single- eller biwired til Magnepan (1.6)

stephan

Medlem
Ble medlem
13.06.2004
Innlegg
17
Antall liker
0
generella råd om vilken typ av tilkoppling av ht-kablar till Magnepans större högtalare
 

Arcturus

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.04.2006
Innlegg
150
Antall liker
28
Sted
Vestfold
Jeg bruker for tiden Birwiring til mine magnepaner.
Bruker Kimber 4TC til diskanten og en enda kraftigere hjemmesnekret kabel til bassen.

Min erfaring med Kimber 4 TC er at den farger lyden lite. Den er bra ( i alle fall sammenlignet med det jeg tar meg råd til), men lite egnet til å tune et anlegg i en bestemt retning.

Men nå vurderer jeg å prøve noen kraftige kabler fra Van den Hul. Jeg har fått behov for lengre kabler og er nysgjerrig på nye ting.

Magnepaner er relativt sett tyngdrevne høyttalere med relativt lav impedans som gjør at man kan forvente at det går endel strøm gjennom kablene (85 dB, 3-4 Ohm på mine).
Derfor vil jeg anbefale at uansett valg, så bruker man en kabel med et stort areal på lederen slik at man reduserer tap i kabelen.

Og til slutt: Jeg la merke til en liten forskjell i lyden når jeg valgte biwiring. Men jeg kan ikke si noe om at det er bedre enn å velge en enda bedre kabel. Jeg tror det er måten kabelen er bygd opp på og arealet på lederen totalt som har mest å si.

Bi-amping gir større effekt, selv om man velger å bruke de passive delefilterne på høyttalerne.
 
T

tst

Gjest
Jeg bruker Silver Circle Audio sølvkabler på mine 1,6. Har også prøvd biwiring med ett sett til av samme kabel, og syntes det ble litt luftigere i toppen og strammere bass. Tor
 
Topp Bunn