Primare P30 preamp - Densen B200 preamp

Terka

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2007
Innlegg
1.374
Antall liker
3
Er det noen som har erfaringer med nevnte forforsterkere og tør gi en beskrivelse av kvalitet?
Tenker da på bruk som forforsterker i stereo der det etterhvert vil bli plassert et "lettere" oppsett mpt surround/film. (Prioritet på stereo.)

Densen B200 har prosessor inngang -> kan koble til td hjemmekinoreceiver som tar seg av filmoppgavene.
Primare P30 er en surroundprossessor som vistnok også skal være god stereo forforsterker --> Ingen ekstra forforsterker/hjemmekinoreceiver.
Primare P30 har jo også innebygget DAC, hvordan er denne i forhold td den som sitter i en Squeezebox?

PS. Hjemmekinoen står i eget rom så den viktigste faktoren er hvordan de er som forforsterkerer i stereo, muligheten til å bygge til et lettere surrroundoppsett er selvsagt interresant da det etterhvert nok kommer et TV i stua der stereo'en står

Håper noen tør/kan gi meg tilbakemelding på hvordan de oppfatter lyd/kvalitet på disse forsterkerene, da som stereo-pre. :)

//Terka
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Jeg hadde P30 for en del år siden. Lyden i denne er meget god som tokanals pre! :)

Jeg vil tro hjemmekinobiten også vil tilfredstille de fleste krav dersom man klarer seg med 5.1 DD/DTS. For egen del synes jeg det er mer praktisk med en slik alt-i-ett-løsning i forhod til å bgynne med egen prossesor på Densen preen.

Jeg syntes imidlertid ikke den var spesielt god til bruk som ren tokanals DAC. Der syntes jeg Primare D30.2 som jeg hadde da var klart overlegen.

Kort sagt en meget god forsterker som jeg for en stund siden så til ufattelige 2 500 kr :eek: på bruktbørsen..

Eneste ankepunktet er at en del Primare-utstyr på den tiden kunne være litt ustabilt, og HFS-Kjeden hadde meget slette servicerutiner.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg kjenner ikke Densen, men har selv brukt Primare P30 som stereo forforsterker i mitt anlegg nr. 1 i flere år. Ganske enkelt fordi jeg foretrakk den ekstra fleksibiliteten som P30 gir – sammenlignet med Primare PRE30 – uten at jeg synes at jeg mistet noe vesentlig m.h.t. lydkvalitet. I fjor byttet jeg den ut med etterfølgeren SP31 – som rent analogt i stereo er helt lik. Nå har jeg oppgradert meg til en dedikert stereoforforsterker i mitt anlegg nr. 1 og flyttet SP31 ned i TVstuen hvor den i all hovedsak fungerer som før - som en analog stereo forforsterker.

Av små finesser jeg satte pris på, nevner jeg at man kan navngi inngangene etter eget hode – slik at feks. TVinngangen heter ”TV” og ikke ”Analog 2”, og Squeezebox heter ”Sq-box” og ikke ”Analog 3” o.s.v. Kona er kjempebegeistret for akkurat den finessen. En annen fordel er at innganger som ikke brukes, kan deaktiveres, slik at de ikke vises når man zapper frem og tilbake. På analoge innganger kan man jevne ut forskjeller i nivå hvis det er nivåforskjeller på kildene. Med 8 analoge og 8 digitale innganger, kan man koble på det meste man skulle få behov for. Balansert drift er også mulig – men bare på frontkanalene.

Den innebygde DACen til P30 er – som Greven er inne på – grei nok, men ikke allverden. Ikke hvis man har dedikerte CD- eller DVDspillere på nivå med f.eks. Primares dyreste modeller. Jeg synes likevel at DACen i P30 er en svært anvendelig sak for alle de digitale kildene som dukker opp i ethvert hjem – som f.eks. digital TV, DAB-radio, internettradio, MP3 fra PC/MP3spiller – og den er slett ikke ueffen hvis signalkilden er en billig CD- eller DVDspiller eller endog en Squeezebox. Om ikke annet, kan man spare litt på signalkabler.

Selv om jeg synes P30 er en bra forforsterker, må det sies at den ikke når helt opp til Primares dedikerte stereo forforsterker PRE30 m.h.t. lydkvalitet. Nært nok for meg – men muligens ikke for alle. P30 legger et lite slør over musikken – og er ikke fullt så distinkt verken i bass eller diskant som eneklte andre forforsterkere. Man får litt av ”Primare-klangen” også med P30 – noe som kan være helt OK med litt stramme effekttrinn - som f.eks. de jeg har, Lyngdorf og Krell. Sønnene mine har prøvd min P30 sammen med sine Electrocompaniet effekttrinn, og det ble ikke helt vellykket – etter deres smak - men der kan det hende at høyttalerne var en vel så avgjørende faktor.

M.h.t. driftssikkerhet, opplevde jeg aldri noen problemer med min P30. Da jeg kjøpte den - brukt - var den allerede 5 år gammel. Nå er den blitt 8-9 år, og den lever fortsatt i beste velgående, men i en litt uvanlig rolle. Den gjør nå manns jobb hos eldstemann som - av alle ting - digital svitsjeboks. Ved hjelp av fjernkontroll, sitter junior nå og kan rute hvilket som helst av 4-5 digitale inngangssignaler inn på P30 videre til hans eksterne DAC via P30s tape-out. Men den er kjekk å ha i bakhånd - før man aner det, får man bruk for en forforsterker.
 
Topp Bunn