Elektronikk til Monitor Audio RS-1

O

Omar

Gjest
Er det noen der ute som har forslag til elektronikk som passer til Monitor Audio RS-1 stativhøyttaler? Dette er en høyttaler i økonomi klassen. Men hvordan skal jeg få ut potensialet i denne høytaleren som skal fungere i et stereoanlegg nr 2 på min jobbhybel i Vadsø?
MVH Hallgeir

Har en gammal Arcam Alfa 8. Har ikke cd spiller. Men er villig til å bytte ut signalkilde og forsterker.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Hvorfor ikke bare beholde Alpha 8? Det er da slett ikke en verst forsterker, og Arcam passer fint med MA's høyttalere. Så kan du jo bare kjøpe deg en kilde i samme gata. Masse å velge i, ikke minst fra Arcam. F.eks er SE-variantene av Alpha-spillerne billige å kjøpe brukte, og er vellydende solide fine apparater. Sorte er de også.

Vi bruker en NAD cdp og forsterker av de rimelige til S1 på hytta, og selv om S/RS1 har et potensiale til å henge med til svært høye nivåer elektronikk, så klarer de seg fint med velklingende budsjettelektronikk også; så lenge det ikke er av den rufsete bole-typen med mer muskler enn vett.

Mvh Vidar P
 
O

Omar

Gjest
Har Pioneer DV LX 50 som igrunn funker meget bra m dvd, men på cd er det skarpt og klinisk. Tror du Onkyo, Rotel, Creek, Roksan hadde vært cd alternativer?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
De har sikkert gode cdp'er alle disse nevnte merkene. Onkyo er kanskje litt undervurdert i Norge nå til dags, men de har visserlig laget fine apparater. Jeg har alltid likt Rotel cdp'er.

Jeg ville personlig ha styrt unna type flashy cdspillere i fancy kabinetter til en billig penge (f.eks kinesiske varer), pga at deres evt lydfeil gjerne er så plagsomt åpenbare og umusikalske, og oppfølging ved senere feil/reparasjoner er så kronglete og irriterende. Men det er bare meg personlig. Jeg ville ha valgt et apparat fra en (fortrinnsvis) europeisk eller japansk kvalitetsleverandør av hifi jeg.

Mvh Vidar P
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
124
Jeg kunne tenke meg at en Rega integrert ville funka jeg!
Rega Elicit på 2x80 watt. (Rega har akkurat kommet med denne i ny utgave nå) Og så slenger man på En Rega cd spiller.
Dette passer med Monitor R 1 vøtt!
Det kommer et Elicit review snart på tone audio. :D I can say no more!

Men om den "gamle" Elicit så var det jo slik at de trengte ikke mye volum før det var tydelig at her var det full grepstyrke og kontroll på lyden!!! De hadde lav maktterskel kan man si.
Siden det var en jobb hybel eller hva det var, så er det jo en fordel å få bra lyd på moderate volum.
Derav mitt her sikkert uortodokse forslag. For Elicit er IKKE billig! Men je nevner den!

Jada jada, men det var spørsmål om å få ut potensialet var det ikke da? Veit dette er dyr amp.. sett i sammenheng her.

Litt Historie:
Elicit var Regas første produkt, og siden de kommer nå med denne nye ampen no og kaller den "elicit" så vedder jeg en pose med sørlandschips på at dette er noe aldeles fantastiske greier! Jeg tror dette er en bombe av en amp!
Og for ordens skyld, jeg har ikke snakka med Jeff Dorgay om dette altså, jeg bare tror dette er "da bomb" !!


mvh
 
Topp Bunn