Hvordan er dette anlegget?

Mentzoni

Medlem
Ble medlem
07.10.2008
Innlegg
7
Antall liker
0
Hei!

Trenger noen tips her. Er en student som hører mye musikk og som driver å vurderer kjøp av et brukt anlegg jeg har kommet over.

Anlegget står i et 14kvm stort rom, og er en del av et kolletktiv. Så må derfor begrense meg litt i forhold til lydnivå. Jeg hører for det meste rap og techno, men det blir også en del gammel soul og blues.

Anlegget jeg har i siktet nå er et par Dali 8008, som er i fin stand og aldri kjørt hardt.
Forsterkeren som følger med er en gammel NAD 1000 som også er pent brukt, denne er vist nok gammel.
Også effektforsterkeren NAD c272 som er ganske ny.

Prisen jeg har blitt tilbudt er 3500,- for alt sammen med kabler inkl.

Er dette et anlegg jeg som student med begrenset økonomi kunne klart meg bra med?
Vil forsterkerne dra anlegget bra? Fordeler og ulemper? Hvordan er prisen?

Takker for all hjelp jeg kan få.

Hilsen Arild. ???
 

Chalshus

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.244
Antall liker
3.471
Sted
Horten
Torget vurderinger
7
Prisen er god den, men trenger du så store høyttalere og flere forsterkere?

Med dette anlegget får du høytrykk i rommet og kuling i kastene.

Hva skal du bruke som kilde? Ipod? CD-spiller?



Jeg ville gjort det enkelt og kjøpt noen Fostex aktive høyttalere med volumkontroll. Spiller bra, mer enn høyt nok og tar ikke store plassen.

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=348893
 

Mentzoni

Medlem
Ble medlem
07.10.2008
Innlegg
7
Antall liker
0
Tusen takk Alshus!

Er enig i at det er store høytalere til et lite rom, men faktisk så har jeg god plass på rommet. Så den fysiske størrelsen på de er ikke et problem for meg.

Grunnen til at så mange forsterkere er at de var med på kjøpet faktisk. Skal kanskje flytte til større rom etterhvert. 20kvm+ og tenker derfor litt fremover. Men dette er altså et anlegg som vil gi bra lyd?
Kilden er et lite problem, for akkurat nå har jeg ingen skikkelig cd spiller og alle cd`ene mine er i Trøndelag, og jeg i Oslo. Men driver å ser på en div. cdspillere. Så mulig jeg faktisk skal bruke xbox 360 min som spiller som nødløsning. Frem til jeg finner noe annet. Men ellers vil nok dessverre Ipodn bli brukt en del ja.

Så på anlegget du anbefalte Alshus, sikkert veldig bra. Men hvordan blir det i større rom?

Noen som har kunnskap på Dali Beech 7 forresten?



Mentzoni...
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.149
Antall liker
4.307
Torget vurderinger
1
Det er lenge siden jeg har hørt på de komponentene du nevner, så ta mine betrakninger med et kilo salt eller to ...

NAD 1000 var i sine «glansdager» en veldig god forforsterker til prisen. For alt jeg husker så var det muligens prisen som var mest utslagsgivende på den vurderingen. Så vidt jeg husker så har den også en ganske kapabel RIAA-forsterker, dersom du en gang skulle finne på å leke med en platespiller og vinylskiver.

NAD C272 er en relativt solid og kraftig sak, men lyden kan det være delte meninger om ... noen liker det andre synes det er heller middelmådig.

DALI 8008 - dette er en klassisk «brumlehøyttaler» fra DALI, mest tilpasset «konfirmasjonsanlegget» for konfirmantene som har egen stue på landet, langt fra mor og far og alle andre ... I kollektivet kan det sikkert gjøre nytte som party-høyttaler, for det er hva den er. Jeg tror den kan bli «litt» voldsom i en hybel på 14 mm2. Elementkvaliteten og kassene til DALI er som regel helt i orden (dvs til prisen). Med litt egeninnsats på avstiving og demping av kassene og modifisering av delefilter tror jeg også DALIene kan spille helt fint, om enn ikke med spesielt mye raffinement.

En pakkepris på 3K5 kr er helt greit gitt at det fungerer og er i orden. Begrensningene i oppsettet er først og fremst DALIene. Hvor stor potensial DALIene har med lange pillfingre er jeg usikker på, men jeg tror de kan gi ganske mye igjen med litt egeninnsats. Dersom HT blir for voldsomme kan du evt. vurdere å bytte dem senere med litt mindre om evt. bedre saker.

mvh
KJ
 
Topp Bunn