AN interstage monoblokker...

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Hei , vintern står for dør , og jeg VURDERER å bygge ett sett an blokker , av interstage typen , for bruk sammen med M3 preamp (an ferdigprodukt )...og Avantgarde horn.....

Så var det rørkonfigurasjon....kun singelrør utgaven er interessant , og da med enten 300b eller 2a3.....sistnevnte burde holde lenge på ag ene , men lite i reserver dersom andre ht , skulle bli interessante senere , hvordan låter egentlig 2a3 i forhold til 300b ?

hvordan er det for en førstegangsbygger å gå løs på en sånn oppgave , loddet en del før , så loddingen skal nok gå greit , men ikke veldig stødig i engelsk , så der er vele gentlig utfordringen....tegningene derimot bør gå relativt greit om jeg senker skuldrene ......

Kan selvfølgelig sette det bort , men da blir det mer kinkig om noe hender i etterkant.


Noen som har prøvd seg på disse her før ?


Mvh Espen
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Har ikke førstehåndserfaring, men jeg kjenner jo Olof Og Lars Erik(Upgrade Audio).

Jeg ville ikke vært bekymret for å hive meg på et slikt prosjekt om jeg var deg. Du har skikkelig backup på norsk innen rekkevidden av en telefonsamtale, og skulle du støte på større problemer har du UA ca en times kjøring fra Oslo, hvor du kan få hjelp av folk som har bygget flere slike forsterkere og masser av annet AN utstyr.

GO FOR IT!
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Da får jeg nok gå for det , kanskje en low gain versjon om det finnes....

Skal høre om det finnes trafolokk å få kjøpt , jeg skal selge unna noe her , så får eg ev bestille ett sett...håper de har masse an egenlyd ;D.....



så var det enten 2a3 eller 300b da...? sklle gjerne hørt en 2a3 amp...egentlig før bestilling.
 

Rune S

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.04.2002
Innlegg
4.569
Antall liker
1.240
Torget vurderinger
11
Har bygget et par med paralell 300B.Enkle konstruksjoner.Ligger skjema og bilder her: http://www.audionotekits.com/monob01.html
Du må selvsagt vere forsiktig siden der er mer enn nok juice inni de til å kunne ta livet av deg!

Jeg har begrenset erfaring med 2A3,men mitt inntrykk er at det låter litt mer utstrakt enn 300B, og enda renere og mer naturlig, så lenge det ikke sliter med høytalerlaster.

Når det gjelder egenlyd,så er det den forsterker jeg har hatt og kanskje også av alle jeg har hørt,som har hatt minst egenlyd.
 

trond

Hi-Fi interessert
Ble medlem
31.12.2002
Innlegg
73
Antall liker
25
Torget vurderinger
3
Kan bekrefte at lyden fra Interstage er uten noe særlig egenlyd. Overraskelsen for meg var at de faktisk virker å ha punch og kontroll i bassen enn min forrige Copland KT88 pp. Mine har parallell 300B og er bygget av Rune S. Men jeg har sett under lokket og det virker ganske overkommelig å bygge (nesten ikke komponenter inni - har jeg blitt lurt ?)
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.133
Antall liker
10.600
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Husk du har 2 blokker - dvs dobbelt så mye innmat ;)

Og jo, gode (og dyre) komponenter. Enkel krets, litt sofistikert PSU. AN kan sakene sine. Kjøp interstage blokker, 300b (så er du litt mer fleksibel) og kos deg med en lærerik byggeprosess. Etter det sett deg ned i godstolen og nyt musikken. Du vil ikke angre.
Jeg ville gått for hi-b utgangstrafoer med en gang.
 
Topp Bunn