Hjelp med McIntosh Mc 275

MusikkGal

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.01.2003
Innlegg
166
Antall liker
0
Jeg skulle høre litt musikk og f...plutselig funker den ikke. Ikke en eneste lyd, Ingen av rørene ( 11) lyser engang ??? ???. Før i går hørte jeg musikk i ca 2 timer uten problemer, bruker 2 i mono, den ene lyser med en gang jeg rører on/off knappen, den andre gjør ikke det. Hva kan ha skjedd? forterkeren er 1 år gammel og behandlet ekstrem pent, rørene var nye i August 08' , må si at for en uke side var BEGGE to fosterkere på, uten de var koblert til høyttalere, ca en times tid (glemte å sette in off da jeg byttet hoyttaler kablene til en annen fosterker men dette glemte jeg en annen gang for lenge siden uten problemer, men den gangen var bare 4-5 minutter) Kan dette være årsaken? i tilfelle, på hvilken måte er fosterkeren blitt skadet? kan noen hjelpe litt? tusen takk på forhånd. Mvh Guillermo
 

GjeEsp

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.09.2006
Innlegg
575
Antall liker
111
Sted
Arendal
Torget vurderinger
2
Tør ikke si hva som er gått galt hos deg, men just in case, har du sjekka sikringen på siden ved strøminntaket? Er du heldig er det kanskje bare den som har tatt kvelden... Men uansett så er det så vidt jeg har fått med meg veldig viktig å ikke skru på forsterkeren uten belastning på HT utgangene. Håper det løser seg.
Mvh Gjert
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.964
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Er det garanti?
Hvis JA, så er det et problem som selgeren må ta seg av.
Siden den er helt død, er det ganske sikkert nettsikringen som har gått. Regner med at du har alt i orden med strømtilførselen inn til forsterkeren.
Hvis sikringen har gått, er det en årsak. Kryss fingrene for at det er et tilfelle eller en bagatell. En rørforsterker uten belastning (høyttalere) kan svinge seg opp til så høye spenninger at noe slår over.
 

MusikkGal

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.01.2003
Innlegg
166
Antall liker
0
:D :D :D Heldigvis var den nettsikringen som hadde gått. Den ser synlig brent. Byttet til den fra den andre fosterkeren så virket den igjen. Takk så mye Gjert, dere hadde rett, Halelulla!!! ;D nå må jeg vente til i morgen for å ha begge fosterkere igjen men , HELT greit. Et siste spørmål: kan fosterkeren ha noen skader for dette, selv om det er klart at nettforsikringen har gått? Mvh G.
 

GjeEsp

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.09.2006
Innlegg
575
Antall liker
111
Sted
Arendal
Torget vurderinger
2
Godt å høre :) Om det er røket noe annet som har forårsaket at sikringen har gått tør jeg ikke svare på, men hvis den virket ok med sikringen fra den andre forsterkeren ville jeg tro alt var iorden. Men Audiomix kan sikkert svare bedre på dette.
Mvh Gjert
 

leifen

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.05.2006
Innlegg
2.343
Antall liker
1.844
Hei!

Jeg har lignende oppsett som deg. Opplevde også at sikringen røk.
Men hos meg hadde det sin årsak i at en av smårørene gikk.
Et blått gnistregn inne i røret og mørkt ble det i hele forsterkeren.

Har du sjekket at alle rørene virker? Ikke sikkert det er så lett å høre det om en av
kanalene ryker, ettersom MC275 er paralellkoblet i mono og ikke brokoblet som i f.eks. transistorforsterkere.

(Vil legge til at dette var et omtrent nytt rør, så forventet levetid kan være særdeles kort i enkelte uheldige tilfeller)


Mvh.


Leif
 
Topp Bunn