Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  dtddiver
  Guest

  Stereoforsterker som "monoblokk" i bi-amp-modus

  Da jeg skulle koble opp et bi-amp (passiv) oppsett gjorde jeg det som står beskrevet overalt, altså en forstkerker til HF og en til LF. Kom over en tekstsnutt om dette på Wharfedales hjemmesider, og der anbefales å heller la den ene forsterkeren dra både HF og LF på den ene høyttaleren, og ditto på den andre - altså at venstre forsterker får venstresignal i både høyre og venstre kanal og drar venstre høyttaler.

  Uten å ha noen inngående teknisk kunnskap om dette virker det jo mer rasjonelt mht at belastningen LF-elementet utøver på forsterkerne blir mindre enn hvis én forsterker skal dra begge LF-elementene. Noen som har erfaringer med dette? Tror det bør prøves.

  Fra Wharfedales hjemmeside:
  "To analyse why this works so effectively, we need to appreciate that the load characteristics of the tweeter and woofer are very different. The woofer requires a large current and if driven with a single channel of power amplifier, a heavy bass transient can absorb all of the available current, causing the amplifier to clip and distort. By separating the current to the tweeter and woofer, we are apportioning the power with a more equitable split – thereby allowing the amplifier much more ‘headroom’."

 2. #2
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,528
  Tagget i
  4 Innlegg

  Stereoforsterker som "monoblokk" i bi-amp-modus

  Hvis begge kanalene har felles strømforsyning, kan det godt ha noe for seg. Hvis det er snakk om en 'dual mono' med en trafo for hver kanal, ikke så mye.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 3. #3
  dtddiver
  Guest

  Stereoforsterker som "monoblokk" i bi-amp-modus

  Hmm ja det er jo fornuftig.

  På Cyrus-forumet virker det som det er almen konsensus om at denne metoden er den beste (selv om Cyrus anbefaler "standard" bi-amping på sine hjemmesider). Cyrus har forøvrig én strømforsyning for begge kanaler i alle sine forsterkere.

  Julian Vereker mente for øvrig at slik vertikal bi-amping var den beste måten å (passivt) bi-ampe på. (http://forums.naim-audio.com/eve/for...207#9882928207)

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,377
  Tagget i
  3 Innlegg

  Stereoforsterker som "monoblokk" i bi-amp-modus

  Hva som evt er «best» avhenger av hvordan fosterkerne er skrudd sammen: 1) hvor «identisk» er to «like» forsterker, 2) dimensjonering av stømforsyning, 3) hvor påvikrelig forsterkerkonstruksjonen er av evt variasjoner i strømforsyningen, 4) kanalseparasjon i effekttrinnet, foruten 5) HF/LF delingen mellom terminalene å HT. En fordel med å kjøre mono er uansett at man har mulighet til å korte ned på HT-kablene dersom disse er litt i lengste laget.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed