Hi-Fi i Asia.

Aries55

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.11.2007
Innlegg
112
Antall liker
0
Jeg har en lelighet i Cebu på Filippinene, og vil gjerne skaffe meg et bra hi-fi system. Jeg trenger en forsterker (helst rør) og et par gode litt større høyttalere. Problemet er at Filippinene er et u-land når det gjelder Hi-Fi og jeg finner ikke en eneste brukbar forhandler, hverken i Manila, Davao eller Cebu. Er det noen som har tips om gode online butikker I Asia. Alternativet kan jo være å kjøpe i Norge og f.eks sende det med DHL, men dette blir jo en dyr løsning. Jeg har f.eks tenkt på JBL TL 260, men distributøren I Manila fører ikke denne modellen ! Han sier han kan skaffe meg disse fra Singapore for 17 000,- nkr, men jeg er i tvil om dette er et riktig valg. For å skaffe meg en oversikt over mulighetene håper jeg noen kan skaffe meg noen webadresser til onlinebutikker eller andre seriøse forhandlere i nabolandene til Filippinene om ikke annet for å sjekke hva som kan skaffes der borte og til hvilke priser. Filippinene har også et slags tax/momssystem, så jeg må regne med lignende ekstrautgifter som ved import til Norge.
Filippinerne har en fryktelig musikkultur hvor alt kjøres på full guffe og forvrengning med dårlig musikk og elendig utstyr, så dette blir litt av en utfordring. Er det noen som har noe erfaring med dette ?
 

Steb

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.06.2007
Innlegg
62
Antall liker
1
Sted
Porsgrunn
En brukbar forhandler i Manila: The Listening Room, Shangri La Plaza Mall, Mandaluyong City, 5 etasje. e-mail adresse jpr@avcorner.com
Kan ikke finne noe om de på internet, men det er en seriøs hifibutikk. Den eneste jeg har funnet i Manila. Kjører en kampanje i disse dager på en liten rørforsterker med tilhørende cd spiller til en gunstig penge, made in Italy.
 

Rudi

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.05.2004
Innlegg
7.499
Antall liker
7.491
Sted
Ute i skauen i Østfold.
Torget vurderinger
37
Er da ikke sååååå lenge siden det ble listet opp en hel haug med forhandlere i Manila her på Hfs, er jo mange her på Hfs som har vært der og shoppa både det ene og det andre ;D........ hvor er det blitt av den tråden montro ?

Siden du holder hus i Cebu så er det ikke så langt til Ormock City og der er det iallefall en diger butik som selger det meste. Innbiller meg dog at i en hovedby som Cebu så må det da være opptil flere store shapper ?
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Har selv familie på Panay og har vært på evig leting etter hi-fi sjapper i Cebu og Manilla (Makati). Det eneste jeg har funnet er Elektronikk butikker på linje med Elkjøp, med kun merkevarer som Pioneer på topp av kvalitets listen.

Tror du må søke på nettet etter ord som <cayin manilla> osv... Skulle du finne ut noe interesant, med adr og tlf nummer så legg det ut i tråden.

Lykke til ;)
 

Rudi

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.05.2004
Innlegg
7.499
Antall liker
7.491
Sted
Ute i skauen i Østfold.
Torget vurderinger
37
I Mega Mall i Quetzon city er det iallefall 5 butikker med bla Denon, Jbl, HK, Onkyo, McIntosch, Sonus, Faber, Krell og masser av annet.
i Alabang town center er det flere shapper med bla massehvis av ukjent rør utstyr, utenfor Glorietta i Makati (på den andre siden av gaten for den gamle delen av senteret) er det 2 butikker, desuten finnes det som jeg tidligere har vært inne på mange brukt butikker i Kina town (Raon, Manila city).
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Skal ned 1 mnd med familien fra nyttår til etter Ati-Atian, da skal jeg sjekke ut alt jeg finner ut i mellomtiden :D

For 2-3 år siden så kjøpte jeg en Pioneer DV-696 m/karaoke (ikke i europa). Kostet vel i starten rundt 2000kr her hjemme og jeg betalte ca 800kr i i 4 etg på Glorietta Makati ;)
 

Aries55

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.11.2007
Innlegg
112
Antall liker
0
Det ville jo være for usannsynlig om et land med 88 milliioner innbyggere ikke skulle kunne by på hi-fiforhandlere med kvalitet. Men faktum er at Filippinene ligger langt etter når det gjelder teknilogisk utvikling, selv om de har internett som i hvert fall delvis fungerer bra. Problemet er vel heller å finne frem til de rette stedene. og bruk av internett eksisterer nesten ikke når det gjelder promotering av hi-fi. På de enorme shopping malls de har i de store byene, kan du finne et vanvittig utvalg av TV'er, minianlegg og ikke minst karaokeanlegg, men selv i Makati som er Manilas mest utviklede forretningsstrøk, har jeg etter ukers opphold ikke funnet forretninger med i nærheten av den kvaliten vi er vant med her hjemme og ellers i Europa., mens Hong Kong og Singapore skal være gode alternativer i Asia etter som jeg har forstått. Filippinerne har jo et ekstremt lavt prisnivå, og det hadde jo hjulpet ytterligere å sluppet taxene som de også opererer med der. Hemmeligheten er vel å komme inn i et miljø av lokale likesinnede. Importerte elektronikkprodukter er vel nesten det eneste som kan kalles dyrt der nede, og moderne TV-apparater, computere og europeiske husholdningsmaskiner som Electrolux, ligger faktisk på europeisk prisnivå, noe som er vanvittig dyrt for en vanlig filippiner. der de fleste andre produkter koster en vits, f.eks møbler. Rudi er tydeligvis godt kjent der nede, og hemmeligheten ligger vel i bli kjent med lokale folk av vår kategori. som har en viss oversikt over markedet. Men selv distributøren av JBL som jeg har hatt en viss kontakt med, fører altså ikke suksessmodellen TL 260, men kunne ellers alternativt fører en rekke av de mere tvilsomme semiprofesjonelle modellene. Store ting blir så dyre å sende fra Europa, men i mitt designanlegg som altså skal betraktes som et nr. 2 anlegg har jeg anskaffet meg et demopar av de blå Minipodspeakers som jeg putter i kofferten, og er nå på jakt etter en hvit REL T3 subwoofer som er så liten at den kan puttes i en stor koffert og en beskjeden men god rørforsterker. Signalkilden til begge anleggene blir en PC med ekstern harddisc og flere hundre CD'er som allerede er rippet i waw format.Så utfordrningen blir å finne de rette tingene til et mere ambisiøst forsterker/høyttaleroppsett. Jeg tenker mer og mere online. Er det ingen som kjenner webadressen til større onlinebutikker i Asia ? Takk for tipset om The listening room som selvfølgelig skal besøkes, når jeg er i Manila igjen om en måneds tid. Flytter mer eller mindre permanent i løpet av våren/sommeren, så hvis det er av interesse vil jeg nok følge opp hvilke løsninger jeg ender opp med, og kommer fortsatt til å følge HiFi sentralen.
Det filippinske folk er verdens herligste mennesker, men klarer å lage støy ut av musikk på omtrent alle steder.
Helt til slutt: er det noen som har erfaringer med å sende med f.eks DHL til Filippinene. Er det dyrt og hvor lang tid tar det ?
 
Topp Bunn