DAC til bruk med AppleTV?

Larsemann

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.07.2003
Innlegg
204
Antall liker
0
Hei,

Etter lang tids hi-fi tørke grunnet altfor mange interesser begynner jeg å komme litt på banen igjen. Jeg har akkurat kjøpt meg en AppleTV som jeg skal få kobla opp i løpet av uka. Jeg har lagt over hele samlingen tapsfritt på en trådløs disk og håper det går å streame fra denne, evt. komprimere til fornuftig format på AppleTV'en. Må eksprimentere litt. Men, jeg har begynt å lure på en DAC til å bruke sammen med ATV'en. Noen som har erfaringer med dette? Jeg leser mye positivt om f.eks. Benchmark sin DAC. Noen her som bruker DAC med ATV eller tilsvarende bokser ala Squeezebox o.l.? Noen DAC'er som er å anbefale til denne type bruk? DIY-kit kan også være av interesse. Hvordan er Cambridge eller Electrocompaniet sin DAC? Det jeg vurderer er å bruke rundt 5000,-, men kan like gjerne kjøpe brukt som nytt. Jeg har i dag en Hegel H1 forsterker og selvbygde høytalere bestående av Seas Excel og Peerless XLS.

Alle tips og råd mottas med stor takk!
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Kjenner ikke AppleTV, men siden du spør: Squeezebox + DAC er helt problemfritt. Jeg bruker både Benchmark DAC-1 og Cambridge DacMagic hos meg - begge fungerer bra på denne typen digitale signaler. Cambridge DACen er litt mer avdempet i frekvensfløyene, og låter litt varmere, men også noe mer diffus enn Benchmark - som fremstår som mer distinkt, men også litt mer "kjedelig" korrekt. Det er små nyanser vi snakker om - mine små og energiske Epos M5 på PCrommet gjør seg best med Cambridge, mens ProAc'ene mine har godt av Benchmarkens klangsignatur.

Abrahamsen DACen kjenner jeg ikke - derimot kan du godt føye RME ADI-2 til listen din. En bra DAc som du burde kunne få uten å overskride budsjettrammen din hvis du kjøper den brukt.
 

Larsemann

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.07.2003
Innlegg
204
Antall liker
0
Tror ikke man får brukt USB-utgangen på ATV'en til noe fornuftig, så basserer meg på å bruke den optiske utgangen ja.

Kan legge til at jeg er veldig åpen for forslag. Jeg har ingen tidligere erfaring med bruk av dac. Har til nå kun brukt Hegel cd-spiller som kilde. Synes kanskje lyden med den blir noe lys sammen med Hegel forsterkeren. Aner f.eks. ikke hvor mye jeg bør legge i det. Hvilke nivå bør man opp på for å også koble cd-spilleren sammen med dac'en f.eks.? Er altså veldig takknemlig for anbefalinger av konkrete produkter og generelle synspunkter. :) Det er jo merkbare prisforskjeller på Cambridge og Benchmark som begge får veldig positiv omtale. Er det slik å forstå at Cambridgen er mer morsom å høre på, mens f.eks. Benchmark er mer korrekt? Er en Cambridge DAC såpass god at den kan ha positiv effekt på Hegel cd-spilleren også? RME ADI-2 skal jeg sjekke ut :)

Jeg har mange og vage spørsmål som dere forstår.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jo, jeg kan godt være med på at Cambridge DacMagic kan være morsom å høre på. Fritt etter hukommelsen - jeg solgte CDspilleren min for over et halvt år siden - er den ikke hørbart veldig annerledes enn min Primare CD21 CDspiller som hadde en nypris på rundt 9.000 kroner. Det kan godt hende at Cambridge er den rette å bruke sammen med Hegel fremfor Benchmark. Men baksiden av medaljen er at jeg synes at Cambridge DACen bli litt slitsom å høre på i lengden - særlig hvis jeg spiller litt høyt. På anlegget i stuen - vel å merke. Når jeg tenker meg om, blir Benchmark tilsvarende slitsom å høre på når jeg bruker den på PCrommet - særlig hvis jeg spiller litt høyt. Nei - det skulle ikke være lett, dette.......

Vi får håpe noen andre vennlige sjeler iler hjelpende til snart - det må jo finnes andre DACer der ute også - ikke bare de to jeg tilfeldigvis bruker.
 
V

vredensgnag

Gjest
Jeg prøvde et stort utvalg DACer før jeg endte opp med min(e) nåværende, en Grace m902 og en Cambridge 840C (CD-spiller med meget god DAC-løsning).

Jeg prøvde Benchmark, Grace og Lavry mot hverandre, og endte opp med Grace fordi den var god på øret over lang tids lytting. Denne er tilkoblet en AppleTV i dag.

Cambridge 840C har et chipsett som er hakket over det man finner i DAC-Magic (dette tilsvarer settet i 740C).

Output fra AppleTV er 20-bit/44.1kHz - og kan ikke justeres, noe man kan med Mac mini, for eksempel. Det kan være verdt å tenke på om du ønsker å kjøre høyoppløsningsfiler.

Her er en fin diskusjon om ATV og LAVRY DA10, mm:

http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?s=c816ba2e41592f35b3c33831853ad8a1&t=58382
 
Topp Bunn