Jmlab 926/936 eller Audio P Padura RR ? Hva ville dere anbefalt ?

Crusis

Hi-Fi interessert
Ble medlem
02.10.2007
Innlegg
50
Antall liker
0
Hei
Håper noen kan gi meg noen raske råd her. Har mulighet å kjøpe 3 høytalere, og lurte kjapt på hva dere tenker:

JmLab Electra 926 eller 936 (er forskjellen på den stor?) og er 8500 en god pris for 926 ?
Eller Audio Physic Padura RR som jeg også er meget interessert i. Setter pris på hvis noen kunne gitt noen kjappe råd :)
 

Cundis

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2005
Innlegg
2.753
Antall liker
487
Sted
Stockholm
Hei!

Jeg har hatt 926, og har nå 936. Forskjellen på de er ikke veldig stor, slik jeg hører det. Mellomtone og diskant er like på begge, med unntak av at kammeret til mellomtonen er litt større på 936. Om dette gir lydmessige endringer er jeg usikker på.
Forskjellen på de er vel i hovedtrekk en litt dypere bass på 936, også har 936 WBT terminaler, istedenfor "standardterminaler" som 926 har. Om det skulle bety noe særlig lydmessig, er jeg ikke helt overbevist om. ;)

8500 høres ut som en bra pris, hvis de er i god stand.

Hva slags elektronikk tenker du evt. å bruke på disse?
 

Crusis

Hi-Fi interessert
Ble medlem
02.10.2007
Innlegg
50
Antall liker
0
Hei
Takker for svar. Jeg ble anbefalt en Dk Design MK3 Ref av en annen kar her inne som nettopp hadde kjøpt dem, og endte med jeg kjøpte en brukt for noen dager siden..
Kunne ikke vært mer fornøyd, så iogmed de er rørhybrid med en sinnsyk dynamikk og strømstyrke, tenker jeg en JMLAB virkelig kunne fått liv. Ellers kjører jeg en Sony XA50 ES cd spiller sammen med en Meridian DAC, noe som jeg synes er en god combo sammen med forsterker. Tror du dette vil ha låtet bra sammen med noen 936 Electra? Hvordan opplever du lyden generelt, er dette "magiske" høytalere, som evner å forsvinne litt, og lurer også litt på holografien på dem.
 

Cundis

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2005
Innlegg
2.753
Antall liker
487
Sted
Stockholm
Dette er utstyr jeg ikke kjenner, så jeg aner ikke hvordan denne matchen evt. blir. Men JmLab'ene liker at ting låter varmt og dynamisk, ellers kan de bli både kjedelige og lyttetrettende å høre på i mine ører. Meridian er vel iallefall kjent for både dynamikk og varme, og lover vel forhåpentligvis godt i så måte.

Høyttalerne slik jeg kjenner de, spiller veldig nøytralt, stort og åpent. Også ekspanderer de veldig ut i lytterommet, er kanskje litt dette du legger i magi? Dette er forresten en egenskap jeg elsker ved JmLab Electra, totalt vanedannende. ;D Jeg solgte for ca. et år siden mine 926, og har i mellomtiden prøvd både Proac Tablette, Monitor Audio GS 20, og noen eldre Infinity Kappa 7.1. Men denne åpne, dynamiske, og ekspanderende mellomtonen som Electra byr på, klarte jeg ikke å glemme. Så inn kom det veldig fort et par med 936, og de har kommet for å bli en veldig god stund.. ;)

Når det gjelder diskant, så syns jeg ikke de skriker, sånn som JmLab ofte er misforstått for. Men de legger ikke skjul på hverken dårlige innspillninger eller mismatch i elektronikken, for de er veeldig åpne. Ville derfor styrt unna forsterkere/kilder som har en slank klangballanse med mye fokus på diskant, og lite fokus og kontroll i bunn. De liker godt med bånndrag.. ;) DK kjenner jeg som sagt ikke til, det kan jo godt hende den er en god match. Kanskje noen andre her har hørt komboen?
 

Vinmono

Hi-Fi interessert
Ble medlem
25.09.2005
Innlegg
84
Antall liker
5
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
For hjemmekino, rock´n´roll, mao der morofaktor og gnist er avgjørende --> JM Lab
Formidling av perspektiv, romfølelse og presisjon --> AP.

Ytring basert på samboerskap med AP Tempo 3i og Electra 920.1 (forgjenger, og modellen mellom det som etter hvert ble 926 og 936), og lytteprøve av Padura RR på OHC.

Lykke til!
 
Topp Bunn