Jeg fikk en brukt Harman Kardon HD-750 CD-spiller i gave i helgen. Den har tilbrakt en god tid på hyllen i en butikk uten å ha blitt brukt. Like etter første oppstart hadde den store problemer med å lese flere tilfeldige CD-er, mest kopierte men også et par originale. I løpet av testingen av hvor ille problemet er så begynte det å gå lettere for spilleren, så jeg satte den på repetering av en hel CD noen timer. Etter det så har den ikke hatt noen problemer med de CD-ene jeg har testet. Noen ganger oppfører den seg litt merkelig. Dvs jeg må trykke på play to ganger for å få den til å spille, men deretter har den ingen problemer med å hoppe fra spor til spor som enhver annen spiller.

At den har ganske treg oppstart har jeg lest kritikk av på nettet, så det vet jeg at ikke er noen feil. Laseren jager litt før den er klar, men etter det går det greit. Jeg har riktignok ikke testet mer enn en håndfull CD-er enda, men alle de som var et problem i starten spilles som sagt helt greit nå.

Er det noen som har en mening om hvorfor det er slik? Kan det hende at mekanikken på en måte har "stivnet" litt i mangel av aktivitet, og at jeg nå har moet den opp? Har virkelig (noen) CD-spillere godt av å bli brukt jevnlig?
Hvis den var utslitt så skulle vel ikke problemet ble løst ved aktivitet? Da burde jo problemet bli verre ved bruk.

Anyone?