Første rad. Takk, venner!

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

Avsted til hovedstaden lørdag ettermiddag, innstallering og en Laphroaig på terrassen hos en kompis på Ullern, så bussen til byen og sushi i Vika før vi ruslet til Frogner Kirke hvor vi etter en munter passiar med impulse fant gode plasser på annen rad, og det selv om vi tok tid til å si hallo til Førstedamen og Fosse. Så fikk vi Haydn, Mendelssohn og Schubert framført til 20 i stil og 40 i innhold* av Quatour Mosaïques. Etterpå måtte vi både ølle og vine oss alle fem, og det var aldeles fantastisk hyggelig. Litt hifigadgetprat ble det jo, polemikken omkring verdens hotteste CD-spiller vekslet vi også noen ord om, og det ble postulert at klokker er best mekanisk og musikk er best digitalt!**.

Så var det hinking i rennestenen til guttural nynnig av finalen på Schuberts Døden og piken-kvartett, taxi, nattmat og seks timer på øyet før utkastelse grunnet en bedre halvdels førtiårslag.

Men det hadde Valentino planlagt for: Nesen i retning Frogner og KindOfBlues ytterst smakfulle leilighet og B&O-oppsett med klokkeradiolyd***. Fem timer musikknytelse og lunch med KoB og en venninne av ham og tiden forsvant som ånden i fillehaugen. Bestilt: Ellington på Newport pga. Diminuendo in blue and Cresendo in blue. Så inni hampen FETT!
Jeg hadde en billett til overs til Quatour Mosaïques i Slottskapellet, og KoB fikk solgt sin ved inngangen til en overlykkelig dame. Første rad oks. sweetspot. Et av verdens aller beste kvartettensembler måtte etter Haydn, Mozart og Schubert gi ekstranummer. Oh bliss. Oh bliss.

Kremerland i bilen hele veien hjem, som forordnet av KindOfBlue.

Takk alle sammen. For en helg!

*impulses ord. Jeg stiller meg bak dem.
**Valentinos ord. impulse og Fosse stiller seg IKKE bak dem.
***(C) en danske fra et tilfluktsrom.
 

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
Første rad. Takk, venner!

(Får meg til å tenke på den der filmtittelen "Some Like It Hot"...)
 
K

KindOfBlue

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Vi kom litt sent til Slottskapellet, og det var lang kø foran oss. Da vi steg inn døren fikk vi beskjed om at vi måtte gå opp i annen etasje, men dette hadde Valentino råd for - "Det skal være reserverte plasser til oss."

Et utvalg dresskledde og pent pyntede kunne se meg i polo kortermet og cricketbukser, og Valentino i sandaler og fotballskjorte bli geleidet forbi samtlige til første rad, langt nok fra musikerne til å slippe å få bassistens bue i øyet, men nær nok til å kunne telle hvert hestehår i samme.

Kort før hadde vi lyttet til forskjellige strykerverk, så nå var det full anledning til å sammenligne klokkeradiolyd og "the really real thing." Det er flott akustikk i Slottskapellet, men så satt vi jammen også i sweetspot. Lyden av Anita Mitterers bratsj bar med en fulltone jeg ikke kunne få nok av, og i Andante con moto i Mozarts Strykekvartett i Ess-dur (KV428) ble jeg fløyet vekk fra sal og livets små bekymringer rett til Elysium. Jeg har hørt frasen "transported by the music" - i dag opplevde jeg det virkelig, så sterkt at jeg måtte kommentere det for Valentino da jeg kom til hektene igjen.

Ellers var det utrolig hyggelig å få besøk av en som er så levende engasjert i musikk, og som hadde såpass presise tilbakemeldinger på hva han opplevde i lytterommet. Han og jeg "lytter" forskjellig - Valentino i nærfelt og jeg med det som er av refleksjoner - men musikkgleden var det lite å utsette på. Føttene gikk og vi måtte følge musikken med hender og hoder.

Det jeg kanskje husker best av det Valentino tok med er et opptak fra Stange Kirke, i forb. med Elverumsfestpillene (om jeg husker rett.)
Jeg er stor tilhenger av live-opptak, og selv om dette var gjort med enkel utrustning så bar det praktfullt, med kor bakerst, solister foran koret og strykerne foran disse igjen.

Valentino hadde også med en versjon av Misa Criolla som jeg har hørt en gang på radio, og lett etter. Jeg har den med Carerras - men den versjonen er for pen og pyntelig. Criolla er spansk for kreolsk - og det skal være opprinnelig og indiansk, med rå instrumenttraktering og "canto grito" som er sangglede og fortvilelse i feberhet blanding. Og denne versjonen med Los Fronterizos og Choeurs de la Basilique de Cocorro har jeg lyttet til flere ganger i kveld. (Ufattelig at det kun er 61 referanser til dette koret gjennom Google!)

Jeg nøt også ulike strykerverk som Valentino tok med, og det er det fine med slike seanser, man får oppleve musikk man kanskje ellers ikke ville kommet over, men som er plukket ut med kjennerhånd. Jeg har noen få av innspillingene i Naïves flotte Vivaldi-serie, men fikk oppleve en ny: Vivaldi: In Furore, Laudate Pueri, Concerti Sacri - med Sandrine Piau.
Og da jeg brått fikk det for meg at jeg fikk lyst til å dele et spor fra Griselda med Valentino kom det tørt fra sweetspot: "Du bytter ikke før det sporet som kommer nå." Det hadde han helt rett i.
Kudos til Naïve som har satt i gang denne serien (alt av Vivaldi skal innspilles, med originalbestykning og instrumenter) - det kommer til å gi denne komponisten nye tilhengerskarer, han begikk utrolig mye som slår De fire årstider med margin!

Og jeg fikk høre noe jeg ikke har lyttet til før: kor med piano, ved Brahms. Tror jeg skuffet Valentino litt med min første reaksjon, men det var nok mest fordi det var uvant for meg.
Til gjengjeld utsatte jeg ham for en skikkelig flisete innspilling av Shostakovitsj 8, 3.sats - med Paavo Berglund som styrer et ultrapresist Russisk nasjonalorkester. Fantastisk presisjon og energi i orkesteret, dog med nærmest syntetisk lyd til tider.

Naturligvis gikk det med tid til å diskutere mitt latmannsanlegg - det er jo en audiofils mareritt: tynne kabler, enkel kilde og tweakaverse høyttalere. Jeg skal la Valentino beskrive sine inntrykk selv, men satte stor pris på innspill og forslag som kom frem i diskusjonen.
På et tidspunkt lukket han øynene, lyttet til to alternativer, og meldte at han syntes å merke en demping på 0.5dB mellom alternativene - det ligger noe i den nærfeltslyttingen.

En fin dag. Andre ville nok ment vi var noen tullinger som tilbrakte en blå solskinnsdag bak gardiner lyttende til musikk - men når naboer over, under og ved siden alle hadde meldt at det var fritt frem for å spille, så kunne Keith Richards slå til allerede klokken 10.30 på en søndag morgen, og så tidlig har ikke den mannen stått opp siden han gikk i kortbukser!

Dette må gjentas.

(Og den remastrede versjonen av Ellingtons Newport Jazz Festival opptreden fra 1956 kan ikke anbefales sterkt nok. Kjøp 2-CD versjonen, den inneholder også en del studioopptak av låtene som fremføres live.)
http://www.amazon.com/Ellington-At-Newport-1956-Duke/dp/B00000IMYA
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.882
Torget vurderinger
24
Første rad. Takk, venner!

Fornøyelig lesning.
Valentino og Impulse, takk for en aldeles stålende lørdag kveld.
 

Espen R

Æresmedlem
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
10.113
Antall liker
2.648
Første rad. Takk, venner!

Beklager, en PM til Fosse ble postet som innlegg ved en feil! ::)

Har ingenting å si her! ;D
 
M

Morpheus

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Trivelig lesning :). Sikkert en helg værdt å mimre om når høstmørket kommer krypende... Hyggelig at HFC'ere har sosial omgang på tross av til tider kraftig turbulens her på sentralen... ;) Musikken var det jo heller ingenting å utsette på om man er i det hjørnet.
 

pedal

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
5.454
Antall liker
3.253
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

Julaften for store barn.

"I Wish Every day Could be Like Christmas"
 
N

nb

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Fin rapport folkens - jeg var selv på konserten i Frogner Kirke og må si at den østerisk-franske kvartetten imponerte stort. Jeg hadde ikke så god kjennskap til de to første kvartettene de spillte, og eventuelle dykk i platesamlingen for å finne innspilliger av de ble forhindret av det fine været. Så det ble Døden og Piken som gjorde størst inntrykk på meg.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Første rad. Takk, venner!

Takker for flott reisebrev!
;D ;D ;D

Hvordan spiller rundstrålerne til KoB i forhold til ditt oppsett Valentino....jeg vil jo tro at også dette oppsettet også tilfredstiller din trang til flat frekvensrespons? Hva synes du om et rom som i større grad spiller inn...?

Mvh
OMF
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

OMF først (tiden strekker ikke til, det er helt skrudd på jobb for tiden).

Jeg glemte rett og slett å eksperimentere med plasseringen av meg selv bortsett i fra sidelengsforflytninger i lyttesofaen. Det sto noe som kunne vært en Wegnerstol (jeg har ikke sett den før) som kunne brukes til nærfelt, men analysemodus var bare delvis tilstede i går. Jeg får gi selskepet skylden for det.
Disse sideveisforflytningene i sofaen viser tydelig Beolab 5s kanskje største force: De har ingen sweetspot men en sweet oval. De låter likt i et meget brett lytteområde. Videre er powerresponsen nesten ubegripelig homogen; Det låter jo fugl over alt. Og ja: Frekvensesponsen er flat, intet stikker av tonalt. De kan også spille alt for høyt. Om jeg kunne hatt slike i stedet for 'horn og dommedag? Jepp!

Jeg sa til KoB at jeg opplever etterklangstiden som noe høy i rommet hans. Det står jeg ved. Noen akustiske huller i veggene etter Fosses elegante metode ville gjøre mye.
Jeg sa også at jeg trodde at han hadde en romnode. Der kan jeg godt ha tatt feil.
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

KoB skrev:
På et tidspunkt lukket han øynene, lyttet til to alternativer, og meldte at han syntes å merke en demping på 0.5dB mellom alternativene - det ligger noe i den nærfeltslyttingen.
Det var da vi lekte med OS-funksjonen på Cambridge Cd-spilleren. Tre mulige forklaringer på reaksjonen min:

1) Oversamplingen normaliserer til -0,5 eller -1dBFS.
2) Den ekstra tiden som går med til rekalkuleringen gir samme effekten som når man sammenlikner input med output på båndopptak. Opplevelsen av hurtighet når KoB skiftet tilbake til det uprossererte signalet fordi det kommer tidligere i tid kan ha lurt meg til å tenke at det prosesserte signalet var lavere i amplitude og derfor "låt bløtere".
3) At det faktisk er en reell hørbar forskjell mellom de to. En ordentlig blindtest uten nivå- og tidsfallgruber ville gi svar.
 
K

KindOfBlue

Gjest
Første rad. Takk, venner!

He-he. Jeg var bare imponert over at du hørte så presist forskjell på de to modusene. Spennende å oppleve en som har lyttetrent så presist. Valentino brukte uttrykket "dissekering av opptak" og det forklarer forkjærligheten for nærfeltslytting.

I ettertid registrerer jeg at vi må ha blitt forført av musikken vi lyttet til, for vi var ikke overdrevent systematiske i gjennomgangen.

Neste gang får vi lytte mer systematisk etter den romnoden - det var ved 40Hz, om jeg husker rett?
Du er ikke den første med tung erfaring som sier at rommet er aktivt hos meg - jeg foretrekker en RT60 på 0,5-0,6sek, og det er vått i forhold til "idealer" under 0,4.
Når jeg tar sofaen ut av rommet (stor, tykk og godt polstret) blir det for aktivt, så det er nok på grensen. Opprinnelig hadde jeg tenkt å dekke til frontveggen, og ha skjult demping der -- men det var før jeg hadde anlegget oppe og spille. Skal eksperimentere med litt røverdemping og se hva som skjer - men er tilfreds med det jeg hører.

Det var forunderlig så hurtig fem timer fløy avsted. Vi begynte klokken 10.00 - og kom oss avsted til konserten et stykke over 15.00! Neste gang skal vi spille noen av de 24/96kHz filene jeg har (Linn, 2L, o.l) -- men formålet denne gang var å sammenligne med musikk vi kjente fra før og fra andre anlegg, i standard formater.

En ting Valentino og jeg diskuterte er at det er mange veier til målet. En rekke ulike høyttalerdesigns finnes, med forskjellige spredningsprinsipper og lyttekrav, det morsomme er at man (så lenge man er konsekvent i tilretteleggelsen) kan oppnå lyd som får tiden til å fly på mange måter.

I dag har jeg vært og bunkret litt av musikken du hadde med, Valentino. I likhet med deg er jeg også glad i ha booklet tilgjengelig. (Forresten, Musikkhuset har 50% avslag på alt i første etasje (Jazz, World, Blues, Pop, Rock).

(Og de som får Aftenposten Aften kan beskue de to herrer, avbildet bakfra, sittende på første rad i Slottskapellet, Valentino til venstre, forrest på høyre side. Ahem.)
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

nb skrev:
Fin rapport folkens - jeg var selv på konserten i Frogner Kirke og må si at den østerisk-franske kvartetten imponerte stort. Jeg hadde ikke så god kjennskap til de to første kvartettene de spillte, og eventuelle dykk i platesamlingen for å finne innspilliger av de ble forhindret av det fine været. Så det ble Døden og Piken som gjorde størst inntrykk på meg.
Jeg tenker først og fremst QM som et Haydnband. Det kan selvfølgelig være farget av at jeg har 31 Haydnkvartetter med dem i hyllene. Også på konsertene likte jeg best deres Haydn, fordi de kommuniserer det Haydnske vidd så utmerket. Nå var de også ekstra hete på bittet i helgen. Leder Erich Höbarths mokkasinshuffle og tilvise lavtflyvning over stolen var et fornøyelig skue.

Forresten: Cellist Cristophe Coin har gjort en av de mest ettertraktede HIP-innspillinger som er av Hayds cellokonserter. Nå heldigvis gjenutgitt, så slipper man å betale femhundre kroner eller mer på bruktmarkedet.

 
K

KindOfBlue

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Valentino skrev:
Forresten: Cellist Cristophe Coin har gjort en av de mest ettertraktede HIP-innspillinger som er av Hayds cellokonserter. Nå heldigvis gjenutgitt, så slipper man å betale femhundre kroner eller mer på bruktmarkedet.

Han hadde stålkontroll - takk for tipset.
31 innspillinger med denne kvartetten? Du har visst også stålkontroll - i dag gikk jeg på Karl Johansgate og trodde jeg så Jacques Loussier spankulere bortetter, begynte straks å få groupie-vibber inntil jeg kom så nær at jeg skjønte det ikke var ham (usedvanlig lik - jeg har en DVD som nylig ble innspilt med trioen). Jeg var klar til å antaste ham!
 
K

KindOfBlue

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Inspirert av helgens musikkopplevelser stakk jeg innom Råkk&Råll og kikket etter nylig innkomne LPer. (Mange som bruker sommeren til å rydde loft og garasjer ...)

Og hva skuet mitt øye?

2. Konsert for fortepiano og orkester - C. ??????????

Richter!!!

Og LPen er helt uten skader - ser nesten uspilt ut!
Gjett hva jeg har hørt på i dag?
 

Vedlegg

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

KindOfBlue skrev:
(Og de som får Aftenposten Aften kan beskue de to herrer, avbildet bakfra, sittende på første rad i Slottskapellet, Valentino til venstre, forrest på høyre side. Ahem.)
Ahem ja. Vakre bakhoder, hva?

Det er riktig å rette en stor takk for billettene til Tangen AV Design som ga oss anledning til å ski forbi de penkledde plebeiere og innta de beste setene i salen. Det blir nok det nærmeste jeg kommer celeb-følelsen på en stund.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Første rad. Takk, venner!

Takker for en alldeles strålende lørdagskveld til både Valentino, Fosse og Førstedamen. En fantastisk konsert var det. Definitivt Mosaikkvartettens beste noensinne i regi av festivalen. Det kan virke som om de endelig tør å slippe hemningene og følelsene helt løs. Og da gjøres det ikke bedre, rett og slett ! Ekstra hyggelig blir det jo når vi kan avslutte kvelden med et glass god vin og i glimrende selskap også! Dette må gjentas!. ;D Etter intense uker med mye jobbing varmer det virkelig at festivalen er så populær. Kanskje vi skal få til en "masseforflytning" av medforumister neste år? ;) Og Valentino, jeg får liksom ikke helt fot for disse "digitalisering av analogsignal"-greiene, så du har rett. Det stiller jeg meg ikke bak.. ;)..selv om du har fått det til i heimen. Men mekaniske ur, derimot..Det er saker! Selv om de har det med å stoppe en og annen lørdagskveld...Tida gikk så altfor fort likevel.
Ellers er det jo veldig godt å høre om opplevelsene hos KoB, nok et bevis på at det ikke er teknologien som bestemmer hvor nær man kommer sjelen i musikken. Jeg fikk veldig lyst til å høre disse digre Beolab-sakene en dag... :)
 

Elektron

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.07.2007
Innlegg
1.886
Antall liker
120
Sted
Bergen
Første rad. Takk, venner!

Koselig beskrivelse, en skikkelig luksusweekend med gode venner er gull verdt.

Elektron
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

impulse skrev:
Jeg fikk veldig lyst til å høre disse digre Beolab-sakene en dag... :)
Digre? Impulse H2 er ganske mye større kan jeg fortelle, og dessuten trenger de DIGER og VARM forsterker.
Kom på en sak: Nettledningene til Beolab 5 er slik 10A-spec flat lampeledning. Ta godt tak i rosenkransen! ;D
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Første rad. Takk, venner!

Valentino skrev:
impulse skrev:
Jeg fikk veldig lyst til å høre disse digre Beolab-sakene en dag... :)
Digre? Impulse H2 er ganske mye større kan jeg fortelle, og dessuten trenger de DIGER og VARM forsterker.
Kom på en sak: Nettledningene til Beolab 5 er slik 10A-spec flat lampeledning. Ta godt tak i rosenkransen! ;D
Akkurat. Betydelig oppgraderingspotensiale der, altså. ;)
 
S

Storebror

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Valentino skrev:
Nettledningene til Beolab 5 er slik 10A-spec flat lampeledning.
Er det ikke slik på alle klokkeradioer? ::)
 
S

Storebror

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Valentino skrev:
Jeg glemte rett og slett å eksperimentere med plasseringen av meg selv bortsett i fra sidelengsforflytninger i lyttesofaen.
... men analysemodus var bare delvis tilstede i går.
Disse sideveisforflytningene i sofaen viser tydelig Beolab 5s kanskje største force: De har ingen sweetspot men en sweet oval. De låter likt i et meget brett lytteområde. Videre er powerresponsen nesten ubegripelig homogen; Det låter jo fugl over alt. Og ja: Frekvensesponsen er flat, intet stikker av tonalt. De kan også spille alt for høyt.
Jeg sa til KoB at jeg opplever etterklangstiden som noe høy i rommet hans. Det står jeg ved. Noen akustiske huller i veggene etter Fosses elegante metode ville gjøre mye.
Jeg sa også at jeg trodde at han hadde en romnode. Der kan jeg godt ha tatt feil.
Slik beskriver en ekte objektivist lyd! Bravo!
 
K

KindOfBlue

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Storebror skrev:
Valentino skrev:
Nettledningene til Beolab 5 er slik 10A-spec flat lampeledning.
Er det ikke slik på alle klokkeradioer? ::)
Du kan helt sikkert ta en ledning fra en Tivoli-radio og bruke den i en BeoLab 5 -- samme type.
;D
Samme strøm, for den saks skyld.

Som nevnt i pågående Edge-tråd (startet av JP) og som Valentino kunne se da han var på besøk, har jeg hatt litt å gjøre med B&O i Struer.
Første gang jeg kom dit var jeg spørrende til både strøm- og signalkabler -- var sterkt påvirket av en dansk bekjents transformatorstasjon-anlegg (som lyder meget godt, bare så det er sagt.)

Jeg satt i B&Os lytterom -- bygget som en vanlig stue, men det ligger midt i lydavdelingen, og har flere sofistikerte ABX-svitsjere i rommet utenfor, med nivåutjevning, osv.
Og ble fortalt at B&O pleide invitere pågående kabelprodusenter til dette rommet, der de fikk i oppdrag å plukke ut sin kabel vs. B&Os beskjedne strekk. Det hadde ingen klart ennå.

En del av B&Os kunder ønsker overtrekksstrømper til kablene som går til utstyret. ;)
 

Vedlegg

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

Legg merke til "Now you see me, now you don't"-gardinet, folkens. Seriøst dette.
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

KoB skrev:
Og jeg fikk høre noe jeg ikke har lyttet til før: kor med piano, ved Brahms. Tror jeg skuffet Valentino litt med min første reaksjon, men det var nok mest fordi det var uvant for meg.
Liebesliederwalzer etc. med Gardiner er en av referanseplatene mine. En hel haug med energi smakk midt i delefrekvensområdet for de fleste toveishøyttalere der ute, og energinivået fikk KindOfBlue til å reagere. Jeg syntes det låt som det gjør på mine referanseanlegg.

Det pussige var at Birgitte Sauges* introduksjon om Slottskapellet fikk lokalet til å låte veldig likt Brahmsopptaket! Reality, checked kan man vel si?



*Jeg gjetter halvkvalifisert etter lemfeldig research på www.kongehuset.no. Korriger meg gjerne.
 
K

KindOfBlue

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Valentino skrev:
KoB skrev:
Og jeg fikk høre noe jeg ikke har lyttet til før: kor med piano, ved Brahms. Tror jeg skuffet Valentino litt med min første reaksjon, men det var nok mest fordi det var uvant for meg.
Liebesliederwalzer etc. med Gardiner er en av referanseplatene mine. En hel haug med energi smakk midt i delefrekvensområdet for de fleste toveishøyttalere der ute, og energinivået fikk KindOfBlue til å reagere. Jeg syntes det låt som det gjør på mine referanseanlegg.

Det pussige var at Birgitte Sauges* introduksjon om Slottskapellet fikk lokalet til å låte veldig likt Brahmsopptaket! Reality, checked kan man vel si?



*Jeg gjetter halvkvalifisert etter lemfeldig research på www.kongehuset.no. Korriger meg gjerne.
Det var faktisk Nina Høye som introduserte - men måten stemmen hennes bar på ga meg lyst til å høre gode sangere i det lokalet!
Jeg kommer nok til å kjøpe Brahms også, Valentino - og skvatt i stolen da jeg hørte det første gang. Når jeg får anledning til å lytte til Gjallarhorn har jeg lyst til å høre mer om hvordan denne innspillingen ble brukt i utviklingsarbeidet.
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.657
Antall liker
21.463
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Første rad. Takk, venner!

KindOfBlue skrev:
31 innspillinger med denne kvartetten?
31 Haydn-kvartetter og seks på vei (op. 64-settet må bare inn i samlingen etter dette). Jeg har dem også i Mozarts ti siste. Bra band, Quatour Mosaïques, men jeg foretrekker for det meste Hagenkvartetten i Mozart. Og så så billig da!

Jeg har ikke stålkontroll. Jeg tror erato har stålkontroll (Exhibit 1. Exhibit 2.).
 
S

Storebror

Gjest
Første rad. Takk, venner!

Valentino skrev:
Så var det hinking i rennestenen til guttural nynnig av finalen på Schuberts Døden og piken-kvartett
Beklager at det tok litt tid å fremkalle bildet, analogt kamera må vite!
 

Vedlegg

Topp Bunn