Noen som har erfaring med Densen Beat 400sx?

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
216
Sted
Alltid lofotværing
Innledningsvis; FLOTT FORUM med veldig mye interresant stoff! Jeg er helt fersk bruker av forumet, og regner med at det er noen garva hi-fi entusiaster "der ute" som kan hjelpe meg med innspill, gode råd, erfaringer osv. osv.
Jeg har et oppsett bestående av Densen DM-10 integrert forsterker, Audiovector M3super høyttalere, Harman Kardon T60 platespiller ( jada, jeg hører vinyl med stor glede!), Nordost blue heaven signalkabler og Nordost super flatline bi-wire høyttalerkabler. Alt dette er ca. 10 år gammelt ( skivespilleren noen år eldre ). Jeg har nylig parkert en Sony XA3ES cd-spiller til fordel for en demokjørt Densen B400sx cd-spiller, som jeg fikk for et par dager siden. Spilleren ble levert uten strømkabel, hvilket medførte kjøp av ( forhåpentligvis bedre?? ) strømkabler som visstnok skal redusere støy og "åpne" lydbildet enda mer...
Jeg merket tvert at det er klasseforskjell på de to cd-spillerne, og det skulle bare mangle til prisdifferansen. Og alderen. Lydbildet er påtakelig større, og fullt av mikrodetaljer som ikke var tilstede tidligere. Sånn sett er det meste fryd og gammen. Lydmessig synes ikke Beat 400sx'en å stå tilbake for f. eks. Electrocompaniet's første cd-spiller ( toppladeren ) som jeg tidligere har prøvd og anser å være en svært vellydende spiller. Det som er en smule skuffende, er fraværet av fjernkontroll og direkte slaskete følelse hva angår kontrollknapper og skuffefunksjon på cd-spilleren. Jeg må trykke bade en,to,tre eller seks ganger på "OPEN"-knappen før skuffen finner det for godt å åpne seg. Og da åpnes den med et mekanisk rassel som jeg finner litt betenkelig. På Sony'en er knappefølelsen silkemyk og det samme er gangen på cd-skuffen. Men: lyden er vesentlig bedre, ja- nesten ikke sammenlignbar. Er det noen som har erfaring med disse cd-spillerne? Skal de virkelig være så "raklete" hva angår kontrollknapper og skuffemekanikk, eller er det en godt demokjørt spiller jeg har kjøpt? Oslo hi fi-center har innestått for spilleren, men... Dersom jeg velger å beholde spilleren, er en fjernkontroll ( Gizmo ) et must.

Jeg vurdere nå å oppgradere eller bytte høyttalere, så dersom noen har et par Audiovector M3 signature eller Avantgard som de vil kvitte seg med, har de en potensiell kjøper her!!

Mvh. Vilhelm, Bodø. ;D :eek:
 
N

norumno25

Gjest
Hei og velkommen :)
Har ikke denne spilleren selv, men en kamerat kjøpte nylig en B400 spiller brukt som var 4 år gammel og han opplever akkurat det samme, knappene er trege og det var direkte ulyd fra skuffen når den skulle ut.
Er Open,play og stop knappene som var værst,men dette er vel de som brukes mest og har høyest slitasje.
Den er også kjøpt brukt hos Oslo Hifisenter, han leverte den inn til service der pga disse problemene og endte opp med nytt drivverk i spilleren som resulterte i at ulyden forsvant,men knappene er like trege enda.
Vennlig Hilsen
Morten
 

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
216
Sted
Alltid lofotværing
Hei og takk for svar! Jeg har tatt saken opp med Oslo hi fi Center og med Densen direkte. Jeg har kjempegod erfaring med Densen DM-10 forsterkeren, som har funka upåklagelig fra dag 1..d.v.s. jeg har faktisk bytta volumregulator en gang p.g.a. knitring i en av kanalene. Den har stått på i 10 år, og selv om Densen gjerne vil ha den inn til service, funker den fortsatt like bra. Trøkk og lydbilde er etter mitt skjønn veldig bra, men kan sikkert bli bedre med litt fundering og tilpassing, kabling og tweaking...Jeg synes det er for dårlig at kvalitetsprodusenter av hi fi-utstyr ikke kan sende med strømkabler av skikkelig kvalitet. Det er for dårlig at man skal bli tilrådt å heller kjøpe anna strømsladd enn den som følger med - og mangelen av fjernkontroll på en såpass dyr cd-spiller, synes jeg er direkte trist.Særlig når knappefunksjonen er såpass skral. Men jeg ser hva du skriver; jeg er ikke aleina om det problemet. Så kanskje den må inn til overhaling!!??
 
N

norumno25

Gjest
Tror nok en overhaling kan hjelpe ja, har selv en beat 100 forsterker som har fått en danmarkstur for overhaling og det gikk både raskt og smertefritt, det samme erfarte kameraten min som sendte inn sin beat 400 ingen problemer overhodet.
Når det gjelder fjernkontroll er jeg enig,nå skal det sies at Densen Gizmo er et smykke av en fjernkontroll IMHO men blir dumt når den er ekstrautstyr på en så dyr spiller, men dette gjelder jo fler produsenter, blant annet Burmester og T+A der fjernkontroll er ekstrautstyr.
 

Mute

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.12.2007
Innlegg
481
Antall liker
9
Sted
Skien
Torget vurderinger
0
Uskjermede nettkabler fra der peppern gror til 2öre produksjonskost vil du ikke ha med. De fleste butikke kaster disse når de åpner produkter til å ha i demo. Det burde alle som kjøper nytt også gjøre. Jeg sier ikke man skal erstatte disse med dyre nettkabler, men gode skjermede. F.eks Supra Lorad +++
 

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
216
Sted
Alltid lofotværing
Da jeg tok opp saken ed Oslo hi fi Center, hevdet de akkurat det du sier, og jeg lot meg overbevise...d.v.s. temaet har man jo vært borti før. Etter anbefaling fra OHFC, har jeg bestilt 2 stk. aNordost Magus, en til forsterkeren og en til spilleren. I mail til Densen har jeg påpekt dette med kabler og at man må kunne forvente kvalitet i alle ledd, også på nettkabelsiden...men i likhet med fjernkontrollen, blir det kanskje ekstrautstyr? Jeg synes det er for dårlig når man kjøper en relativt dyr spiller, eller anna utstyr, for den saks skyld.

Men god lyd, det blei det! Sjøl med nettledninga fra pc'en! ;D ;D ;D
 

ou812rh

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.03.2006
Innlegg
5.466
Antall liker
14.929
Sted
Oslo
Torget vurderinger
10
Hei

Jeg har vært lykkelig eier av en Densen 400xs i flere år. Alle de tingene du påpeker har jeg også bemerket meg. Gir litt dårlig kvalitetsinntrykk, men sånn har det alltid vært med CD-spillerende fra den danske sønn. Ikke noe forskjell på de helt nye heller etter det jeg har erfart. Jeg bruker kun Gizmo´en så da fungerer det ok.

Når det gjelder stømkabler og filtere så kan du se frem til noen forandringer. om de er positive eller negative det må man lytte seg frem til, men jeg har byttet stømkabel og bruker Isotek Minisub med stort hell. Har også funnet ut at underlag og føtter er noe Densen chasiet responderer ganske godt på! Vel, det er bare å teste og morro er det jo:) Lykke til!

Mvh
Ou812
 

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
216
Sted
Alltid lofotværing
Takk for innspill. Jeg vurderer fortsatt å sende den inn til sjekk /sørvis. Får se hva Sillesen svarer på mailen min først. Men jeg må nok blø med en "Gizmo"... Jeg fikk mine Nordost nettkabler i dag, men har ikke fått lytta særlig etter at de ble putta på plass. Mulig LITT roligere og en smule mer detaljert lydbilde...??? Har snoka en del på forumet vedr. nettkabler - og høyttalerkabler også. Det virker som om forvirringa om hva som funker, er komplett. Jeg fant ikke noen skikkelige "leads" ang. nettkabler, så her er det vel bare å bruke øra. Noen som har erfaring med nettkabler, og da spesielt opp mot Densen?

::) ::)
 
Topp Bunn