Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 23 av 23
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Overivrig entusiast karl's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  1,192
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Hifi entuiaster VS musikkere

  Hadde alle hifientusiaster spilt musikk selv kunne hifiverdenen vært enklere. Da ville vi kanskje hatt to retninger: en for rytmisk musikk, der timing hadde vært essensielt, og en retning for klangflatemusikk der klangriktighet hadde vært viktig.

  Nå har vi flere kategorier i tillegg: ingeniørene som tror at alt er matte og entusiastene som tror at alt som hifipressen skriver er riktig.

  Ikke rart at dette blir kaotisk.

  Mvh hifientusiast og amatørmusiker

 2. #22
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,707
  Tagget i
  7 Innlegg

  Re: Hifi entuiaster VS musikkere

  Mitt inntrykk er at alle gode dyder trekker i samme retning. Får man klangbalansen på plass, så blir også timingen riktig.

  Men jeg har en sterk mistanke om at det er mange hifientusiaster som ikke ønsker at anlegget skal gjengi kilden mest mulig realistisk. Noen liker hengekøye, andre liker harmonisk forvrengning, atter andre liker komprimering. Og så er det noen som ønsker at stemmer og instrumenter skal høres ut slik som stemmer og instrumenter egentlig høres ut.

  Jeg har hørt en del demoer i hifi-butikker der det er stor forskjell på hifi og musikk.
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 3. #23
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  1,853
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Hifi entuiaster VS musikkere

  Litt forenklet: En hifi-entusiast mottar musikk gjennom ørene og resten av kroppen. Opplevelses formes av forventinger til hva som skal komme, kjennskap til annlegget, preferanser, humør evnt. følelser/minner knyttet til musikken, osv, osv. Responsen lyttingen gir gjør seg utslag i følelsene musikken vekker og den løpende analysen av lyden (her var det litt flisete topp. Her burde kabler byttes og nettfiltre anskaffes), og tanker om forbedringer/søken etter hemmeligheten bak det helt fantastiske panorama som bretter seg ut forran en mens bassganger treffer som eselspark, sommerfugldiskant kjeler en i øret og det svimler for øynene (ja, dere har vel lest Lasse Svendsen high-enderotiske grisehistorier i Lyd og bilde :-/).

  Musikeren vil kontinuerlig relatere musikken vedkommende hører til musikken som etter tusenvis av timer med øving, samspill og fordypning sitter integrert i musikererns kropp. En musiker vil respondere på musikken, inne i musikken (Oj, der slapp det ut litt lommefilosofi gitt).

  Da kommer spill, samspill og faglige størrelser lengre frem i fokus enn bredde og dybde i perspektiv etc. Har ofte latt meg fasinere av hvordan f.eks. en bassist kan plukke en bassgang fra en haug av en høytaler som knapt har det nødvendige frekvensomfang til å gjengi de aktuelle grunntonene. Det sier noe om en konsentrasjon som er et annet sted enn dit jeg lytter når jeg hører på musikk...

  Trives godt som mer rendyrket musikkbruker. Trenger liksom ikke være på jobb når jeg lytter.

  Hell og lykke
  Sniff

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed