Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Anskaffet meg ett par pent brukte Dynabel euforia. Har lest litt om dem, og har fått inntrykk av att elektronikken spiller en vesentlig rolle for å få disse høytalerne til å yte sitt beste. Ny forsterker skal anskaffes, da har jeg kikket på DP no1 med passiv forforsterker fra DP. Ett annet alternativ er mcintosh mc 300, med DP passiv forforsterker. Det jeg kunne tenkt meg er en KRELL fbp 600 med egnet pre amp. Det jeg lurer på er om 600 rett og slett blir for stor? Jeg har også lest meg frem til att en god rørforsterker på vel 100 w passer ypperlig til euforian. Ønsker tilbake melding fra noen som har erfaring me disse høytalerne, og kan anbefale forsterker egnet til disse.
  KRELL KAV-400XI<br />ELECTROCOMPANIET ECD 1<br />ISOTEK&nbsp; GII <br />NORDOST BALDUR SIGNAL OG HØYTALERKABEL<br />NORDOST SILVER SHADOW DIGITALKABEL<br />NORDOST VHISNU STRØMKABLER<br />DYNABEL EUFORIA<br />VELODYNE DD 10<br />M AUDIO LYDKORT

 2. #2
  Overivrig entusiast StereoJoe's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  651
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Gratulere med Euforia, dersom du verdsetter åpen og nøytral klang har du etter min erfaring gjort et meget smart valg.
  Euforia er satt sammen av komponenter fra absolutt øverste hylle - i tillegg vet konstruktøren hva han vil og hva han driver med. Min erfaring er at de krever både kvalitet og krefter av forsterkeren for å gjengi musikken på realistisk nivå. Men dersom FPB-600 er innenfor budsjettet ditt regner jeg med du har alle muligheter for finne en passende forsterker! Selv setter jeg pris på kraftige forsterkere med lav forvrenging og har derfor valgt DP i mitt oppsett.
  Majoriteten av Euforiaeierne bruker transistorforsterkere, men det finnes også rapporter fra folk som har prøvd kraftige rørtrinn - og med godt resultat. Dersom du har sjanse til å prøve selv, i eget rom og oppsett, er det selvsagt aller best.
  Lykke til og rapporter gjerne tilbake hvordan det går med forsterkerjakten!
  AA Paganini+DP DAC 8.0, Rega Planar 3 m DV20 XM, Trigon Vanguard II og NAD 414, Dynamic Precision dpC1b, Dynamic Precision dpA1b, Dynabel Euforia. Blue Jeans Cable, Goertz, Anti-Cables.

 3. #3
  Hifi-entusiast oyvindk's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  343
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Jeg holder en knapp på rør til Euforia. Synes det ga det beste resultatet da jeg hadde dem for noen år siden. Gjerne en CJ premier 140 + CJ pre, AR VT100 eller BAT VK75se.
  IMO.

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Mar 2003
  Innlegg
  937
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Gratulerer herfra også, et par norske high-end "klassikere". Power er alltid bra. Så mye som mulig. Transistor eller rør.
  Vh Janb<br /><br />1: Pioneer PDS 06, Classe 47.5 &amp; Classe CA 301, Nordost Blue Heaven, Gallo R3.1<br />2: Wilson Bennesch Full Circel, Act 0.5, Lyra Dorian, ASR Mini Basis, Squeezebox Duett, Manley Stingray, Nordost SPM, XTZ 93, Target R2

 5. #5
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,696
  Tagget i
  28 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Noe av det beste jeg har hørt er EC 4.8 + EC Nemo + Euforia. Gromt. 600 W er ikke for mye, så lenge du bruker det med forstand, men det vil ikke være idiotsikkert. For mye effekt ved for lave frekvenser vil drive elementene utenfor tålegrensen. Jeg slamret mellomtoneelementene i bånn på mine Euforia på 1812-ouvertyren (Telarc) allerede ved 350 W. Ouch.

 6. #6
  Hifi Freak Elektron's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  1,886
  Tagget i
  1 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Hei!

  Gratulerer med nye høytalere. Jeg har en venn som spiller disse i kombinasjon med en EC AW 250. Det lyder imponerende.

  Elektron
  Hjemmeanlegget: Acapella High Violon Suboktave Bass MKlll, Cary 306 pro, Cary SLP05 preamp, Cary 211ae monoblokker, en kabel og to fra Celius , Cardas, Xindak og Viablue. Landanlegget: Marten MilesIII, DP6.12, EMC-1up, Mark Levinson P38. Medlem av Fjellsiden Lydlaug.

 7. #7
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,696
  Tagget i
  28 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Det er vel god grunn til å tro at det var AW250R Frode Steen brukte da han utviklet Euforia også, så klangmessig er det en fulltreffer. Min erfaring er likevel at (spesielt) AW180M og AW250R mangler litt krefter for å holde full kontroll på Euforiaene. Nemo har den ekstra kraftreserven. Kilde: A/B prøvelytting på Eltek. AW400 har jeg dessverre ikke hørt med Euforia, men det kan godt hende at den også har tilstrekkelige reserver.

  Mine Hypex klasse-D-forsterkere, både UcD400AD og UcD700AD, hadde også nok muskler. NB: Disse var backet opp av overdimensjonerte strømforsyninger, hhv 500 VA og 1200 (!) VA trafo pr monoblokk. Klangmessig passet UcD400 best, UcD700 ble litt for klinisk. Nå har jeg Euforiaene i aktiv drift med en halv palle Hypex'er på hver side - se tråden det er lenket til i signaturen.

 8. #8
  Hifi Freak Geir_H's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2005
  Innlegg
  1,602
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Forsterker til Dynabel euforia

  Gratulerer med nye høytalere.

 9. #9
  Hifi-interessert rockforlife's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  74
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker til Dynabel euforia

  Hvad med noget DOXA

  Jeg synes at DOXA 140 er total super!!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed