Holfi - Audiovector oppsett. Trenger hjelp.

Egilen

Medlem
Ble medlem
22.04.2004
Innlegg
23
Antall liker
2
Har et oppsett med følgende komponenter: Holfi 8s integrert forsterker, Arcam 73T cd-spiller og Audiovector Mi3 signatur høyttalere. Kabling er Silk mkll interconnect og Kimber 8VS høyttalerkabler. Oppsettet spiller forsåvidt pent, men virker noe mørkt og varmt. Det er tett opptil ullent og tungt i bånn for å si det litt upresist. Jeg ønsker noe mer lys og luft i anlegget. Har vurdert å bytte ut Holfien med en Arcam Fmj A32. Muligens kan dette være en løsning. Har også tenkt på andre kabler, men tror vel egentlig ikke det er her løsningen ligger. Vil sette stor pris på å få innspill på dette fra lydekspertisen her på sentralen.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Holfi - Audiovector oppsett. Trenger hjelp - please.

Mørk og varm lyd - det er verken Audiovector Mi3 Signature eller Arcam, som i utgangspunktet er ganske nøytrale saker. Silk MkII har jeg selv i det ene anlegget mitt - og mørke og varme er de i hvert fall ikke. Egentlig gjenstår bare Holfien din som mulig "syndebukk". Jeg har selv hatt Audiovector M3 Signature - altså forgjengeren til dine Mi3 - og erfaringen er at dette er høyttalere som bare tilsynelatende er lettdrevne. De krever sitt. Forsterkeren bør være utstyrt med en viss jernhånd, og høyttalerne kan - som høyttalere flest - med fordel trekkes godt ut fra veggen bak.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Holfi - Audiovector oppsett. Trenger hjelp - please.

Har du også prøvd kraftigere vinkling inn mot ørene på høyttalerene? Da blir også normalt diskantnivået høyere (opplevd).

Silk er (IMO) ikke spesielt godt oppløst. Prøv heller en annen signalkabel. Kimber HT kabelen din er helt grei, tror ikke den har noe med mørkheten å gjøre.
 
Topp Bunn