si om signalet er balansert eller ikke. Heller ikke om den er varm eller kald.

Noen som har tips til hva som sansynligvis har skjedd og hva som kan gjøres for å rette det opp?
 

haber

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.06.2006
Innlegg
789
Antall liker
279
Sted
Nesoddtangen
Torget vurderinger
30
Ulf-B skrev:
Har du prøvd å kontakte Primare om problemet?

info@primare.net
Anbefaler at du tar kontakt med Primare direkte ja. De svarer både raskt og hyggelig på slike henvendelser. Høres ut som det har oppstått en teknisk feil her ja.

Ellers har jeg desverre ingen tips å komme med. Den eneste gangen jeg har hatt noe som ligner er at på et tidspunkt på ettermidagen når vårsolen kom frem, så skrudde forsterkeren seg av når solen stod slik at den traff rett inn i IR øyet på forsterkeren. Fikk en grundig forklaring på dette av Primare. Antar at det ikke er det som er feilen hos deg. Utover det har jeg også erfart at det å ha Marantz produkter i samme rom som Primare er håpløst, i alle fall hvis man ønsker å bruke fjernkontroll på sine Marantzprodukter. Det gir eh.. heller "uønsket adferd" på Primareprodukter ;D
 

BanjoArrne

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.01.2007
Innlegg
1.433
Antall liker
30
Hehe,har vært borti merkelige saker med Primare selv. :)

Noen ganger når jeg skulle skru opp eller ned volumet på min tidligere PRE30 så skiftet den spor på inngangsvelgeren istedet.Men kunn når jeg brukte fjernkontrollen.Tror de har litt følsom IR.

Har du testet å skru volumet manuellt slik at du har fått sjekket at det ikke er fjernkontrollen det er noe galt med?
 
Topp Bunn