Spraking i diskanten som kommer og går..

Christoffer L

Fersking
Ble medlem
20.12.2008
Innlegg
4
Antall liker
0
Sted
Bærum
I det siste har jeg fått en veldig sprakene diskant, som kommer og går... Har skiftet kablene mellom forsterer-forforsterker og cd-spiller uten at dette hjalp. Kan dette være forstyrrelser på el-anlegget?

Bor i splitter nytt hus, så burde jo ikke være noe galt sånn sett, men kan kanskje være noe i nærheten som forstyrrer..? F.eks. spilte jeg litt musikk nå, og etter ca 15 minutter så kom forstyrrelsene, forsterkeren var ikke blitt særlig varm, men skal se om problemet kun oppstår på varm forsterker). Rundt kl 1015 altså startet skurringen..

Hvordan er erfaringene med disse strømpaddene som skal filtrere støy på både el-nettet og på antenneinngangene? Noen anbefalinger?

Cambridge DVD/CD (midlertidig, til jeg får bestemt meg for vanlig cd-spiller eller blueray-spiller som spiller cd'er pent)
Rotel 960/990 forsterkersett (ca 10 år gammelt)
Monitor Audio GS20 høyttalere (6 mnd. gamle)
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.698
Antall liker
21.552
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Kan alderen begynne å tynge forsterkersettet? Jeg hadde renset kontakter og potmetere med CRC 2-26 (ikke 5-55 for Guds skyld!). Deretter hadde jeg loddet over forsterkerprintene.
 

Bols

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.05.2007
Innlegg
326
Antall liker
15
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
1
Er det i begge høyttalere? Hvis det er kun den ene er det sannsynligvis selve diskantelementet som er gått. Begge to kan jo gå samtidig, men litt usannsynlig. Et ødelagt element kan faktisk virke som at det kommer og går helt tilfeldig. Ellers er det typisk at et kjøleskap eller enkelte lysdimmere som lager "skurr".
 

Hamram

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.09.2006
Innlegg
1.120
Antall liker
8
Torget vurderinger
1
Jeg går ut fra at du har byttet om på L og R, og ellers testet og kontrollert, slik at du er sikker på at problemet stammer fra nettopp diskanten i den ene høyttaleren?

Om så er tilfelle, ville jeg i første omgang ha gått over loddepunktene i delefilteret, terminal og på selve elementet.
 

Christoffer L

Fersking
Ble medlem
20.12.2008
Innlegg
4
Antall liker
0
Sted
Bærum
Byttet høyttalere, sprakingen fortsatte, byttet kabler, og til slutt byttet jeg cd-spilleren, det kan rett og slett se ut som om din-utgangen på dvd spilleren er synderen, får ikke spraking i tv'n, men det spraker nå jeg spiller cd'er på anlegget. Trodde jeg hørte sprakingen på radio og platespillerern også, men det kan ha vært innbildning.. Dårlig radiomotakk (har ikke antenne), og slitne Lp'er..

Uansett, på høy tid med en ny CD-spiller. Takk for hjelpen uansett.
 
Topp Bunn