Og da er barnesikring igjen et tema...

Terka

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2007
Innlegg
1.374
Antall liker
3
Holder på med å få opp et anlegg nr 2 i "furteboden". Og selvsakt skal pjokken på 14 mnd få lov til å være med inn her og lytte til musikk + romstere rundt i rommet siden han liker det så godt. Det innebærer også noen utfordringer mtp sikkerhet (ikke minst for utstyret!). Håper derfor på noen tips/ideer på hvordan jeg kan sikre tilgjengeligheten til utstyret noe.

Anlegget består pt av følgende

Logitech Transporter (Kilde/forforsterker)
Lyngdorf SDA 2174 effektforsterker
ProAc Response 1SC stativhøyttalere
Empire RC 24 høyttalerstativer
1 sett høyttalerkabler
1 sett signalkabler

Høyttalerstativene er fylt opp med masse og veier opp mot 30 kg hver av dem så disse står trygt (enda). Hva bør jeg bruke mellom høyttalerne og stativene slik at høyttalerne står støtt/festet uten at det ødelegger bunnplata i høyttaleren?

Videre så er bassport og tilkobling av kabler bak på høyttalerne særdeles fristende siden de står lett tilgjengelige. (Plassert godt ut i rommet.) Tar gjerne i mot tips til skjerming... han er særdeles interresert i "tekniske detaljer"! ;D

I utgangspunktet stod Transporter og effektrinn plassert på et bord mellom høyttalerne, hvorav de nå står plassert oppe på toppen av noen eldre gulvstående høyttalere slik at junior ikke skal kunne slå av og på/ratte rundt med funksjonene.. ::) Tips til løsning rundt elektronikk mottass også med stor takk! ;D

//Terka
 

draapen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.02.2007
Innlegg
419
Antall liker
9
Blue tack mellom høyttaler og stativ fungerer veldig bra og skader ikke høyttalerene,ang elektronikken er jeg mer usikker...Hva med vegghyller? evt et låsbart rack med glassdører?
Tror det blir værre med høyttalerkabler og bassport,sette opp et gjerde? ;D
 

Veggen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.04.2006
Innlegg
1.224
Antall liker
6
Transporteren kan barnesikres ved å deaktivere alle knappene på frontpanelet slik at det du kun kan kontrollere den med fjernkontroll evt web interface.

Gå inn på Settings, Player, Remote og fjern avhukingen for Front_Panel

Har selv brukt dette mot ivrige barnehender de siste par årene, funker strålende.

Høytalerkabelen har jeg sikret ved å feste den til høytaler med kabelklemmer så den ikke er så lett å få tak i.

Bassportene er sikret med grov plastnetting innerst, før det måtte jeg plukke ut lekebiler og andre småting med jevne mellomrom.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
2-meters-regelen kan anbefales for alle med små barn. Ja - for alle med større barn også. 2-meters-regelen innebærer at alt det som mor og far anser som verneverdig, skal befinne seg minst 2m over gulvet. Lykke til!
 

Terka

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2007
Innlegg
1.374
Antall liker
3
To gode forslag her! Takker! :)

Ulf-B; Dine pensjonerte småhøyttalere havner aldri oppunder taket! 2-metersregelen gjelder ikke her i hjemmet. Da tar jeg heller risikoen med at junior "mekker" litt på dem! ;D (...og forhåpentligvis så slipper jeg å høre "hva var det jeg sa".. ::))
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Hehe - det vil helst gå bra. Lykke til!
 
Topp Bunn