Lyd ut stereoanlegget fra data, TV, BlueRay-spiller og 360. Hva trenger jeg?

N

nOOb

Gjest
Altså, ønsker lyden fra TV`en, den kommende BlueRay spilleren, Xbox`en og alt annet skal komme ut anlegget. Har ikke så mye peiling på dette, men er det en audio prosessor jeg må ha da? En slags sentral av noe slag hvertfall.

Om en uke eller to blir jeg lykkelig eier av 2x Xindak XA8800MNE, Xindak XA8250 (07V) og et par Klipsch RF-83. Jeg ser ikke helt behovet for en dedikert CD-spiller, så (hvertfall i begynnelsen) skal jeg spille av musikken fra enten datamaskinen eller BlueRay spilleren.

Hva trenger jeg for å få dette til? Kom gjerne med produktforslag!
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.130
Antall liker
10.593
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Har ikke noen veldig klare råd å komme med, men uansett gratulerer så mye med godt valg av komponenter. :)
Blue ray, xbox har garantert rca_ut som kan kobles direkte til preampen. Om tv har rca_ut må du sjekke selv. Hvis ikke finnes det scart til rca på lyddelen som kan brukes.
 

ArtDeco

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.08.2003
Innlegg
889
Antall liker
58
Sted
Modum
Forutsatt at du bare skal ha det ut i stereo er det en DAC du trenger. Jeg har akkurat bestilt en Beresford TC-7510 DAC med to optiske og to koaksiale innganger. http://www.homehifi.co.uk/main/main.html#

DAC'en er ganske billig, 150£, og for meg har den mer enn god nok lyd.

AD
 
N

nOOb

Gjest
Noen som har ork til å finne ut hvilke innganger og utganger XA8250 (07V) har? Står ikke noe på hjemmesiden til Xindak...

Jeg bruker HDMI kabel på Xbox`en, og da går det ikke (fysisk ikke plass til begge typer på en gang) med scart/rca. Men hvis jeg kobler HDMI kabelen fra Xbox`en til TV`en, og RCA kabler fra TV`en til forforsterkeren, da blir det "Xbox lyd" ut anlegget, eller? Så jeg trenger kanskje ikke en "sentral", så lenge forforsterkeren har minst 3 RCA innganger. Hva er vanlig av innganger på en forforsterker?
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.130
Antall liker
10.593
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Ta en telefon til audiofoni i morgen du. De kan sikkert hjelpe.
Uansett ut ifra bildet

er det 3 innganger på den.
 
N

nOOb

Gjest
Men det passet jo perfekt! Får ta en tlf ut i morgen å høre også :)

Takker!
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Hvis du tenker best mulig lydkvalitet tror jeg du er best tjent med en DAC som du kobler både Xbox, PS3 og PC til, og deretter kobler den til pre-ampen. X360 og PS3 har vel optisk ut og du kan vel få lydkort med coax ut. Ihvertfall tror jeg det er å foretrekke fremfor å kjøre via tv'en. Ellers har du også rca ut fra PS3 via multiAV utgangen som du kan koble direkte i pre'en.
 
Topp Bunn