Første lytteinntrykk JBL LS80

pp

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2003
Innlegg
366
Antall liker
56
Så var broderns nye høyttalere og forsterker i hus(hans hus). JBL LS80 som fronthøyttalere. Høyttalerne ser lekre ut, ogvirker ikke spesielt store/invaderende.
Begynte med å høre på den gamle stereoforsterkern -en Harman Kardon 675- og billig cd-spiller fra Marantz (CD5400). En høyttalerkabel fra Rega til venstre høyttaler og en billig fra Qed på høyre!!! :-X
Høyttalerne ble satt opp der de passet best, på hver side av 60 tommers plasmaen, ganske så nært både skjerm og sidevegger. Egentlig ikke helt optimalt, men..
Lyden var bra fra første lytt. Fyldig, stor og behagelig lyd!
Byttet så til Pioneer SC-LX81, men med samme tilbehør forøvrig, inkludert de "asymmetriske" høyttalerkablene...
Lyden ble strammet opp, og ble mye ryddigere oppover i mellomtone og diskant. Stram, kjellerdyp og kontant bass. Saybia, som ellers har en tendens til å låte stressende og skarpt, låt behagelig og fyldig. Johnny Cash låt realistisk og engasjerende.
Finfin lyd på pop, rock og akustisk. Både vanlig CD og Mp3 låt bra, selv om man hørte tydelig forskjell på opptakskvalitet.
Anlegget/høyttalerne gjør definitivt ikke lyden verre enn den er, noe jeg, og sannsynligvis mange andre, setter stor pris på.

Neste steg er å finne en cd-spiller av bedre slag, gjerne fra Pioneer, f.eks Pioneer PD-D9-J. Også Pioneer BDP-LX71 med blue-ray er et alternativ. Eller noe annet om noen har noen gode forslag!
Nye høyttalerkabler står også for tur, muligens Kimber 4TC eller noe fra Qed. Kablene skal ha litt lengde siden forsterker og kilder skal stå relativt nært lytteposisjon (latskap).

NB! Høyttalere og surroundforsterker er helt nye og uinnspillte.
 
M

marsboer

Gjest
Tror ikke jeg ville begynt med kabler før høyttalerne er plassert 100% optimalt men. Bare å finne frem målebåndet og ordne en likesidet trekant som utgangspunkt.
 

R.S.

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.03.2002
Innlegg
3.476
Antall liker
12
Kvitt deg med rega-kabelen, den er bemerkelsesverdig udynamisk.



Mvh. RS
 

pp

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2003
Innlegg
366
Antall liker
56
Kablene ble Van den Hul CS-122. Merket ikke stor forskjell...
Optisk kabel fra cd til forsterker, for å omgå DACen i cd-spillern og bruke den bedre(?) DACen i Pioneern. Ble noe mer viltert i toppen, noe som ikke var udelt positivt ved lengre tids lytting.
 
Topp Bunn