Høytalere til bruk med rørforsterker

P

pondus200

Gjest
Hei Hifi venner.
Trenger noen anbefalinger på høytalere som kan passe bra sammen med en rørforsterker som yter 20W i 8 ohm. Har B%W i dag med 88db følsomhet og det blir for tungt når man ønsker å skru opp litt. Spiller pent på normal lyd nivå.
 

Moiz Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
06.08.2007
Innlegg
4.144
Antall liker
777
Sted
Oslo
Torget vurderinger
123
med 20 watt kan du starte fra 92db og oppover ....

men hvor tjukk er lommeboken?


;D
 
P

pondus200

Gjest
Lomboka er ikke tykk om dagen , men kan bytte mot en TEAC Esoteric DV-50s hvis noen skulle ønske det.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.108
Antall liker
4.965
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Sjekk MonoPulse model 42A.
http://www.monopulse.co.uk/
Les også det som står skrevet på sidene til MonoPulse. Svært nyttig.
Bli ikke skremt av prisen. Et par havner rundt 10' ferdig levert til deg.
Vi er vel 5-6 stykker i Norge med disse høyttalerne. Og alle er strålende fornøyd :)
 

jaerbo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.10.2004
Innlegg
164
Antall liker
1
Torget vurderinger
8
WLM - definitivt!! Må vurderes i denne sammenheng.



har hatt denne høytaleren en stund - mye morro!! ;D
 

Stripper

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.05.2007
Innlegg
179
Antall liker
1
Triangle Antal EX.
Les hva Stereophile sier om Antal: "The best affordable floorstander yet. It,s also one of the most tube- and SET-friendly on the planet."

mvh
 

consen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2006
Innlegg
386
Antall liker
61
Sted
STORD
Om du bytter til slike høyttalere som jeg har, vil det være som om du har fått 40 Watt på disse B&W. B&W låter litt mot det lyse klangmessig, det gjør dem som jeg har også. Så om du liker denne B&W klangen, vil du sannsynligvis like denne Audiovectorklangen også. Og om audiovector har for lys klang, kan de lett gjøres litt mørkere i målet med et resistor på hvor høyttaler på utsiden bak på terminalene. For de er tri-wired. Disse Audiovectorene har denne superdiskanten som er noe av det mest oppløste som er laget. Husk at de må hete Avantgarde om du ønsker dem med denne superdiskanten. Jeg ser dem av og til på bruktbørsen her. Og de er god match med typiske rørforsterkere. Det er den komponenten som har fått sitte lengst i mitt system. Og har heller ikke noen plan med å skifte dem ut. Disse Audiovectorene ligger på 91 dB eller mer i følsomhet. Jeg bruker 2x13 Watt på dem og har ikke noe som helst ønske om mer lydtrykk. Jeg får ca. 102 dB lydtrykk framfor hver av høyttalerne mine med 2x13 watt. Det gir ca. 104 dB lydtrykk i sitteposisjon hos meg. Jeg liker ikke å spille med høyere lydtrykk enn 95 dB i spissene. Jeg klarer å få realistisk konsertsal-lydtrykk på de aller fleste platene. Og da er jeg fornøyd.

Disse høyttalerne er superanalytiske, så sender du skitt inn i dem får du skitt ut igjen også. Men er signalet på dem godt, da kvitterer dem også med superlyd. Jeg mente at de var gode nok til å ville spandere høyttalerkabler til over 100.000 kroner på. Og dette reaterte dem meget positivt på. Det kom en enorm dybde i dem. Og lydbilde ble stort, detaljert og fett. Og de reagerer umiddelbart på den minste utskifting i anlegget, nettkabler, småsignalkabler, nettstøyfilter, biwiring eller annet. Og de er mer oppløst i diskanten enn elektrostatpanel. Mine stax-elektrostathodetelefoner overgår dem imidlertid i oppløsning, men ikke mye.

I butikken syntes jeg de spilte alt for lyst. Det skar litt i ørene. Og de var tynne i bassen. Men har i senere tid funnet ut at det var fordi det stod en litt eldre Hegel-forsterker på dem under demo-en. Men til rørdrift spiller de fantastisk bra på det aller meste. De matcher også meget godt med transistorforsterkerne McIntosh MA6900 og MA6800. Men de spiller ikke godt med McIntosh MA7000. Da blir lyden litt Hegel-aktig igjen, men med flottere dybde i lydbilde og med mer detaljer.

Disse Audiovectorene har mindre kasselyd enn noen annen dynamisk høyttaler jeg har hørt. Derfor minner dem mye om en elektrostat. Jeg kjører en sub på dem også for at lyden skal grave ned mot de 20 Hz.

Mvh Consen
 
Topp Bunn