Artikkel om Dr. Bose (mannen bak Bose) i DN2

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
'Når utgangspunktet er galest blir resultatet titt originalest'

Ikke alt han har gjort nyter vel samme anseelse blandt audiofile, men all honnør til de som går sine egne veier (og de der hodetelefonene var gode). Jeg innbiller meg at Carlsson hadde sunnere ideer når det gjaldt å dra inn akustikken i lytterommet fra og med designets påbørjan.

Eller stusset jeg litt på dette:
"noen mil utenfor Boston, hvor Bose Corporated har sitt hovedkvarter ...kaller alle ham dr. Bose".

Hva skulle de ellers kalt han? Dr Bøse?

Bare Bose?

"Ikke drikke av den, det er Bosekoppen?" (i lunsjpausen)

No
 
K

knutinh

Gjest
Interessant artikkel, takk.

Amar Bose forklarer gjerne sin sans for god lyd med at han spilte fiolin som barn.

- ...som fortalte meg at høyttalerne låt dårlig
I mange år krevde han at alle som var involvert i produktutvikling jevnlig skulle besøke den lokale konsertsalen. Hensikten var å holde fast ved arbeidet for å lage lydutstyr som var så nært opp til konsertopplevelsen som mulig.
 
N

nb

Gjest
Jeg har ikke noe forhold til Bose så skal ikke ha ment så mye om produktene deres, men det er jo artig med noen som tenker nytt eller annerledes. Uavhengig av hva man måtte synes om sakene i audiofile kretser, så har firmaet i alle fall truffet noe som markedet vil ha, og det er da noe.

Han underviste/underviser i akustikk på MIT, så de faglige kvalifikasjonene til mannen burde i alle fall være på plass. Han hadde visstnok mye morro med å putte knøttsmå høyttalere inne i digre kasser for å demonstrere poenget sitt med mye lyd fra små bokser på forelsninger.
 
K

knutinh

Gjest
nb skrev:
Jeg har ikke noe forhold til Bose så skal ikke ha ment så mye om produktene deres, men det er jo artig med noen som tenker nytt eller annerledes.
Jeg synes at det er spennende at folk som mener å støtte seg til fysikk og vitenskap for høyttalerdesign kan ende opp med radikalt forskjellige konstruksjoner.

-k
 
B

BjornE

Gjest
Det mest morsomme med A. Bose og Bose utstyr generelt er hvordan forum deltagere og lignende med kompetanse og erfaring lik null uttaler seg skråsikkert om utstyret.

Etter min og manges mening - som faktisk har hørt på dem - er stadig 901 høytaleren en av de aller beste. Pussig nok er det mange som IKKE har hørt dem som ikke liker dem, men slik vil det vel altid være......
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Som de sier på Klipsch forumet;

Buy Other Stereo Equipment
;D
 
B

BjornE

Gjest
Og det er sikkert sanseløst mange på Klipsch formumet som virkelig har hørt et Bose 901 oppsett, eller har forstått hva et delefilter gjør med lyden.
 
Topp Bunn