Råkule høyttalere

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
I dag var jeg innom soundgarden på Lillestrøm.

Fikk hørt på noen høyttalere som heter System Audio Comet. Dæven som de spilte. Dette er vel egentlig stativhøyttalere, men det ene av de 3 elementenede er et passivt bass element og høyttalerene har blåser til bassen i front. De kan også henges rett på veggen.

Må vel være noe av de mest geniale og brukervennlige høyttalerene på markedet. Front deksel kan byttes i 7 forskjellige farger, så da matcher de lett inn i delikate stuer. Genialt. Høyttalere har to farger å velge mellom, svart og hvit.
Prisen uten stativer er 7995kr.

Lyden var gedigen og fylte hele lokalet lett, men de hadde også masse dynamikk, punch og rytme. Detaljer og klang virket også råbra. Bra dybd og realistisk på vokaler.

Skal låne med meg hjem et par i morgen, så får vi se om det usedvanlig positive lytteinntrykket i dag kan stå seg, når jeg får testet dem med mer variabel musikk fra egen hylle.

http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=177,255&id=748

http://www.system-audio.com/_da-DK/produkter/kompakthøjttalere/SA comet/SA comet

Noen andre som har disse, eller hørt dem, som kan fortelle mer om deres kvaliteter på godt og vont?
 

Vedlegg

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.655
Antall liker
21.456
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Genial kabinettfasong! Akkurat som på mine Tangen AV Design Gjallarhorn 25! ;D




Veldig interressante, spesielt om de ikke er voicet trad SA-slankt.
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
De hørtes ikke slanke ut på Primare elektronikk.

Hørte nylig av en hifi bekjent at disse høyttalerene hadde vært en av hans største skuffelser i <karieren>.

Nå hadde han kun hørt dem mens de hang på vegg, og det er jo ikke sikkert elektronikken matchet heller, men han hadde ikke fått til noe bra stereoperspektiv og det låt veldig kjedelig.

Jeg skal teste dem på stativer godt ut fra side og bakvegg, med solid elektronikk, så jeg er fortsatt litt optimist, selv om forhåpningene dalte noe etter å ha hørt den triste historien.

Kule og fleksible er dem uansett, så får vi se om de kan prestere godt nok i forhold til dens relativt høye prisen.
 

Carter

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.08.2003
Innlegg
245
Antall liker
52
Sted
Oslo
Torget vurderinger
5
Jeg prøvde dem med både Creek (*2), Abrahamsen, Marantz PM16, men ikke min (nå din) AVI S21... Triste greier. Jeg kjøpte dem pga muligheten til å henge dem på vegg, da jeg fikk behov for å rydde opp litt når jeg fikk barn, og var fullt klar over at det ville være en nedtur - men det får da være grenser. Når jeg tenker meg om erstattet de jo "bare" et budsjettoppsett med Creek og Epos M12, og hadde ikke sjangs mot dem. Men du slipper nok bassresonnansen du sliter med, for å si det slik :)
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Alle de tre forsterkerene er mer enn gode nok til å skape liv og glede i nærmest alle høyttalere, og jeg regner med at du også da hadde meget solid signalkilde. Dette lover ikke særlig bra, men jeg får gi dem en sjans. Kanskje det er vi som må senke lista litt ;).

PS: Takker så mye for at du var så snill å låne meg dine høyttalere. Skylder deg en nå :)
 

JustStarted

Fersking
Ble medlem
30.08.2008
Innlegg
3
Antall liker
0
Jeg har Comet. Kjøpte disse primært pga. av plasseringsevnen og utseende, og er rimelig fornøyd.

Høyttalerene ble før kjøp sammenlignet med Dynaudio 52S of Focus 140 i butikk. Cometen hadde den slankeste bassen, men til gjengjeld var den morsommere å høre på, muligens pga. øvre mellomtone som SA er kjent for. Min tanke var uansett å fylle på med en solid sub, så evnen til å spille bass ble nedprioritert. Testet også B&W CM1 og Dali Mentor 1. CM1'en låt omtrent likt med Dynaudioene, brukbar bass men litt kjedelig. Mentor 1 låt veldig bra synes jeg, men bedre design gjorde det til at Cometen vant.

Etter en overraskende stor endring, til det bedre, under innspillingsperioden låter det helt greit. Likevel ,gleder meg til subben kommer.
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Jeg bruker modellen under, "Talent" i stua. Blir drevet av en Teac cd-reciever.
Talent tok over for et par Focal Sib, og løfter lyden flere hakk. Jeg er fornøyd.
Når det er sagt så er dette ikke høyttalere jeg ville anbefalt til kritisk lytting. På lave nivåer låter dem pent og detaljert, men dem har klare begrensninger når lydstyrken øker.

Talent og Comet har flere likheter, bla samme bass/mellomtone samt at dem er konstruert til å henges på vegg.
Jeg synes at prisen for mine Talent på 5000,- er i overkant i forhold til ytelsen. Jeg ser ikke bort fra at det samme gjelder for Comet, men på den andre siden kjøper man ikke slike høyttalere for lyden alene. Dem ser pene ut i en moderne stue. Dem låter bedre enn mange minianlegg fra Elkjøp etc. Lyden er tilpasset veggmontering, dvs høyttalerne er konstruert for å spille på lag med den forsterkningen som en veggplassering gir i bassen. Lyden er kjapp og relativt klar der hvor en annen høyttaler som er konstruert for en annen plassering vil låte grøtete og ullent.


Bilder av mine System Audio Talent som brukes til bakgrunnsmusikk i stua.
 

Vedlegg

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.655
Antall liker
21.456
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Ja de Dynaudioene spiller jo skitbra plassert inntil frontveggen. Not.
 

the_eye

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.05.2008
Innlegg
244
Antall liker
2
vel du vet ikke hva du prater om! har et par selv.
dessuten står det ingenting i tråden om at noen vil ha en høyttaler klint inntil vegg, bare "kul høyttaler"
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Da har jeg benyttet helgen til å lytte på Cosmoene.

Uten tvil et engasjerende par, med grei dybde og bredde, når de fikk stå fritt i rommet. Deres beste egenskap er rytme og ro. Med ro, så mener jeg at de har et genialt tempo og rytme, fri for stress. Veldig musikalske på en behagelig måte. De er detaljerte nok, men det er først når volumet nærmer seg ettermiddagen at det blir moro. Og ja, de tåler å bli spilt høyt. Og de besto Metallica testen, selv om en sub ville løftet den troverdige energien flere hakk.

Jeg vil si de forsvarer prisen greit nok, siden de klarer å levere mer en grei lyd til å være allsidige <pynte høyttalere>. Men til 7-10000kr, så er det mange andre høyttaler par som spiller bedre, men om det finnes bedre høyttalere som er så fleksible og som spiller så reint i små vanskelige rom, det tror jeg kan bli svært vanskelig å finne.

+ Rytme, kontroll, god all-rounder, stor lyd for så små høyttalere, flott vokal, detaljert og snerten bass og behagelig diskant.

- Noe dyr? Noe agresiv mellomtone. Mangler dypbass.

Helt klart et høyttaler par som bør høres om den bedre halvdel bestemmer over stua. den vil nok i de fleste tilfeller gjøre begge meget fornøyde. ;)
 
Topp Bunn