DAC: YULONG DAH1 MARK

jagrodal

Fersking
Ble medlem
28.01.2008
Innlegg
1
Antall liker
0
Sted
Trondheim
Er på utkikk etter dac, og har sett på utallige varianter i flere prissegmenter. Krav jeg har: minst optisk+coax+usb inngang, som enten det svitsjes automatisk mellom, eller vha fjernkontroll. Dac-delen er viktigst, men en hodetlf-forsterker er en kjekk bonus. Har etter hvert skjønt at PS Audio Digital Link III er et godt kjøp, men snublet nå over denne:

http://www.discoveryhifi.com/Yulong_dah1.html

Synes den er meget bra ut, og det lille jeg har fått lest om den hevder at lyden er god, og at den i tillegg inneholder en meget bra hodetelefonforsterker (mangler dog bekreftelse fra sikre kilder....). Prisen på 280$ er det vel heller ikke noe å si på.

Er klar over at det finnes hundrevis av andre asia-dacer, men jeg har ikke sett noen i denne prisklassen med tilsvarende funksjonalitet og byggekvalitet.

Hva tror dere? Er denne verdt et forsøk, eller skal jeg kjøre safe og gå for en PS Audio dac?
 

Norum

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.07.2006
Innlegg
582
Antall liker
5
norumno25 her på sentralen har en sånn, tror han var godt fornøyd med den helt til den tok kvelden. Du kan jo sende han en pm og høre med han.
 
N

norumno25

Gjest
Vi har allerede vært i kontakt ;)
Men kan bekrefte at jeg var godt fornøyd med den helt til den døde her.
Syns selv ikke at den var noe særlig som forforsterker men som ren dac var den suveren, med de innganger og utganger man har bruk for og en lett og ærlig spillestil.
Hodetelefonforsterkeren brukte jeg en del sammen med pc og usb sammen med et par Beyer Dynamic DTX900,spilte med god overbevisning i mine ører.
 

Godmode

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.01.2003
Innlegg
142
Antall liker
2
Torget vurderinger
1
Jeg må si at jeg virkelig ikke skjønner meg helt på hifi bransjen. Folk begynner å få flere og flere digitale kilder, og jeg kan ikke skjønne annet enn at etterspørselen etter gode eksterne dacer må være sterkt økende. Dvs i allefall mye større enn den nisjen det var.

Men, vi har noen grunnleggende krav og fjernkontroll er definitivt en av dem! Hvor vanskelig kan det egentlig være? Det er ikke særlig "convenient" med dip-switcher ol som kontroll mekanisme, og fjernkontroll av inngangsvelger må da være ekstremt basic å implementere. Det spys ut et uendelig antall dacer fra alle mulige nisje produsenter hele tiden, men mange av de finnes egentlig med fjernkontroll? Forskrekkelig få. Rart?

Ikke meningen å kuppe tråden, jeg bare synes det er frustrerende(og rart) siden jeg er i markedet selv.

Forresten så hørte jeg rykte om at Abrahamsen planlegger en dac som skal være fjernstyrbar og rimelig. Blir spennende å se om det stemmer.
 

kablang

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.06.2007
Innlegg
526
Antall liker
258
Torget vurderinger
1
Godmode skrev:
Det spys ut et uendelig antall dacer fra alle mulige nisje produsenter hele tiden, men mange av de finnes egentlig med fjernkontroll? Forskrekkelig få. Rart?
Sålenge du har fjernkontroll på kildene, så burde det være slik at ved å slå av de kildene du ikke vil lytte på, så skifter DAC'en automatisk til den inngangen som har signal. Innbiller meg at endel nyere DAC'er er konstruert slik, men mulig de tilhører fåtallet?
 
Topp Bunn